iPhone 16: Η Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμη εξαρχής – Θα κυκλοφορήσει με το iOS 18.1 τον Οκτώβριο

Apple Intelligence, iPhone 16: Η Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμη εξαρχής – Θα κυκλοφορήσει με το iOS 18.1 τον Οκτώβριο

Η Apple Intelligence θα καθυστερήσει τελικά να κυκλοφορήσει προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Apple να διορθώσει σφάλματα, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg .

Άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της Apple αναφέρουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει να κυκλοφορεί την Apple Intelligence σε ενημερώσεις λογισμικού μέχρι τον Οκτώβριο, αρκετές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία των iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia. Αυτό σημαίνει ότι η Apple Intelligence θα χωριστεί πλέον ουσιαστικά από την αρχική κυκλοφορία των νέων ενημερώσεων λογισμικού. Ο λόγος για την καθυστέρηση λέγεται ότι είναι η ανησυχία για τη σταθερότητα των λειτουργιών Apple Intelligence και η ανάγκη για τους προγραμματιστές να έχουν επαρκή χρόνο δοκιμής.

Η Apple Intelligence θα εξακολουθήσει να διατίθεται στους προγραμματιστές λογισμικού για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα με τις πρώτες beta του iOS 18.1 και iPadOS 18.1, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο καθώς η εταιρεία συνήθως δεν κυκλοφορεί προεπισκοπήσεις των επακόλουθων ενημερώσεων λογισμικού μέχρι η πρώτη έκδοση να κυκλοφορήσει.

Ο Gurman σημειώνει ότι η νέα στρατηγική κυκλοφορίας για την Apple Intelligence σημαίνει ότι η σειρά iPhone 16 πιθανότατα θα κυκλοφορήσει χωρίς τις λειτουργίες Apple Intelligence και θα απαιτεί ενημέρωση λογισμικού για να τις αποκτήσει αργότερα. Όπως ακούγεται, η εταιρεία στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του iOS 18.0 μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ακόμη και όταν το Apple Intelligence φτάσει με iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1, θα λείπουν κάποιες δυνατότητες όπως η ανανεωμένη έκδοση του Siri που χρησιμοποιεί δεδομένα on device για να απαντά σε ερωτήσεις και να κατανοεί τι υπάρχει στην οθόνη ενός χρήστη. Αυτά τα χαρακτηριστικά αναμένεται να φτάσουν το πρώτο εξάμηνο του 2025, χωρίς να υπάρχει πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16: Οι αλλαγές που κάνουν ευκολότερη την επισκευή

Η Apple ενημέρωσε για ορισμένες φιλικές προς την επισκευή αλλαγές στο σχεδιασμό και στην πολιτική που σχετίζονται με τη σειρά iPhone 16.

Gear Apple iPhone

iPhone 17: Θα χρησιμοποιεί τεχνολογία chip 3nm – Κάποια μοντέλα iPhone 18 θα πάνε στα 2nm

Η σειρά iPhone 17 θα διαθέτει επεξεργαστές που θα κατασκευαστούν με χρήση της βελτιωμένης τεχνολογίας τσιπ N3P 3 νανομέτρων της TSMC.

Gear Apple iPhone iPhone 14 Pro

Τα τσιπ A16 της Apple κατασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο TSMC της Αριζόνα

Τα τσιπ Α16 κατασκευάζονται τώρα στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Tim Culpan.

Smartphones Apple Galaxy iPhone 16 Pro Max

Φήμες ότι το Samsung Galaxy S25 Ultra θα έχει λεπτότερα πλαίσια από το iPhone 16 Pro Max

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το νέο iPhone 16 Pro Max με οθόνη 6,9 ιντσών και λεπτότερα πλαίσια, ωστόσο η Samsung ετοιμάζει την απάντησή της.