iPhone 2018: Με οθόνη Full Active LCD αντί για OLED;

iphone 2018 full active lcd, iPhone 2018: Με οθόνη Full Active LCD αντί για OLED;

Με την έλευση του iPhone X, η Apple για πρώτη φορά χρησιμοποίησε οθόνη OLED, κάτι που έχουμε δει εδώ και καιρό από άλλους κατασκευαστές. Μέχρι τότε τα iPhones χρησιμοποιούσαν LCD, όπως και τα φετινά iPhone 8.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι φέτος επιλέχθηκε να μπει οθόνη OLED μόνο στο επετειακό iPhone X, αλλά από του χρόνου η Apple θα βάλει σε όλα της τα μοντέλα OLED, αφήνοντας πίσω την LCD.

Τελικά όμως, υπάρχει πιθανότητα η πλήρης μετάβαση σε OLED να μην γίνει τόσο γρήγορα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της The Wall Street Journal, η Apple έχει δείξει το ενδιαφέρον της για την αγορά Full Active LCD panels από την Japan Display.

Ο λόγος είναι ότι τα Full Active LCD panel είναι πιο φθηνά από τα OLED και λέγεται ότι είναι σε θέση να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν σε ορισμένους τομείς τα OLED. Επιπλέον, η Apple θα μπορεί να δημιουργήσει συσκευές με ακόμη πιο λεπτά bezels, καθώς τα Full Active panels είναι εύκαμπτα με περιθώρια ακόμη και στα 0.5 χλστ., το μισό από τα OLED.

Το συγκεκριμένο panel έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στο Xiaomi Mi Mix 2, το οποίο χρησιμοποιεί Full Active LCD, άρα δεν θα το δούμε για πρώτη φορά στην Apple (αν το δούμε τελικά).

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple θα χρησιμοποιήσει τελικά Full Active LCDs, ή αν αυτή είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να εξασφαλίσει ότι έχει αρκετά OLED panels για ολόκληρη τη σειρά iPhones. Ωστόσο, εμείς κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις μιας και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε οτιδήποτε με βεβαιότητα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

“Ο λόγος είναι ότι τα Full Active LCD panel είναι πιο φθηνά από τα OLED” , αυτό τα λέει όλα για την πολιτική της Apple όσο αφορά το hardware των κινητών της. Κατά τ’ άλλα ζητάνε 800 ευρώ όμως για κινητά ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Geektech

ε ρε γελια με την μηλια…

η τακτικη αρμεγματος συνεχιζεται και θα παει για πολλα χρονια….

οταν ακομα και οι κινεζοι εχουν βαλει amoled αυτοι λενε οτι ειναι ακριβες… Δεν εχουν τον θεο τους δηλαδη.

οι τιμες στα υψη και το hardware στον πατο… κλασικη μηλια δωσε σανοοοοο

Παπαροκας tiamat

καλα το δουλεμα συνεχίζεται… καλα κανει …!

Darth

@Geektech σε μαζικη παργογη μην περιμενεις amoled μεχρι να λιξει η πατεντα της samsung και να ανοιξει εργοστασι και η κουτσι μαρια amoled μην περιμενετε, ο λογος? η τημη που τα δινει η samsung λογο μονοπολειου

Fotis K

Εγώ διαφωνώ. Η Apple στον τομέα κέρδος, δεν παίζεται. Μπορεί να ξεζουμιζει τα ίδια άτομα όσες φορές θέλει και για τους ακριβώς αντίθετος λόγους. Βάζει κάτι όπως πιο μεγάλη οθονη; Ανεβάζει τιμή. Βγάζει κάτι όπως ακουστικα; Ανεβάζει τιμή.μένει στάσιμη όπως σχεδιαση; Ανεβάζει τιμή. Δεν φέρει καμμία ευθύνη, ίσα ίσα που παίζει ένα παιχνίδι που το κατέχει απόλυτα κ είναι χρέος της μιας και σκοπός όλων είναι προφανώς το πιο μεγάλο κέρδος.

Geektech

@darth

Ενω αν ειχε η συμπαθης μηλια την πατεντα με τις αμολεντ ποσο θα τις εδινε??

σιγουρα σε 5πλασια τιμη απο οτι η σαμυ

εγω λεω οτι και φτηνα τους τις δινει, αμα θελουν αλλιως, lcd τοτε και πολυ τους ειναι

nikos2017

Χωρίς touch-id… άνθρακας ο θυσαυρός. Καλό το φατσο-ξεκελίδωμα, αλλά ας δώσει και εναλλακτική, όπως η samsung στις δικές της ναυαρχίδες.

Θα το διαπιστώσουν εκεί στην apple, αργά ή γρήγορα, με τις πωλήσεις του Χ.

Επεπειακό ξε-επετειακό, δεν αρκούν τα κινούμενα εικονίδια για να σκάσει κανείς ένα σκασμό λεφτά σε “πειραματική” συσκευή.

Agnostos13

@nikos2017:
Και ομως κατι μου λεει οτι αρκουν!

Παντως το παχος των oled panel ηταν υπευθυνο για το οτι δεν μπορουσε να μπει touch-id στο iphone X. Ισως αυτος ειναι αλλος ενας λογος που σκεφτεται η Apple να γυρισει στις LCD…

Geektech

ρε παιδια αφου και σανο με οθονη να πουλησει η μηλια θα εχει περαση, οποτε τι το ψαχνουμε

κανουν ουρες οι αμνοι για τον σανο…

Φωτης

Αντε γεια τοτε..

Φωτης

Ειναι πιο ακριβες γιατι ειναι κορυφαιες!!1200 ευρω κ δεν θα εχει!!!ΤΙ να πεις…..

Φωτης

οποτε samsung κ lg θα παιζουν μπαλα μονες τους στις οθονες..Πιστευω ειναι κ οι καλυτερες βλεπε s8,note 8,V30!!!

Darth

@Geektech οποιοσδήποτε να την ειχε δεν θα την εδεινε τι το συζητάμε τωρα ειναι καθαρά ενα σφουγγάρι που ρουφάει χρήμα μέχρι να λήξει οταν λήξει και ο καθε καημένος θα μπορεί να κατασκευάζει οθόνες τοτε θα δούμε amoled για ολους….. μέχρι τωρα εχουμε και λεμε
αν σου σπάσει παίρνεις αλλο κινητό καθώς κόστος επισκευής = κόστος αγοράς

+οσο αφορα το κοστος αυτη την στημη το κοστος παραγογης amoled ειναι ιδιο η και λιγοτερο (αναλογα με την κατασκευη) απο αναλογες lcd και το μοναδικο πραγμα που εκτοξευει το κοστος ειναι η πατεντα….. (δλδ μονοπολειο) θα σου πει αν δεν παρει απο μενα δεν θα παρει απο κανεναν καθος δεν υπαρχει….. (και καλα κανει )

Geektech

ελα που δεν μπορει ο καθε καημενος να κανει oled οθονες ομως,

μιλαμε για τεραστια επενδυση στο θεμα αυτο που λιγες εταιρειες μπορουν να αντεξουν

εγω επιμενω οτι αν τις ειχε η μηλια θα τις πουλουσε 5 φορες πιο ακριβα, οποτε ας μην κλαιγονται οι αχρειοι, εδω ουτε γρηγορο φορτιστη δεν βαζουν στο κουτι τετοια εταιρεια πρωτη φορα ειδα

Newton91

Το χει χάσει τελειως η απλ. Μια κοροϊδία σκέτη είναι πλέον.

Παπαροκας tiamat

δεν ειναι κοροιδια. αν κρινω απο το κοσμο που ξερω και συναναστρεφομαι, ειναι ασχετοι και θυματα, οποτε καλα κανει και προσπαθει επιτυχως να τους τα παιρνει…. δηλαδη αν ειναι δυνατον το μικρο αιφον να εχει τη χειροτερη καμερα! να χει ακομα την ιδια οθονη lcd, να εχει το καλυτερο soc και να ειναι αργο, να ζητα εξτρα κας για φορτιστη, να μικραινει η μπαταρια να δινει ενα χρονο εγγυηση…να σκαει η μπαταρια… και να κανει μυρια πωλησεις!
δλδ ελεος ρε θυματα σας αρμεγει….! 😂😂ξυπνηστε….

Παπαροκας tiamat

ξεχασα κ το πισω γκοριλα μοτζιλα που αν σπασει κοστιζει πιο πολλα απο την οθονη ….😂😂

Παπαροκας tiamat

πραγματικα αυτη η εταιρεια ειναι αποκαλυψη! η αποκαλυψη του ποσο ηλιθιος ειναι ο κοσμος που ζουμε….
το λες και κοινωνικο πειραμα τεραστιας κλιμακας…
φυσικα και αξιζει πωλησεις δεν ειναι του πεταματα, αλλα δεν αξιζει ναναι το νουμερο ενα και να σπαει ολα ρεκορ! η φυσικη θεση της ειναι καπου στο 3-5% της συνολικης πιτας θεωρω…. κατι σαν τα windows phone στα καλυτερα τους!

bezilys

Κάτι άσχετο από τι άρθρο έχει γεμίσει όλο διαθημισης τώρα τελευταία αυτο το σαιτ ακόμα και εκεί που διαβάζεις τα σχόλια 5 διαθημισης ανάμεσα!!

Φωτης

Καλα βγαινει το x τον αλλο μηνα κ δεν ξερουν τι οθονη θα βαλουν;Πανε καλουα!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγαπητού πιστοί μας. Να ενημερώσω πως στα elite physical stores μας ,έχετε πλέον την τύχη & ευλογία να αγοράζετε το νέο μας dongle που περιέχει 2 υποδοχές. Για φόρτιση και για μουσική.
Είναι στα 35 δολάρια /ευρώ και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.
Προσωπικά διαφωνώ με την κοστολόγηση (Έπρεπε τουλάχιστον 40 ευρώ η κάθε υποδοχή), αλλά ο κύριος Κούκ θέλει να σας έχει ευχαριστημένους αυτήν την περίοδο, μιας και έχει αγχωθεί κάπως με τις προ παραγγελίες των 8,

Agnostos13

@Παπαροκας tiamat:

Hater και εσυ;

παπαροκας τιαματ

μπα άγνωστε…ανετα θα χτύπαγα ενα ipad pro πχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.