Apple: Πρωτότυπο από το παρελθόν δείχνει πως θα μπορούσε να είναι το iPhone (Βίντεο)

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η Apple δοκίμασε αρκετές εκδοχές όταν έφτιαχνε το πρώτο iPhone και το iOS, αλλά δεν είχαμε κάποια ιδέα για αυτά τα δοκιμαστικά πρωτότυπα. Ωστόσο, σήμερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και ένα βίντεο τα οποία δείχνουν έναν πρόδρομο του iOS, με την ονομασία AcornOS, το οποίο χρησιμοποιεί click wheel για πλοήγηση στα μενού του smartphone.

Η οθόνη σε αυτό το πρωτότυπο είναι χωρισμένη στα δύο, με το κάτω μέρος να βρίσκεται ένα software click wheel και στο πάνω μέρος τα μενού, τα οποία φαίνεται να είναι αντιγραφή από αυτά του iPod. Δίπλα στις οικείες επιλογές Music και Games, σε αυτό το πρωτότυπο βρίσκονται οι επιλογές Dial και SMS.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια αναφορά, για μια πατέντα της Apple από το 2006, η οποία έδειχνε μια multi-touch συσκευή με optional click wheel, γεγονός που αποδεικνύει την αυθεντικότητα του πρωτότυπου.

Επιπλέον, η ιστορία του iPod-Phone είναι σχετικά γνωστή σήμερα. Το 2005, όταν και η Apple σχεδίαζε το πρώτο iPhone, ο Steve Jobs ήταν μεταξύ δύο επιλογών, να επεκταθεί πάνω στο iPod ή να κάνει πιο “μικρό” το MAC OS. Για αυτό τον λόγο έβαλε τις ομάδες του iPod και Macintosh να συναγωνιστούν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Των ομάδων ηγήθηκαν ο Tony Fadell και Scott Forstall αντίστοιχα. Το AcornOS φαίνεται να είναι μια “αποτυχημένη” προσπάθεια της ομάδας του Fadell.

Σε μια συνέντευξή του το 2012, ο Fadell ανέφερε ότι υπήρχαν “ένα σωρό προτάσεις” για το πρώτο iPhone, συμπεριλαμβανομένου ενός “iPod plus phone”. Ωστόσο δεν είχε αναφέρει τίποτα για το software on-screen click wheel, αλλά για ένα αντίστοιχο hardware. Υποθέτουμε ότι το πρωτότυπο που βλέπουμε είναι η ψηφιακή εκδοχή της hardware έκδοσης.

iPhone iOS AcornOS early prototype MAC OS iPOD teams, Apple: Πρωτότυπο από το παρελθόν δείχνει πως θα μπορούσε να είναι το iPhone (Βίντεο)

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Ωχ ρε Apple μας τα κάνεις τσουρέκια με τις παλιές συσκευές σου – καινοτομισε λίγο !!

GS

Hello Apple στο 2017 είμαστε όχι στο 2007.Δεν μας νοιάζουν τα παλιά.

Gvirginia

Αφού δε σας νοιάζουν τα παλιά, γιατί σχολιάζετε σε ένα άρθρο που αναφέρεται σε ένα παλαιό προϊόν της Apple το οποίο διέρρευσε κάποιος που δεν έχει σχέση επίσημα με την Apple?

Ή πρέπει να βελτιώσετε την κατανόηση κειμένου ή να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια…

KnightRider

@Gvirginia Κατανταει κουραστικό το να βλεπεις τα παλια αντι να δεις μια ειδηση καινούργια για τετοια εταιρια με μεγαλο brand name.

Υποτίθεται η Apple κοιτάει μπροστά όχι πισω!!

Ιωάννης jb

Πως την έχετε δεί μερικοί??
Επειδή δεν αρέσει σε κάποιους.. Ε και??
Σ κάποιους αρέσει όμως να βγαίνουν τέτοια άρθρα στο techblog….
Μπράβο techblog συνεχίστε έτσι πολύ καλή δουλειά….

Gvirginia

@KnightRider
Μα δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση η Apple του στυλ “δείτε τα παλιά πρωτότυπά μας”, αλλά ένας άκυρος διέρρευσε το βίντεο.

Η Apple δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσίευση του παραπάνω άρθρου / βίντεο.
Αν σου είναι δύσκολο να το εμπεδώσεις, υπάρχουν δάσκαλοι και ολοήμερα σχολεία που μπορούν να βοηθήσουν με την κατανόηση κειμένου.

Ιωάννης jb

Νομίζω πως το τελικό iphone όταν κυκλοφόρησε είχε εξαιρετικό ui αν ήταν με αυτό το στρόγγυλο στη μέση δε παίζει να πήγαινε κ πολύ καλά..
Τι να λέμε τώρα ο jobs ήταν τρομερός δε παίζει να δημιουργούσε προϊόν που δε θα έκανε πάταγο!!!!
Αν συνέχιζε μέχρι σήμερα η apple με τον αδικοχαμένο jobs παίζει κ να τους είχε κλείσει όλους…
Ίσως τον έφαγαν

Txds

Βρε δεν λέτε καλά που βάζει άρθρα ; το άλλο μεγάλο φόρουμ των κινητών έχει γίνει διαφημιστικό σάιτ . 7 στα 10 άρθρα είναι πληρωμένες διαφημίσεις και προωθητικές προσφορές. Όταν ανεβάζει κάτι το techblog εκεί ανεβαίνει μετά από 1-2 μέρες .και αυτά τα του τύπου άρθρα για πολλούς είναι ενδιαφέρον. Είναι συνχρονη τεχνολογική ιστορια. Μαθαίνουμε και εμείς από τα λάθη των άλλων.

Thodoris13

@Txds
σε ποιο Site αναφέρεσαι; Κάνε μια μετάφραση, δώσε ένα σημάδι, κάτι…

agnostos13

Παντως ενα music-ipod app με clickwheel ui θα το ηθελα να το δω (για εμας που ειμαστε της παλιας σχολης)

Παπαροκας tiamat

Ο @Txds μια χαρα τα λεει και δε χρειαζεται να πουμε περισσοτερα απο το οτι το techblog ειναι μακραν πιο αντικειμενικο ,πιο ανοιχτο και πλουραλιστικο στις αποψεις ,με μακραν καλυτερα hands on και αντανακλαστικα στην ενημερωση με συνεχη παρουσια στις μεγαλυτερες εκθεσεις….

Αστους ” αλλους ” που λετε να ειναι εκτρωματα τριτοδευτερων κινεζικων διαφημισεων… το μονο που τους σωζει και τους παρακολουθει ακομα καποιος κοσμος ειναι λογω των νηματων που τρεχουν τα μελη εκει με τις διαφορες νεες συσκευες που βγαινουν….

Ειναι το μονο που λειπει απο δω ,απο το techblog, και οταν το αποφασισει και το πραξει ο κωστας απλα αυτο το site θα απογειωθει μεχρι τον θεο.

george

Σοβαρα τωρα;δηλαδη το myphone με τα εκατονταδες topic πανω σε καθε συσκευη με χιλιαδες σελιδες στο forum του για λυσεις προβλαματων βοηθεια μα κ γνωση μεταξυ των χρηστων ακομα κ στην πιο ακυρη συσκευη κουκια σπερνει;
Εγω το android απο εκει το γνωρισα μεσα απο ενα galaxy s3 κ τα νηματα αυτου του forum.
Γουσταρω ολα τα τεχνολογικα site.

Darth

Μερικοί θέλουν επαγγελματική βοήθεια επειγόντως

giannis

Ήμουν ένα από τα ιδιαίτερα δραστήρια μέλη του άλλου site μέχρι πριν λίγα χρόνια. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις συζήτηση πάνω σε είδηση της apple χωρίς να τα ακούσεις από τους υπόλοιπους με την ανοχή των mods. Για αυτό εκεί που είχε εκατοντάδες σχόλια σε κάθε είδηση, τώρα παλεύει απο μηδέν έως 20-30. Πλέον διαγράφονται σχόλια αλλά είναι αργά. Ας πρόσεχαν.

KnightRider

@giannis

Μην ξεχνάς ότι και έξω υπάρχουν αρκετές συζητήσεις με παρέες σε καφετέριες κλπ οπότε και να διαγραφούν τα σχόλια πάλι θα υπάρξουν ότι και να γίνει γιατί η Apple με αυτές τις κινήσεις που κάνει είναι τρομερά απαράδεχτες και εφόσον δεν σέβεται τον καταναλωτή είναι δεδομένο να υπάρξουν αρνητικά σχόλια. Στο εξωτερικό είναι χειρότερα από ότι εδώ στην Ελλάδα.

giannis

@Knightrider Η apple εδώ και χρόνια κεντάει σε πωλήσεις και θα συνεχίσει να είναι κολοσσός στην τεχνολογία. Με το συμπάθειο αλλά χ…κε για τα σχόλια σε οποιοδήποτε ελληνικό site. Και έξω ο average user δεν τον ενδιαφέρει τι λέμε εμείς εδώ και δεν το συζητάει. Θέλει η συσκευη του να ρολάρει γρήγορα, να μην κολλάει, να μην έχει lag και να δείχνει όμορφη. Και αυτοί είναι το 90% όσων θα δώσουν πάνω από 300€ για κινητό. Πυρήνες, Megapixel, Ghz, ppi και δεν συμμαζεύεται είναι για να γεμίζουν οι σελίδες του techblog και των αντίστοιχων με αυτό sites.
Και για του λόγου το αληθές ψάξε και ρώτα 10 χρήστες android τι μάρκα επεξεργαστή έχουν. Οι 9 δεν ξέρουν καν. Προσωπικά ξέρω δύο φίλους με S7 (ένα edge, ένα απλό) και δεν γνωρίζουν ούτε πόσες ίντσες είναι η οθόνη τους. Αυτά τα ολίγα από εμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.