Apple: Φήμες ότι αφαιρεί το κεντρικό κουμπί στα μελλοντικά iPhone

Εδώ και καιρό φημολογείται ότι η Apple θέλει, ή τουλάχιστον πολλοί fans της επιμένουν να αφαιρέσει το home button στις μελλοντικές συσκευές της. Έτσι θα μπορέσει να έχει περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη οθόνη χωρίς να αυξήσει τις διαστάσεις. Παρόλα αυτά η αφαίρεση του home button σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με αναφορές από την βιομηχανία κυκλωμάτων στην Taiwan, η Apple δουλεύει στην δημιουργία μιας οθόνης η οποία θα λειτουργεί και ως αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η Apple ήδη κατέχει αρκετές πατέντες οι οποίες σχετίζονται με την συγκεκριμένη τεχνολογία, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει στο μέλλον.

Αυτό φυσικά θα σημάνει και αλλαγή στο software καθώς το home button χρησιμοποιείται για αρκετές λειτουργίες. Λογικά θα χρησιμοποιούν κάποια gestures για να αντικαταστήσουν την έλλειψη του home button.

Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε αναμένεται αυτό να γίνει πραγματικότητα. Το home button αποτελεί ένα από τα μόνιμα στοιχεία του iPhone από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο το 2007.

Apple: Φήμες ότι αφαιρεί το κεντρικό κουμπί στα μελλοντικά iPhone, Apple: Φήμες ότι αφαιρεί το κεντρικό κουμπί στα μελλοντικά iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

αν είναι έτσι όπως λένε, η αλλαγή οθόνης σε περίπτωση ζημίας θα είναι αδύνατη

Giannis Charp

Το home button στα Apple και Samsung δεν φεύγει μέχρι να το συμφωνήσουν πρώτα οι δικηγόροι 🙂

Impressive-Instant

Άρα και στο νέο Galaxy S (εφόσον το εφαρμόσει η apple) θα αφαιρεθεί το κεντρικό κουμπί…

Τάκης

Αν γίνει πραγματικότητα υποθέτω ότι θα επενδύσουν και σε πιο ανθεκτικό γυαλί για την οθόνη.

Επίσης, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στις ίντσες της οθόνης. Δεν τα συνηθίζει η Apple αυτά. Πιο πιθανό μου φαίνεται να μείνει στις 4.7 και απλά να μικρύνει το μέγεθος όλης της συσκευής συμμαζεύοντας τα ήδη μεγάλα bezels που έχει συγκριτικά με άλλες συσκευές.

Θα έχει ενδιαφέρον σαν σχεδιασμός πάντως!

Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα μου άρεσε! Η ύπαρξη ενός home button μου αρέσει και μου φαίνεται αρκετά χρήσιμη! Από την άλλη δεν μου αρέσει να λεω μεγάλα λόγια ειδικά μέχρι να δούμε κάτι πιο συγκεκριμένο!

One

Μακάρι να το βγάλουν γιατί το κουμπί εχει καταντήσει αηδία και για την Apple και για τη Samsung αλλά δύσκολο το βλέπω.

Paul

Οταν το κάνει η Apple θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Xarisgru

Δεν ξερω… μονο εμενα δεν με πειραζει ΚΑΘΟΛΟΥ να εχω κανονικο κουμπι για home button?? Πού ειναι το κακο?? σε λιγο θα κανουμε και το power button touch και θα καταντησει κατ΄ εμε το κινήτο μια σαχλαμαρα!

Cj Georgio

Ύστερα από αρκετά κινητά και τώρα με LG G3 μπορώ να πω τα κουμπιά δεν χρειάζονται πουθενά.μόνο για να ενεργοποιηθεί το κινητό… Ξεπεράστηκε το κουμπί.

Agnostos13

Αν υποθεσουμε οτι δεν θα αλλαξει η φιλοσοφια του homebutton πιστευω οτι μελλοντικα μεσω της τεχνολογιας forcetouch το κατω μερος του bezel θα λειτουργει σαν homebutton (που θα ενεργοποιειται με την πιεση) ενω ο αισθητηρας touch id θα ειναι και αυτος ενσωματωμενος στο bezel. Αργοτερα ισως δουμε και τον touch id αισθητηρα πανω στην οθονη.

vasilist

@ Paul τι είναι αυτά που λες οι μόνες που έμειναν με hardware button είναι η apple και η samsung και εσύ λές θα ακολουθήσουν και οι άλοι αν το κάνει η apple… τι να πώ μάλλον μονο η samsung και η apple κάνουν smartphone πλέον.

Αλέξης

Δεν έχω προτίμηση στο home button του iPhone. Αλλά… Με είχε βολέψει πολύ το double knock του LG G2 που είχα τα προηγούμενα 2 χρόνια γιατί λόγω της φύσης της δουλειάς μου, το τηλέφωνό μου είναι μονίμως πάνω στο γραφείο μου. Με το LG χτυπούσα και άνοιγε στην lock screen (βάσει των ρυθμίσεών μου, νομίζω ότι θα μπορούσα να το έχω σε knock code mode και να ανοίγει κατευθείαν στη home screen αλλά ήθελα να βλέπω την φωτογραφία των παιδιών μου…). Πέρασα ξανά σε iPhone και ο συνδυασμός home button και touch ID είναι το ίδιο βολικός ή και καλύτερα για εμένα όσο και το double knock και μου γλιτώνει και το να θυμάμαι το knock code η να προσέχω που χτυπάω. Είναι πιο αξιόπιστο από το knock code. Οπότε αυτός ο συνδυασμός μου κάνει και με γλιτώνει και από άθελα πατήματα του onscreen home button που με νευρίαζαν.

Εν κατακλείδει, είναι προτίμηση του καθενός. Εμένα μου κάνει, πλέον, αλλά αν διατηρηθεί η ίδια χρηστικότητα και σε πιθανή αφαίρεσή του, πάλι δεν θα έχω πρόβλημα.

nikmour

@Paul μόνο η apple και η samsung το έχουν. Όλοι οι άλλοι το έχουν καταργήσει χρόνια τώρα.
@vasilist και οι άλλες έχουν hardware button απλώς είναι capacitive. Οι apple και samsung έχουν μηχανικό button.

Panos7GR

Οποιαδήποτε αλλαγή είναι θεμιτή φτάνει να διατηρήσει την άριστη εμπειρία χρήσης που έχουν οι χρήστες των εν λόγω συσκευών. Η αφαίρεση του home button πάντως θα είναι κάτι ριζοσπαστικό για την Apple γιατί εκεί έχει βασιστεί το OS της.

Παρεμπιπτόντως μιας και το έφερε η κουβέντα η Qualcomm έχει ηδη παρουσιάσει έναν τρόπο ανάγνωσης του δακτυλικου αποτυπωματος με υπερήχους με τη Qualcomm Snapdragon Sense ID 3D fingerprint technology. Δεν χρειαζεται να υπάρχει αισθητήρας, μπορεί να αναγνωρίσει το αποτύπωμα ειτε από τα περιθώρια της συσκευής, ειτε από την οθόνη, γιατί όμως δεν χρησημοποιείται από τις εταιρείες;;; Πρέπει να τρώμε στην μάπα τα home buttons τους ή τους αισθητήρες στην πλάτη του κινητού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.