Apple iPhone: Το προϊόν τεχνολογίας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017

Apple iPhone προϊόν τεχνολογίας περισσότερες πωλήσεις 2, Apple iPhone: Το προϊόν τεχνολογίας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017

Το iPhone της Apple είναι αδιαμφισβήτητα ένα εκ των πιο πετυχημένων προϊόντων της ιστορίας. Από την κυκλοφορία του πρώτου το 2007 έως και σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο iPhones, κάτι που τα καθιστά τις δημοφιλέστερες φορητές συσκευές.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, έτσι και το 2017 ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για το Cupertino. Ο κατασκευαστής κυκλοφόρησε, μεταξύ άλλων, δύο νέα ανανεωμένα iPad Pro (10.5″ και 12.9″), ένα νέο iPad 9.7 ιντσών και φυσικά τα νέα iPhone 8 / 8 Plus / X. Ιδιαίτερα το τελευταίο συγκέντρωσε τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου όσο λίγα προϊόντα στην ιστορία, λόγω του εντελώς διαφορετικού σχεδιασμού και του νέου τρόπου χρήσης. Τελικά όμως, πως πήγαν τα iPhones σε συνολικές πωλήσεις φέτος;

Apple iPhone προϊόν τεχνολογίας περισσότερες πωλήσεις 2, Apple iPhone: Το προϊόν τεχνολογίας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017

Σύμφωνα με έρευνα της GBH Insights, το Apple iPhone (δηλαδή οι πωλήσεις όλων των iPhone μοντέλων) ήταν το τεχνολογικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις. Μάλιστα, η διαφορά από τους υπόλοιπους στην σχετική λίστα είναι χαοτική. Συγκεκριμένα, τα smartphones της Apple πούλησαν 223 εκατομμύρια κομμάτια (!). Από κάτω τους βρίσκονται τα Samsung Galaxy S8, S8+ και Note 8 (σε μια κατηγορία) με 33 εκατομμύρια πωλήσεις, δηλαδή σχεδόν… 200 εκατομμύρια λιγότερες από τις προτάσεις της Apple. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Amazon Echo Dot με 24 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα Apple Watch (20 εκατ.) και Nintendo Switch (15 εκατ.).

Να σημειωθεί πως ο αναλυτής της GBH Insights, Daniel Ives, υποστηρίζει πως η Apple δεν θα χάσει το στέμμα της πρωτιάς ούτε τον επόμενο χρόνο, επισήμανε την πιθανή κυκλοφορία ενός νέου SE μοντέλου, ενώ τόνισε πως ενδέχεται να υπάρξουν εκπτώσεις σε όλα τα iPhones εκτός του X και των μελλοντικών bezel-less κινητών του Αμερικανού κατασκευαστή. Όταν η Apple ανακοινώσει την πορεία των iPhone 8, 8 Plus και X στην αγορά, θα μπορέσουμε εύκολα να υπολογίσουμε τον βαθμό στον οποίο τα νεότερα κινητά της εταιρείας συνέβαλαν στις προαναφερθείσες πωλήσεις.

Apple iPhone προϊόν τεχνολογίας περισσότερες πωλήσεις 2, Apple iPhone: Το προϊόν τεχνολογίας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017

Apple iPhone προϊόν τεχνολογίας περισσότερες πωλήσεις 2, Apple iPhone: Το προϊόν τεχνολογίας με τις περισσότερες πωλήσεις το 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Μια χαρά πουλάνε και τα 8άρια και το Χ. Τα υπόλοιπα είναι για χρηματιστές και σχολιαστές στα φόρουμς. Το μόνο ερωτηματικό είναι αν θα σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ. Αυτό δεν το ξέρει κανείς προς το παρών αλλά όπως και να έχει τα δισεκατομύρια θα μπουν στο λογαριασμό τους.

Konstantinos

Εν τω μεταξυ οποιος ενημερωνεται μονο απο τα φορουμ τυπου techblog θα πιστευει οτι οπου ναναι κλεινει η apple

txds

μια ερευνα που βαζει ποσα τηλεφωνα συνολικα πουλησε μια εταιρεια με 3 μοντελα μιας αλλη εταιρειας .

οκ , αλλη μια σοβαρη ερευνα/διαφημιση

didis81

Πουλάνε τρελα….. Και γι’αυτό ρίχνουν την τιμή τώρα επειδή δεν πουλάει…μας κοροϊδεύουν

makls

Δηλαδή το 2017 η Apple πούλησε περισσότερα iPhone SE, iPhone 6/6Plus, iPhone 6s/6sPlus iPhone 7/7Plus, iPhone 8/8Plus και iPhone X απο τα S8/S8+ της Samsung (που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2017) και το Note 8 και μάλιστα με χαοτική διαφορά! WOW Τρομερό! Φοβερό! Πάρα πολύ ωραίο!

Theo

Όπως ανέφερε πολύ σωστά και ο @makls, τί συγκρίνουμε ακριβώς; Τα iphone που κυκλοφορούν από το 2014 με τα s8 του 2017; Ας πιάσουμε από τα s4 έως τα s8. Το ότι έχουν πωληθεί..

John

Πολύ σοβαρή έρευνα , βάζει όλα τα μοντέλα της apple μαζί , σαν να λέμε τα Ford πούλησαν πολύ παραπάνω από το Toyota Auris. Τους έχει πιάσει πανικός στο μήλο με την αποκάλυψη ότι σαμποτάρουν τα ίδια τους τα κινητά για να αναγκάσουν τους κατόχους να τα αλλάζουν και άρχισαν την προπαγάνδα.

Agnastos13

Άπατο λέμε(/νε)…

James

Με αυτό τον τρόπο έρευνας μπορείς να βγάλεις ό,τι αποτέλεσμα θέλεις. Πχ τα Galaxy (γενικά και αόριστα) έχουν πουλήσει δέκα φορές πάνω από το iPhone X. Προσβάλουν τη νοημοσύνη μας με κάτι τέτοια.

Agnastos13

@James: Η Apple δεν ανακοινωνει ποτε αποτελεσματα ανα συσκευη μεμονομενα…
Ουτε και οι αλλοι το κανουν βεβαια! Τοσα χρονια περιμενω μια συγκριση μεταξυ ναυαρχιδων αλλα κανενας δεν δινει τα στοιχεια…

alekos

Λογικό αν βάζεις όλα τα iphone μαζί να βγει αυτό το αποτέλεσμα.Χαζή σύγκριση.

James

@Agnastos13 το γεγονός ότι δε δίνουν στοιχεία δεν είναι δικαιολογία για τέτοιες έρευνες που ουσιαστικά είναι συγκαλυμμένη διαφήμιση υπέρ κάποιας εταιρίας. Κάτι παρόμοιο έγινε προχτές και με τα Pixel που έβγαλαν ότι είχε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, χωρις όμως απόλυτα νούμερα.

giorgosgek

Χαχαχ οτι να’ναι , μονο και μονο τις πωλησεις του j5 να συγκρινεις με το x, τι παει να πει αυτο. Να συγκρινουμε τις πωλησεις του τελευταιου κινητου καποιας εταιρειας , με τις πωλησεις ολων των iphone. Κινεζικες εταιρειες μεσα δεν βλεπω. Βλεπω μια εταιρεια που στραβοπατησε απο ανοησια της, μια εταιρεια που κυριαρχει πλεον, ενα ακυρο ηχειακι , ενα ρολοι και μια αποτυχημενη σχεδον παιχνιδομηχανη . Εντελως ανομοια πραγματα συγκρινουν οι δηθεν ερευνητες, ποιο ειναι το μετρο συγκρισης. Εγω θελω να συγκρινουμ και τις πωλησεις του σουπερ μαριο μεχρι σημερα, για ψηθειτε….

Chris _BMW

Απο την πηγή..

«for the entire year, the device sold more than the numbers 2 through 5 products added together. In second place you’ll find the Samsung Galaxy S8 and the Samsung Galaxy Note 8 with 33 million phones sold.»

Ο αρθρογράφος βεβαια για κάποιο λόγο δεν το μετέφρασε ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.