Apple iPhone X Fold: Θα κυκλοφορήσει τελικά foldable smartphone ο Αμερικανικός κολοσσός;

Apple iPhone X Fold, Apple iPhone X Fold: Θα κυκλοφορήσει τελικά foldable smartphone ο Αμερικανικός κολοσσός;

Στην MWC 2019, αποκαλύφθηκαν τα πρώτα foldable smartphones, το Galaxy Fold, και το Huawei Mate X. Το κοινό, και τα ΜΜΕ τα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Ωστόσο, όλοι έχουμε την ίδια απορία, η Apple θα κυκλοφορήσει foldable iPhone; Και αν ναι πότε;

Όπως είναι προφανές τα Samsung Galaxy Fold, και Huawei Mate X είναι απλά πειράματα, αποτελούν τη γενιά 0 των foldable smartphones. Ο λόγος είναι απλός, δεν είναι φτιαγμένα για μαζική παραγωγή, έχουν προβλήματα με την οθόνη, και δεν φαίνονται ανθεκτικά. Η τεχνολογία των foldable οθονών είναι πολύ νέα και γι’ αυτό το λόγο η Apple θα περιμένει ή θα πρέπει να λύσει η ίδια τα προβλήματα που υπάρχουν, πριν αρχίσει την μαζική παραγωγή.

Ένας ακόμη λόγος που η Apple ίσως να περιμένει πριν κυκλοφορήσει ένα foldable iPhone είναι τα iPad. Οι χρήστες αντί να αγοράσουν ένα iPhone και ένα iPad θα προτιμήσουν να αγοράσουν ένα foldable iPhone. Κάτι τέτοιο δεν συμφέρει την εταιρεία, διότι οι πωλήσεις των iPad φτάνουν τα 10 εκατομμύρια το τρίμηνο. Επίσης, τα προϊόντα της Apple έχουν ταυτότητα, ένα iPhone πρέπει να είναι λεπτό και ελαφρύ, ένα iPad, μεγάλο και ισχυρό. Ωστόσο, ένα foldable iPhone με την τωρινή τεχνολογία θα είναι μικρότερο από ένα tablet, αλλά πιο χοντρό και πιο βαρύ.

Επίσης, η Apple δεν θα πήγαινε ποτέ προς τα slider κινητά. Δεν ήταν ποτέ ανθεκτικά, κι αν και είδαμε να κυκλοφορούν μερικά τον τελευταίο χρόνο, είναι βέβαιο ότι αυτή η μόδα δεν θα επανέλθει ποτέ. Ο λόγος είναι απλός, η αξιοπιστία και η απλότητα ενός slate τηλεφώνου είναι πολύ καλή για να την αλλάξουμε, τόσο ως καταναλωτές, όσο και ως κατασκευαστές. Οπότε, δεν έχει σημασία αν μιλάμε για μεντεσέδες ή για bendable οθόνες, αυτές οι κατασκευές θα πρέπει να είναι γίνουν απόλυτα στέρεες, και αξιόπιστες, πριν η Apple τις χρησιμοποιήσει στα προϊόντα της.

Apple iPhone X Fold, Apple iPhone X Fold: Θα κυκλοφορήσει τελικά foldable smartphone ο Αμερικανικός κολοσσός;

Ο ανταγωνισμός της Apple τον τελευταίο χρόνο, είναι μειωμένος, αφού οι πωλήσεις της Samsung έχουν μειωθεί. Με τη Samsung να επικεντρώνεται στις foldable συσκευές μήπως και πάρει τα πάνω της, η Apple έχει το ελεύθερο να φτιάξει ένα ασυναγώνιστο smartphone των 1.000€, και να ασχοληθεί στο μέλλον με ένα foldable iPhone.

Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει μία foldable συσκευή. Πρώτα από όλα, η τωρινή στρατηγική της Apple είναι να αυξήσει την μέση τιμή πώλησης των προϊόντων της. Ένα foldable iPhone που θα κόστιζε τουλάχιστον 1.500$ ταιριάζει ιδιαίτερα με την στρατηγική αυτή. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό η foldable τεχνολογία δεν είναι διόλου φθηνή, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο η συσκευή αυτή να κοστίζει λιγότερο από 2.000$, μία αξία που έχουν αγγίξει και ξεπεράσει τα αναδιπλούμενη τηλέφωνα των Huawei και Samsung.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από το AppleInsider, η Apple κατέθεσε μια πατέντα η οποία αποκαλύπτει πως εργάζεται πάνω σε μια folding οθόνη η οποία ζεσταίνει αυτόματα το σημείο καμπής. Ο λόγος είναι απλώς, οι folding οθόνες μπορεί να φθαρούν υπό κρύες θερμοκρασίες εξαιτίας την σκλήρυνσης του σημείου καμπής, οπότε μια τέτοια τεχνολογία, ίσως έλυνε το πρόβλημα που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες των Samsung Galaxy Fold, και Huawei Mate X. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι όλες οι εταιρείες καταθέτουν πατέντες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις αξιοποιήσουν σε οποιοδήποτε προϊόν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλυτερος απο ποτε με την Huawei να περναει την Apple σε πωλησεις , την Xiaomi να την ξεπερναει σε καμερες και την Oneplus να κανει τεραστια επιτυχια στην Ινδια ξεπερνωντας την Apple σε πωλησεις ναυαρχιδων και στην Αμερικη που σε λιγους μηνες ηδη εινσι 5η σε πωλησεις στην premium κατηγορια.
Ολα αυτα αποτυπωνονται και στις πωλησεις στις οποιες η Apple εχει μειωση πανω απο 10% σε σχεση με περυσι.
Οσο για τα foldable εχει ηδη μεινει πολυ πισω σε σχεση με Samsung και Huawei.

Chris_BMW

Ο άλλος λέει η Apple 5(!) σε πωλήσεις στην Αμερική στην Premium (!) κιόλας κατηγορία !!!!

Ο καθένας με τα όνειρα του … έχετε καταντήσει γραφικοί και πολύ κουραστικοί πλέον με τα όνειρα σας να κλείσει …. ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ

Ας δούμε παρακάτω την 5 θέση της Apple:
https://www.counterpointresearch.com/us-market-smartphone-share/

stayros95

John Real mporei na exoyn kaluteres kameres kaluteres times alla se piotita kai a3iopistia akoma 8eloun doulia..h aplle pros to paron einai h kaluterh marka se smartphone akoma k simera ..

John Real

Συγνώμη αλλά εγώ έγραψα ότι η Oneplus είναι 5η σε πωλήσεις στις ΗΠΑ (σε ελάχιστο διάστημα καθιερώθηκε δηλαδή στην αγορά) όχι η Apple. Ορίστε και η σχετική είδηση:

OnePlus breaks into the top five among U.S. smartphone companies – digitaltrends.com/mobile/oneplus-top-five-us/

H Apple δεν θα κλείσει βέβαια , σταδιακά όμως θα επικεντρωθεί σε υπηρεσίες και λογισμικό και δεν θα εξαρτάται από το iphone που πλέον δεν τραβάει όσο παλιά.

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΧΑΧΑΧΑ Γατάκια.Όσο χαρήκατε χαρήκατε με τα 2 πρωτότυπα αναδιπλούμενα στην έκθεση της Βαρκελώνης. Έρχεται ο μπαμπάς σας ( Γονέας 1 to be political correct) με ανώτερη υλοποίηση του σπαστού αναδιπλούμενου monitor . Θα έχετε πολύ σύντομα ένα SE κ ένα XS Max στα χέρια σας και κάθε φορά που θα το ξεδιπλώνετε η μαγεία θα κατακλύζει τον χώρο. Απλά ίσως χρειάζεται μια επανεκκίνηση κ χειροκίνητη αναδιάταξη τω θέσεων εφαρμογών από πάνω αριστερά σε ανάστροφο S για την εμπειρία χρήσης
Η επαγωγική αστρική φόρτιση από 4,5 μέτρα θεωρείται σίγουρη, όπως κ το pairing με τα Ultra Quality super retina AR APPLE GLASSES για μια out of the box εντερπρενερική user experience
keep the stock High and make HATERS CRY!!!!111!1!

alekos

Η samsung θα προμηθεύσει λογικά τις οθόνες και πάλι .
Η apple oύτε σε 10 χρόνια δεν θα ήταν άξια η apple να φτιάξει τέτοιες οθόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.