iPhone: Πατέντα για πιο λεπτά πλήκτρα με προγραμματιζόμενο feedback

, iPhone: Πατέντα για πιο λεπτά πλήκτρα με προγραμματιζόμενο feedback

Με την κατάργηση του TouchID, η Apple κατήργησε και το μοναδικό πλήκτρο που είχαν τα iPhone για περιήγηση στο λειτουργικό, κάτι που για τους χρήστες Android είχε καταργηθεί εδώ και χρόνια, με την έλευση των πλήκτρων εντός της οθόνης. Όμως, φαίνεται πως η Apple θέλει σχεδόν να εξαφανίσει και τα υπόλοιπα πλήκτρα.

Μία νέα πατέντα δείχνει πως η Apple σχεδιάζει να αλλάξει ριζικά τα πλήκτρα που έχει αυτή τη στιγμή το iPhone. Τα νέα πλήκτρα όχι μόνο θα έχουν μικρότερο φυσικό μέγεθος και θα καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο εσωτερικό της συσκευής, αλλά θα έχουν και haptic feedback, το οποίο θα είναι προγραμματιζόμενο μέσω software.

, iPhone: Πατέντα για πιο λεπτά πλήκτρα με προγραμματιζόμενο feedback

Επίσης, το πλήκτρο της πατέντας έχει και ευαισθησία στην πίεση, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το τελευταίο TouchID των iPhone 7/8/SE. Αν και στο ντοκουμέντο η εταιρεία λέει αναλυτικά την κάθε λειτουργία του κάθε εξαρτήματος, στην κυριολεξία λειτουργεί σαν ένα ακουστικό, δηλαδή ένα ηλεκτρικό coil γύρω από έναν μαγνήτη. Όταν ο χρήστης το πιέσει, τότε ο μαγνήτης κουνιέται, δίνοντας haptic feedback.

Ο μαγνήτης δεν κουνιέται πολύ, παρά μόνο 0.01 χιλιοστά, αρκετά δηλαδή για να προκαλέσει την απτική ανάδραση, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα πίεσης. Αν και στην πατέντα η Apple μιλάει συγκεκριμένα για το power button, η εταιρεία θα μπορούσε να μετατρέψει όλα της τα πλήκτρα, ακόμα και το silence switch. Όπως και να έχει, δε γνωρίζουμε αν ποτέ κάτι τέτοιο θα βρεθεί σε προϊόν ή αν απλά η Apple πειραματίζεται.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

@Τασος Παπανικολάου «κάτι που για τους χρήστες Android είχε καταργηθεί εδώ και χρόνια, με την έλευση των πλήκτρων εντός της οθόνης.»

Δηλαδή πριν ποοοοσα χρόνια είχε καταργηθεί το φυσικό πλήκτρο στα Android τηλέφωνα ;;;
Να για παράδειγμα η Apple το κατάργησε τελείως το 2018 καθότι το 17 είχε βγάλει και τα 8-8plus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.