Apple: Κατέχει τα 4 στα 5 best selling flagship smartphones, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Apple, Apple: Κατέχει τα 4 στα 5 best selling flagship smartphones, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Η Counterpoint Research είναι μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες αναλύσεων, οι οποίες δημοσιεύουν τακτικά αναφορές για τις τεχνολογικές αγορές. Στην τελευταία της έκθεση, η εταιρεία αναφέρεται στις πωλήσεις των premium smartphones και την κυριαρχία της Apple στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι γενικές πωλήσεις

Σύμφωνα με την αναφορά της Counterpoint Research, το πρώτο τρίμηνο του 2020 η αγορά των premium smartphone είδε πτώση της τάξεως του 13%. Ωστόσο, η Apple φαίνεται να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα καθώς κατέχει το 57% της συγκεκριμένης αγοράς.

Apple, Apple: Κατέχει τα 4 στα 5 best selling flagship smartphones, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Την πεντάδα των κορυφαίων εταιρειών του χώρου συμπληρώνουν η Samsung με ποσοστό 19%, η Huawei με μερίδιο 12%, η Oppo που κατέχει το 3%, και η Xiaomi με μερίδιο αγοράς 2%.

Όσον αφορά τα best selling smartphones, η Apple αποδεικνύει την κυριαρχία της έχοντας στην πεντάδα τέσσερα μοντέλα. Τα τρία πρώτα έξυπνα τηλέφωνα είναι τα τελευταία flagships της εταιρείας, iPhone 11, 11 Pro Max, και 11 Pro, με ποσοστά πωλήσεων 30%, 9%, και 7% αντίστοιχα. Την πεντάδα συμπληρώνουν το iPhone XR με 6% και το Huawei Mate 30 Pro 5G με 3%.

Apple, Apple: Κατέχει τα 4 στα 5 best selling flagship smartphones, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Ανάλυση σε επίπεδα τιμών

Η Counterpoint Research αναφέρει ότι οι πωλήσεις των smartphone με τιμή από 400 έως 599 δολάρια Αμερικής μειώθηκαν από το 37% στο 32%. Ωστόσο, μεγαλύτερη πτώση είδαν οι κατηγορίες των smartphones με τιμολόγηση από 800 μέχρι πάνω από 1.000 δολάρια Αμερικής, καθώς παρουσίασαν 41% ετήσια μείωση πωλήσεων.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω κατηγορίες τιμών, τα smartphones με τιμή πώλησης από 600 έως 799 δολάρια Αμερικής είδαν αύξηση στις πωλήσεις τους 47% ανά έτος. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2019 το μερίδιο πωλήσεων ήταν 25% και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για το 2020 το μερίδιο αυξήθηκε στο 42%.

Apple, Apple: Κατέχει τα 4 στα 5 best selling flagship smartphones, το πρώτο τρίμηνο του 2020

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αν και φετος υπαρχει παλι γενικη μειωση στις πωλησεις (ισως ο κυριος λογος ειναι οτι οι χρηστες πλεον κρατανε πειρσσοτερο καιρο τ κινητα τους). Η ακομα μεγαλυτερη μειωση στις πωλησεις των πολυ ακριβων κινητων μονο καλο νεο μπορει να ειναι για τους καταναλωτες. Δειχνουν οτι δεν θελουν να δωσουν 1000+ για ενα κινητο και ταυτογχρονα θα κρατησουν περισσοτερο αυτο που ηδη εχουν.Στις μεγαλες αγορες της Ευρωπης και της Β Αμερικης υπηρχε για χρονια η ταση αλλαγης κινητου καθε χρονο που αυξησε τις τιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.