Apple: Κατέθεσε πατέντες για τη δημιουργία fullscreen fingerprint με τεχνολογία ακουστικής απεικόνισης

Apple, Apple: Κατέθεσε πατέντες για τη δημιουργία fullscreen fingerprint με τεχνολογία ακουστικής απεικόνισης

Η βιομηχανία smartphones πειραματίζεται ενεργά με τη βιομετρική ασφάλεια και τώρα προσφέρει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Πολλοί κατασκευαστές smartphones προσφέρουν την έκτης γενιάς τεχνολογία η οποία παρέχει ακόμη μεγαλύτερη περιοχή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται ότι εργάζεται σε μία τεχνολογία ακουστικής απεικόνισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας Touch ID πλήρους οθόνης. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει Touch ID στο iPhone χωρίς την ανάγκη ενσωμάτωσης του αισθητήρα στο κουμπί home. Επιπλέον, η Apple θα μπορέσει να διατηρήσει τον full-screen σχεδιασμό της μπροστινής όψης των συσκευών της.

Στο iPhone X, η Apple αντικατέστησε το Touch ID με το Face ID το οποίο χρησιμοποιεί τη σειρά καμερών TrueDepth. Αν και αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να προσφέρει edge-to-edge οθόνη, το Touch ID είναι καλύτερο και ασφαλέστερο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καταχωρήθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, η Apple περιγράφει ένα σύστημα ακουστικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται σε ολόκληρη επιφάνεια. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ακουστικών μετατροπέων για τη δόνηση μιας επιφάνειας με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει αποτελεσματικά ολόκληρη την οθόνη σε συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Apple κατέθεσε ένα ακόμη δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με όνομα “Σύστημα ακουστικής απεικόνισης για χωρική αποδιαμόρφωση ακουστικών κυμάτων”, το οποίο είναι σχετικά παρόμοιο με εξαίρεση ότι παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση του μετατροπέα.

Σε αυτό το δίπλωμα η Apple αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανιχνεύεται είναι ένα δάχτυλο και η επιφάνεια εισόδου είναι φτιαγμένη από γυαλί, ζαφείρι ή μέταλλο.

Apple, Apple: Κατέθεσε πατέντες για τη δημιουργία fullscreen fingerprint με τεχνολογία ακουστικής απεικόνισης

Δεν ξέρουμε αν η Apple θα γυρίσει πίσω στο Touch ID, αλλά αρκετές εταιρείες δουλεύουν πάνω στους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων πλήρους οθόνης και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η πρώτη που θα τους υιοθετήσει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Από που προκύπτει ότι το touch id είναι καλύτερο και ασφαλέστερο;

Greg

Η Apple το μόνο που μπορεί να καταθέσει είναι ζωγραφιές σε ένα χαρτί μιας και κάποιος Κινέζος θα πρέπει να σπάσει το κεφάλι του και να κάνει να λειτουργήσει αυτό που ζωγράφισε η Apple.

Agnostos13

Δεν έχεις ιδέα τι είναι η πατέντα έτσι;

Greg

Όχι μάθε μου σε παρακαλώ… προφανώς και έχω ιδέα για το τι είναι πατέντα, απλά μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα ότι στην Apple πλέον δεν υπάρχει ο Steve Jobs και αυτοί που έχουν μείνει πίσω είναι μέτοχοι και διαφημιστές που δεν ξέρουν ούτε πως να κρατήσουν ένα κατσαβίδι, πόσο μάλλον να κατασκευάσουν και κάτι τεχνολογικά νέο.

Agnostos13

Είναι σαφές οτι η απουσία του Steve Jobs είναι αισθητή όμως στην Apple πλέον κουμάντο κάνει ο Ive…
Πάντως δεν πιστεύω οτι το τμήμα engineering έχει πετάξει λευκή πετσέτα αν δούμε για παράδειγμα τι γίνεται με τις cpu…

Greg

Στην Apple δεν κάνει κανένας Ive κουμάντο, η Apple πλέον ανήκει στην BlackRock με ότι αυτό σημαίνει, οι Tim Cook και Jony Ive δεν είναι τίποτε παραπάνω από μαριονέτες, ειδικά ο Tim Cook παίζει να έχει τόσο χαμηλό iQ που πιστεύω πως όταν του χτυπάνε το κουδούνι στο σπίτι θα ενθουσιάζεται και θα λέει πόσο έξυπνο σπίτι έχει, τόσο που όταν είναι κάποιος στην πόρτα το σπίτι κάνει ήχους 😛 (όσο για τις cpu κλπ που ανέφερες άστο, αν είναι τα εξαρτήματα σου να σου τα φτιάχνουν οι Samsung, Sony, LG, κλπ δεν έχεις κάνει καθόλου δουλειά, πλέον η Apple πέρα από το να αναβαθμίζει το Software που έφτιαξε ο Steve Jobs δεν κάνει τίποτε άλλο, ένα συνεχόμενο facelift στης ιδέες και στα προϊόντα που δημιούργησε ο Steve Jobs κάνει και τίποτε άλλο)

forneverarrow

Δεν συμφωνώ. Θα έλεγα ότι ισχύει το αντίθετο μάλιστα. Όλες οι προσπάθειες της Apple έχουν εστιάσει στο hardware την τελευταία διετία αφήνοντας το software στην τύχη του. Αυτό το iOS έχει καταντήσει αηδία πλέον… μέχρι και το control center μας χάλασαν με το iOS 11 που για να κλείσεις κανονικά το wifi και Bluetooth πρέπει να μπεις στα settings! Εκεί που ήταν μπροστά τώρα έχει μείνει χρόνια πίσω από το android σε ευχρηστία. Ούτε split screen apps, ούτε picture in picture ούτε μια ουσιώδη δυνατότητα να μπορείς να ανοίγει κάποια εφαρμογή ενώ κάνεις τηλεφωνική κλήση!! Και αντί να κάτσουν να προσθέσουν πράγματα με τα μικρότερα updates καταντήσαμε να βλέπουμε προσθήκες animoji και air play, λες και τα δουλεύει κανένας εκτός Αμερικής! Ελπίζω με το iOS 13 να δούμε τίποτα της προκοπής.

Agnostos13

Αφενώς όλες οι πολυεθνικές ανήκουν σε funds. Δεν μιλάμε για το περίπτερο της γειτονιάς…και η Apple δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση! Τα funds χρηματοδοτούν και περιμένουν απόδοση. Τα στελέχη που επιλέγονται για να τρέξουν την εταιρεία λαμβάνουν τις αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος που πρέπει να εξασφαλίσουν στους χρηματοδότες. Φυσικά αν πετύχουν παραμένουν στην θέση τους και οι χρηματοδότες πολλαπλασιάζονται μαζί με τις απολαβές τους. Αν όχι οι χρηματοδότες αποχωρούν και τα συγκεκριμένα στελέχη ενδεχομένως αντικαθίστανται.
Στο δια ταύτα…η blackrock δεν ενδιαφέρεται για το πως θα λάβει κέρδος…δεν ασκεί διοίκηση…μόνο χρηματοδοτεί και αναμένει το σχετικό μέρισμα…
Όσο για το τι σχεδιάζει και τι παράγει η Apple αν διαβάσεις για τις οικονομίες κλίμακος θα καταλάβεις τι γίνεται…δεν χρειάζεται να τα ξαναγράφω!

Greg

Πριν λίγες ημέρες εδώ μέσα διαβάζαμε άρθρο που ανέφερε εν ολίγοις πως και η Apple και η Samsung παρουσίασαν πτώση των πωλήσεων και πως ξανασκέφτονται την τιμολογιακή τους πολιτική και μην ξεχνάς πως ελάχιστους μήνες πριν η Apple είχε πτώση στην μετοχή της περί του 30%-33%, ο κόσμος κουράστηκε να αγοράζει τα ίδια και τα ίδια από την Apple και προτιμά να κρατά αυτά που έχει ήδη από το να αγοράσει το νέο προιον που είναι ίδιο με το προηγούμενο, όσο για την BlackRock αγνοείς (ηθελημένα ή και όχι) πως πρόκειται για μια από τις ποιο σκοτεινές εταιρίες των ΗΠΑ με δύναμη να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Agnostos13

Είναι και λογικό να μην δίνεις κάθε χρόνο 1500 για νέα συσκευή…
Όσο οι συσκευές δεν χαλάνε και τρέχουν σωστά γιατί να τις αλλάξεις;
Όσο για το πως ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις ανά τον κόσμο είναι μεγάλη κουβέντα και δεν είναι έδω το κατάλληλο μέρος για να αναλυθεί…

forneverarrow

Αν βγάλει ξανά iPhone με Touch ID θα μπορέσω να αφήσω το αγαπημένο μου iPhone 8 με χαρά! Ένας βασικός λόγος που δεν έχω μεταβεί στο νέο design είναι το face ID. Απλά προτιμώ το αποτύπωμα για λόγους ευχρηστιας.

Βλαδιμηρος

Σοβαρος λογος ρε συ αυτος….ε πες οτι δεν εχεις τα φραγκα να παρεις το καινουριο iphone θα σε καταλαβουμε…I know ειναι ακριβα!

forneverarrow

Είσαι μάντης φίλε!! Πράγματι, έχω το iPhone 8 ακριβώς ένα χρόνο το οποίο αγόρασα στα 860€ και σκέφτομαι να δώσω το ίδιο ποσό για ένα Xr φέτος επειδή είναι ακριβό!! Ρε πάτε καλά?? Άσε που αν θέλω πουλάω σήμερα το 8 στα 500€ άνετα και βάζω άλλα τόσα για το XS… Προφανώς όποιος δεν είχε ποτέ iPhone δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά με ένα android που χάνει την αξία μέσα σε έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.