Apple: Μήνυση 5 εκατ. με την κατηγορία ότι ρίχνει την επίδοση σε παλαιότερα iPhone

Η Apple δέχτηκε νέα μήνυση, στην οποία ο ενάγων ζητά αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων διότι θεωρεί ότι η Apple εσκεμμένα ρίχνει την επίδοση στα παλαιότερης γενιάς iPhone. Στην αγωγή υπάρχουν πάνω από 100 iPhone 4S τα οποία αναφέρεται ότι με την αναβάθμιση σε iOS 9, η Apple τα αχρήστευσε επίτηδες.

Αναφέρεται ότι μετά την αναβάθμιση του λογισμικού, οι συσκευές κολλάνε τόσο πολύ που είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση. Τόσο τα native όσο και τα third-party apps, καθυστερούν πολύ περισσότερο να φορτώσουν ή δεν ανοίγουν ποτέ.

Αυτή η καθυστέρηση στην επίδοση των συσκευών, επισημαίνεται ότι έχει στόχο να ενθαρρύνει τους χρήστες στο να αναβαθμίσουν τα παλαιότερα μοντέλα με τα νέα iPhone που λανσάρει η Apple.

Επιπλέον, η μήνυση αναφέρεται και στην παραπλανητική προτροπή της Apple μέσω των ειδοποιήσεων για το νέο update. Υπόσχεται ταχύτερες επιδόσεις, βελτιωμένη ασφάλεια, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, νέα χαρακτηριστικά, αλλά πουθενά δεν υπάρχει η ειδοποίηση για πιθανά προβλήματα συμβατότητας με παλαιότερα μοντέλα όπως το iPhone 4S, αναφέρεται στην μήνυση.

Η Apple είχε δεχτεί ανάλογη μήνυση το 2011, όταν οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι το iOS 4 μετέτρεψε τα iPhone 3G σε “iBricks”.

apple lwasuit iphone 4s, Apple: Μήνυση 5 εκατ. με την κατηγορία ότι ρίχνει την επίδοση σε παλαιότερα iPhone

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

46 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mike

Είμαι χρήστης iphone6 και note3. Μπράβο στον τυπά πολύ καλά της έκανε… Για να μην κοροϊδεύουνε τον κόσμο…. Είπαμε καλή-χρυσή αλλά δεν τρώμε και κουτόχορτο!!! Ισχύει για όλες τις εταιρίες,..

Darth

Γενικός και το 4 και το 4s έπρεπε να σταματήσουν στο ios 6
Και το iPad 2/3 στο ios 7 (πλέον στο 2 browsig δεν μπορείς να κάνεις, κάνει reload της σελίδες κάθε τόσο)

Από την άλλη αν δεν τα έκανε update θα έπεφτε γκρίνια ότι δεν τα υποστηρίζει

Raziel

Ειναι που τα iphone δεν κολανε ποτε

ΚΝ

Βασικά ‘όσο κάνει αναβαθμίσεις η Apple είναι όλο και χειρότερες με αποτέλεσμα και πιο νέες συσκευές να έχουν κολλήματα. Το παρατηρώ και στο IPAD Air ακόμη….το ios 7 ήταν το καλύτερο λειτουργικό της. Έκτοτε όλες οι αναβαθμίσεις δημιουργούν θέματα

ΝΙΚΟΣ

Όσοι πιστοί προσήλθαν,προσήλθαν. Νέες πωλήσεις ,κυρίως από τους υπάρχοντες πελάτες.
Αναμενόμενο.Μια μόδα που σιγά σιγά φεύγει ,και θα μείνει ο σκληρός πυρήνας των fan boys.
Όσο και να διαφημίζει η Μαρία Σολωμού τα live photos και να λιβανίζει το theverge.

Θωμας

Έχω το iPad Air και από την ημέρα που αναβαθμίστηκε σε iOS9 έχει πολλά κολλήματα.

VasilisA3

Οκ αν ομως δεν εκανε την αναβάθμιση θα υπήρχε η androidογκρινια οτι δεν παίρνουμε αναβαθμίσεις, δίνει λοιπον αναβάθμιση και υπάρχει η γκρίνια οτι κολλάει. Εμ βέβαια κολλάει αφου βάζει σε παλιό iPhone πράγματα που έβαζαν τότε άλλοι κατασκευαστες σε τότε συσκευές και κολλάγανε επίσης. Οσο γίνεται το iOS Android τόσο θα κολλάει.
Το λέω και το ξανα λέω ο Apple και η κάθε Apple πρεπει να βρει αλλα πράγματα να κάνει, το κεφάλαιο Smartphones αρχίζει να κλεινει για όλους.

intr0n

Με τόσο χρήμα που έχουν η Apple/Google θα μπορούσαν εύκολα να φτιάξουν μια “lite” εκδοχή των σύγχρονων λειτουργικών τους για τις παλιότερες συσκευές, κάνοντας τες να κρατήσουν την σβελτάδα τους…

(Άλλα φυσικά πως θα μας κάνουν να αλλάξουμε συσκευή αν το κάνουν αυτό χεχεχε.)

ChrisG

Μπράβο στον μαγκα.έχει απόλυτο δίκιο σε όλα.όποιοι έχουν 4s με τις εκδόσεις 8 και 9 έχουν καταλάβει όλοι που το πήγαινε η apple και άσε τα boys να παινεύονται για τις αναβαθμίσεις και τα άλλα boys να γκρινιάζουν για έλλειψη αναβαθμίσεων.για να ανοίξει ακόμη και το μενού κάνει 3-4 δευτ.για ανοίξει μία εφαρμογή κάνεις καφέ.είναι που η μηλοεταιρεία νοιάζεται λές και δεν αποζητά ότι και οι άλλοι.money…

azriel84

Έχω περάσει iOS 9 σε τουλάχιστον 3 iPhone 4S. Ναι η επιδόσεις δεν είναι σίγουρα όπως όταν πρωτοβγήκε αλλά μην δουλευόμαστε είναι hardware του 2011 με software του 2015… Τουλάχιστον πηγαίνει πάλι πιο γρήγορα από το S5 mini της γυναίκας μου που το πήρε πριν 11 μήνες. Μηνύσεις εντυπωσιασμού μπας και βγάλουν κανά φράγκο από την κότα με τα χρυσά αυγά.

ΝΙΚΟΣ

@azriel84 Σωστό και αυτό

Ιωάννης jb

Εντάξει τώρα πόσο χαζοί παίζει να είναι αυτοι οι ανθρωποι?? δλδ τη άνθρωποι.. χάρη τους κάνει κανείς αν τους αποκαλεί ανθρώπους!!!!!
Ερχεται κάθε χρόνο η apple και σου λέει οτι ο νέος επεξεργαστής a9 σε σχεση με τον a8 είναι 75% πιο γρήγορος, η νέα κάρτα γραφικών άλλο τόσο… πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβουν κάποιοι οτι το 4s είναι πλέον πολύ πίσω σε θέμα hardware??? και οτι θα σέρνεται κυριολεκτικά αν του βάλεις το ιδιο λογισμικό που φοράει το 6s!!!!
Μα πόσο ανιδεοι????? απορώ πραγματικά…

ChrisG

Στις αναβαθμίσεις η ίδια η apple υπόσχεται μεγαλύτερες επιδόσεις στις παλιές συσκευές.ανίδεος δεν είναι κανένας…απλά τρώει το χόρτο που του δίνει η apple ψευδώς για να κάνει την δουλειά της.η αναβάθμιση του 4s στις 8,9 απλά έγινε για ευνόητους λόγους.εδώ συσκευές ipad με ανώτερο hardware σέρνονται το 4s θα το άφηνε;ο ΒασίληςΑ3 έχει δίκιο.

παπαροκάς tiamat

Τα λεγαμε καιρο αυτα ! Τα isheep μη χαιρονται οτι και καλα η apple υποστηριζει χρονια τις συσκευες της γιατι δε το κανει για καλο! Το κανει για να σου αχρηστευσει τη παλιοτερη συσκευη που παντα χανει σε ταχυτητα, αποκριση, ομαλοτητα

Νικος

Απορω ακομη γιατι η apple δινει update σε παλιες της συσκευες, αφου ξερει οτι το hardware ειναι παλιο βλ.4s τους δινει και software 2015, λογικο να σερνονται! Τα θελει κ αυτη.

othonas

@Ιωάννης jb,κύριε Uberman,εξέλιξη σε ένα λειτουργικό δεν είναι μόνο να βάζεις φανφαρες και κουραφέξαλα για να λες ότι έκανες κάτι πρωτοποριακό και πρέπει να πουλήσει ο άλλος ένα νεφρό για να αγοράσει την τελευταία ναυαρχίδα ( οποιαδήποτε εταιρείας είναι αυτή).Πχ,το android 4,4,2 με το οποίο ηρθε το lg g2 που εχω δεν ειναι ποιο απαιτιτικό απο το 6.0 που εχω τώρα,μη σου πω οτι είναι και ποιο ελαφρύ.Εξαίρεση στα android είναι το touchwiz

Τα windows 10 που έχω τώρα στο PC μου δεν ειναι πιο απαιτητικα απο τα 7 που είχα στο ίδιο pc.
οπότε θεωρώ ότι και τα 2 λειτουργικά έχουν αναβαθμιστεί στο πέρας του χρόνου.

Τώρα κύριε έξυπνε αν εσύ πιστεύεις οτι ένα κινητό οταν κανει αναβάθμιση πρεπει να κολλαει τότε δεν καταλαβαινεις τον όρο αναβάθμιση.Η apple λεει οτι το κινητό θα ειναι πιο γρήγορο οπότε καλά κανουν και την μηνύουν.

nick2010

Ο μηνυτής δεν έχει πρόβλημα τόσο με την “αχρήστευση” του 4s του από την αναβάθμιση (όπως λέει σωστά κι ο φίλος πιο πάνω, κινητό του 2011 με λογισμικό 2015), αλλά… με την δόλια υπόσχεση της apple για “αναβάθμιση” που δίνει το νέο λογισμικό σε συσκευές όπως το τεσσάρι της….

Εγώ έχω στα χέρια μου (για την ακρίβεια, στα χέρια της συζύγου) το απλό τεσσάρι με 7.1.2 και μπορώ να πω ότι λειτουργεί θαυμάσια, αν και όχι τόσο γρήγορα όπως με το ios 6, τουλάχιστον δεν λαγκάρει.

Πιο τίμια θα ήταν η αντιμετώπιση των συσκευών της όπως αυτή για το απλό τεσσάρι, παρά η “υπόσχεση” ότι άμα περαστεί το ios 9 η συσκευή θα “αναβαθμιστεί”, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζει ότι ακόμη και σήμερα πωλούνται συσκευές της όπως το 4s ή το 5.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗ ΤΙΜΙΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Apple, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΥΠΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΜΗΝΥΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ AFTERSALE ΠΕΛΑΤΗ.

Ιωάννης jb

othonas.. Εισαι μ@κ@κ@ς????? Τη παραδείγματα μου αναφέρεις πιο πάνω????
Δεν εχουν καμία σχέση με αυτό για το οποίο μιλάω!!!!
Είναι αποδεδειγμένο οτι το ios 9 είναι πολύ πιο βαρύ λογισμικό σε σχεση με το ios 5!!!!
Εγω απλά είπα και το άλλο που θα επρεπε να σκεφτεί ενας μέσος καταναλωτής… που απλά το βαζει να δουλευει που και που!!!!

Ιωάννης jb

nick2010.. Λες πιο πάνω…. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗ ΤΙΜΙΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Apple.
Τι να πουν δλδ και οι χρήστες samsung εκει αν μαζευτούν όλοι αυτοί που τους ξεγέλασε ανετα ζητάνε και 5 δισεκατομμύρια!!!!
Εκει με μια και μοναδική αναβαθμιση αντε το πολύ σε καμια δευτερη για τις ναυαρχίδες.. η εμπειρία χρησης πάει στα τάρταρα και το πετας στο τοίχο για να σωθείς!!!! χαχαχαχαχα

Βαγγέλης

Καλό είναι να γίνονται τέτοιες κινήσεις για να βελτιώνεται η εμπειρία χρήσης και να σταματήσει η λογική της αναβάθμισης που στην ουσία είναι υποβάθμιση.

tolkien

Επιτελους κατι σωστο και αληθινο. Ετσι ακριβως κανει. Και μην ακουω εχει βαλει λιγο καλυτερη cpu και αλλα τετοια γιατι ειναι για γελια.

ChrisG

@ nick2010 +1

Τσίκαλος

Ιωάννης jb με όλο τον σεβασμό ότι προβληματικό android τηλέφωνο μου έχουν φέρει για downgrade (πολλά από αυτά samsung) με ένα factory reset έχουν επισκευαστεί πλήρως,κανένα κόλλημα.Eκτός από κάτι πολύ φτηνά sony και μια καθυστέρηση στον proximity sensor της samsung.Το android είναι λειτουργικό για αυτούς που ασχολούνται με αυτό.
Μπράβο στον κύριο,σε αυτό τον τομέα υστερούν και οι δύο πλευρές όχι μόνο η apple ας σταματήσουν πια οι ψεύτικες υποσχέσεις.

panagiotis kostagiannis

Το ιδιο κανουνε και με τα windows μαγκες,ξυπνατε και ελατε στον κοσμο του linux

Gpapa

Μπράβο για την κίνηση , περιμένω ανάλογες ενέργειες για τους κατόχους Sony Z5 που διαφημίζει η Sony κάμερα 23 Mp αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί στα 8 Mp. Βέβαια η Apple ξεπουλάει ενώ Sony δεν αγοράζει κανένας αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχουν έστω και λίγα θύματα που να το πήραν.

Nio

“μοντέλο του 2010 παίρνει ακόμα αναβάθμιση.” Αυτά άκουγα σε άλλα άρθρα και γελαγα. Είπα να μην ασχοληθώ και να γράψω αλλά δεν κρατιέμαι.
Ας γίνεται αναβάθμιση μέχρι εκεί που μπορούν οι κατασκευαστες να γίνει σωστά. Ομως με αυτές τις κινήσεις μαντέψτε δεν κερδίζουν χρήματα αλλά χάνουν. Και ποιος είναι ο σκοπός των εταιρειών??? Να κάνουν ψυχικα για τους πελάτες τους.? Να μοιράζονται τα κέρδη με τους εργάτες τους? Η να κερδίζουν στην αρχή αξιοπιστία και μετά να σας βάζουν όμορφα και γλυκά βαθιααα το χέρι στην τσέπη?? Τόσο γλυκά που θα τους υπερασπιζεστε κιόλας….

John N

Οσον αφορα το αρθρο το μονο που εχω να πω είναι ότι η Apple και κάθε Apple λειτουργει παντα με βαση το συμφέρον και συγκεκριμενα το κερδος. Βεβαίως η ολη πλανη θα πρεπε να ναι επιληψιμη και καλα κανει ο ανθρωπος που τη μυνηει, όπως και κάθε καταναλωτης που σεβεται τον εαυτο και τα χρηματα του ετσι θα πρεπε να δρασει. Τωρα οσα αναφερει ο φιλος παραπανω Gpapa εχω να πω να μην παραπληροφορείς τον κοσμο. Ως κατοχος του Ζ5 να σας ενημερωσω. Στο superior auto βγαζει φωτογραφιες 8 mp 4:3 και 16:9, 20 mp 16:9 και 23 mp 4:3. Αυτά μονο και μονο γιατι, όπως είναι γνωστο, η ημιμαθεια είναι χειροτερη της παραπληροφόρησης. Αφιερωμενο στους κραχτες και προπαγανδιστες ολων των εταιρειων

Νικος

Καλησπερα….εχω 2 ipad 2…ενα δικο μου και ενα εταιρικο….εγω…και μιλαω για μενα μονο…δεν ηθελα καμια αναβάθμιση εφόσον το ταμπλετ δεν λειτουργεί σωστα…δεν περιμενα φυσικα με την αναβάθμιση να συγκριθεί με ενα ipad air…αλλα να ρολαρει κανονικα…με αποτέλεσμα απλα δεν μπορεις πλεον να κανεις τιποτα…κολλαει ελεινα σε οτιδήποτε. ..πατας ρυθμίσεις και κανει ποση ωρα να ανοιξει…φανταστείτε να σερφαρεις…απαιτω απο την καθε apple να λειτουργεί η η καθε συσκευη τουλαχιστον οπως την αγορασα….

ChrisG

@Νικος δεν πρόκειται να λειτουργεί σωστά διότι απλά δεν το θέλουν.είναι σαν να σου λένε καιρός να πάρεις ένα ipad air και του παραχρόνου ότι άλλο σου πασάρουν.πώς μετά θα καυχόνται ότι είχαν τόσα δις πωλήσεις;η apple δεν κάνει ψυχικά.επιζητά το μεγαλύτερο κέρδος απο όλους και όσο της το δίνουν και οι τακτικές της με το ψεύτικο μαρκετινγκ της πιάνουν δεν είναι ηλίθια να μην το συνεχίζει.κάποια στιγμή είχα διαβάσει ένα σχόλιο ενος παιδιού που έλεγε…
μήπως είναι καιρός να τιμωρήσουμε ΟΛΟΙ εμείς την κάθε apple,samsung,sony κ.ο.κ που έχουν αυξήσεις κατακόρυφα τις τιμές των προιόντων ως καρτέλ και κανείς δεν λέει να τους ελέγξει δίχως να παρέχουν τίποτε;εγώ προσωπικά ότι έχω θα το κρατήσω μία 3ετία και όταν βάλουν μυαλό τα ξαναλέμε…μας πίνουν το αίμα και δυστυχώς πολλές φορές τους επαινούμε για αυτή τους την πράξη με κάθε κόστος.κάποτε τα κινητά είχαν 500 ευρώ και τα θεωρούσαμε ταβάνι.σήμερα έχουν 1100 και χαιρόμαστε απο την πρώτη ημέρα πώλησης.κάτι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους.η ειρωνεία της όλης υπόθεσης είναι ότι κάναμε με τα κινητά των 500 κάνουμε ότι και με τα 1100.απλά μερικοί θέλουν να φουσκώνουν το Image τους.

Νικος

@ChisG εχεις δικιο…σε ολα….. “ευτυχως” με την κριση αναπροσαρμοσαμε οι λογικοι άνθρωποι τα εξοδα μας…και πλεον καταλαβαινουμε οτι ενα κινητο μεγαλης αξιας…πρωτον δεν το αλλαζεις καθε χρονο….δεύτερον κανενα δεν αξιζει μια περιουσια….

forneverarrow

Όταν έχεις 4s (όπως έχω εγώ iPad mini 1s gen) αποδέχεσαι ότι έχεις αρχαία συσκευή και αναβαθμίζεις με δική σου ευθύνη. Για να συνομιλούμε σε αυτό το blog θεωρώ ότι όλοι έχουμε στοιχειώδη εμπειρία σε θέμα smartphone, οπότε ξέρουμε τι περίπου μας περιμένει, είτε η αναβάθμιση είναι iOS είτε Android. Από εκεί και πέρα, γιατί να θεωρώ ανέντιμη την Apple που υποστηρίζει ακόμα (έστω και με πτώση σε απόδοση) μια συσκευή του 2011 (που κόστιζε τότε 700€)?? Η Samsung είναι πιο τίμια π.χ.?? Που εγκαταλείπει κάθε flagship έπειτα από 18 μήνες με μια έκδοση android που ούτε για beta δεν αξίζει?? Μήπως τα Note 2 και 3 δεν σηκώνουν το Android 6? To οποίο ακόμα το περιμένουμε στα S5 και στα S6… Ό,τι να ναι… Μπορεί όντως το 4s να έφτασε στο τέλος του από πλευράς επιδόσεων, αλλά όποιος το πήρε το 2011 είχε για 4 χρόνια μια ενημερωμένη συσκευή με νέα χαρακτηριστικά κάθε χρόνο. Το αντίστοιχο flagship της Samsung είναι το Galaxy S2 που έμεινε στο Android 4.0.1 (!!!)… Τα HTC άστο καλύτερα… Τα LG υπήρχαν τότε?? Επομένως, ας μη μιλάμε για την Apple στο θέμα αναβαθμίσεων γιατί δεν μας παίρνει. Ακόμα και τα Nexus με τη δήθεν υποστήριξη… Συνέχεια »

Νικος

καταρχήν δεν μπορεις να μην κανεις πχ σε ενα ipad 2 τις αναβαθμίσεις. ..γιατι αν μεινει στο ios 5 (αν θυμαμαι καλα) απλα δεν μπορείς να το χρησημοποιησεις…δηλ δεν μπορείς να κατεβασεις κανενα app…γιατι σου ζηταει πιο προσφατο ios….οποτε φιλε μου επειδή αρνησε να καταλαβεις….απαιτω η συσκευη μου να λειτουργεί οπως την αγορασα…ομαλο σερβαρισμα….γενικως να ρολαρει…δεν απαιτω να πηγαινει σφαιρα….οπως τα καινούρια. .δεν απαιτω να παιζει απαιτητικα games….να σερφαρωωωωωωω….και οχι να μην μπορει να μπει σε ενα κωλοσαιττττ….και ολο να κανει επαναφορτωση σελιδας…και να κανει αλλη μια ωρα να φορτωση την σελιδα….ολες οι εταιρειες την ιδια φιλοσοφια εχουν…με διαφορετική στρατηγική. ..να αγοραζουμε δηλαδη καθε χρονο καινούργια συσκευη….αυταααα…καλη χρονια σε ολους..υγεια..τιποτα αλλοοοο

nick2010

Έχει δίκιο ο Νίκος.

Πολυ περισσότερο όταν οι εφαρμογές συνδέονται άρρηκτα με την αναβάθμιση του λογισμικού και δεν λειτουργούν ή κρασάρουν αν δεν έχει αναβαθμιστεί αυτό, η (καθε) εταιρεία είναι τουλάχιστον επιλήψιμη και εντελώς δόλια, ιδίως όταν δίνει αναβαθμίσεις σε προηγούμενα υποδεέστερα προϊόντα της (επικαλούμενη – και καλά – την σωστή λειτουργία του κινητού με την “αναβάθμιση”), χωρίς να φροντίζει (πχ. με ειδικές εκδόσεις του νέου λογισμικού) αυτά να λειτουργούν τουλάχιστον ικανοποιητικά στο νέο περιβάλλον.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για την Apple, τη Samsung, τη SONY, την LG, κλπ.

chris_g

Gpapa αφου δεν ξέρεις γιατί λες μπαρούφες…πάει αυτό σε σχέση με τα προηγούμενα.
The 8MP limit when using Superior Auto is gone and you can now shoot full resolution 23MP images, or 20MP, should you opt for the 16:9 aspect.

Dimitra ds

Κλαψτε apple fanboys το s6 edge έκλεψε τη μούρη του iPhone άντε γειάαααα χαιρετίσματα

Manolis

Ειχα το αιφον 4 και πραματικα ηταν το ποιο στυλατο κινητο της απλ.Εκανα μετα τη βλακεια να το δωσω σε συγγενικο προσωπο γιατι πηρα το 5αρι.οταν προσπαθησα να το παρω πισω δε τα καταφερα.Μια μερα που περπατουσε στο δρομο τις γλυστρησε στο δρομο,και κεινη την ωρα περασε μια νταλικα απο πανω και RIP 4
αν το χα τωρα θα μου βγαζε τη πιστη αναποδα με την τελευταια αναβαθμιση οπως και το 4ς.γιατι δηλ εμενα να με αρεσει μια συσκευη της απλ και ντε και καλα να παω σε αλλο ντισαιν τις.αν το χα το 4ς λωγο και σιρι ουτε καν θα σκεφτομουν και το 6 ,ποσο μαλλον το 5 που δεν ηταν ωραιο οπως το 4.
Καλα να τους κανουνε

DIREFEAR

Οποιοδήποτε σμάρτφον παίρνει νεότερο λογισμικό,συνήθως είναι πιο αργό σε σχέση με πριν.Όλα καλά ως εδώ.Απλώς η εν λόγω εταιρία έχει ως κράχτη το “άψογο” λογισμικό της και υπόσχεται ανοιχτά στους πιστούς της κορυφαία εμπειρία χρήσης σε κάθε περίπτωση!που είναι λοιπόν αυτή η περίφημη εμπειρία χρήσης για το 750-1000 ευρώ σμάρτφον που έχει τεχν.χαρακτηριστικά 3ετίας,μπαταρία ανέκδοτο,λυγίζει,ζεματάει και κλείνει ξαφνικά;Μήπως ωθεί έμμεσα τους πιστούς της για να ξηλωθούν και να αγοράσουν την καινούργια συσκευή της; Μακάρι να ακολουθήσουν χιλιάδες άλλοι και να κλείσουν αυτήν την εταιρία-φιάσκο!Οι άλλες μάρκες τουλάχιστον προσφέρουν περισσότερα και ζητούν λιγότερα από αυτήν με αποτέλεσμα να δικαιολογούν καλύτερα το κόστος τους…ακόμα και η Σάμμυ!και μην ακούω ότι έγινε προκειμένου να βγει κάνα φράγκο από την κότα με τα χρυσά αυγά που λέει ο azriel84,γιατί το ότι τα αυγά είναι χρυσά οφείλεται στις επενδύσεις των καταναλωτών.Ας την μηνύσουν άλλοι 10000,να δεις για πότε θα σέβεται και θα εκτιμά τους πελάτες της!

Thanosgr13

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ έχω ένα iPhone 5 και τρέχει νεράκι

chris_g

@Thanosgr13 το iphone 5 ρε φίλε είναι άλλο τηλέφωνο έχει 1 gb ram αν δεν κάνω λάθος το οποίο κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 4s

Κωνσταντίνος Αρχ

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους τους tech-fans! Διαβάζω άρθρα καθημερινά από το techblog αλλά αυτή είναι μία από τις σπάνιες φορές που πήρα την απόφαση να κάτσω να σχολιάσω σε κάτι. Ο κολλητός μου έχει 4s. Δεν ασχολείται πολύ, και όταν βγήκε η αναβάθμιση σε iOS 9 από 8 την έκανε μέσω OTA. Το κινητό δεν κόλλαγε, αλλά μικρό lagg παρατηρούταν στο scrolling κ σε μερικές “βαριές” εφαρμογές. Έτσι λοιπόν του πρότεινα την σωτήρια λύση που μπορεί να έχει ένα κινητό (είτε iOS, είτε Android, είτε Windows): Clean Install !!! Εγκυκλοπαιδικά τώρα: το iOS 9 στις παλιές συσκευές (βλ. 4s) ήρθε με μέγεθος μόλις 1.3GB, δηλαδή 3.28GB λιγότερα(!) από το iOS 8. Έστω λοιπόν ότι κάνουμε το update μέσω OTA, όπως ο κολλητός μου. Αυτά τα παραπανίσια 3.28GB νομίζετε ότι θα φύγουν μόνα τους; Nope! Το αγαπημένο μου σε κάθε περίπτωση Clean Install (γνωστό και ως φορμάτ) έρχεται να σώσει την κατάσταση! Μόλις το έκανα στο 4s το κινητό βρήκε τις παλιές του δόξες! Σαφώς και είναι συσκευή 2011 αλλά πιστέψτε με, ακόμα πατάει καλά στα πόδια του, καλύτερα και από android ναυαρχίδες του 2014. Συνοψίζω: Μάθετε να μην είστε παθητικοί χρήστες. Μηχάνημα είναι κ το… Συνέχεια »

Agnostos13

Οταν έχεις συσκευη του 2011 και παιρνει 5 χρονια αναβαθμισεις με τα τρια πρωτα χρονια να ειναι αριστες (μετα ομολογουμενως με αρκετα προβληματα) και ενω ο ανταγωνισμος δινει επισημα μεχρι 2 χρονια και απαιτεις η συσκευη σου μετα απο 5 χρονια να εχει ολα τα χαρακτηριστικα του νεου λογισμικου με τις επιδοσεις της νεας συσκευης κατι δεν παει καλα με το κεφαλι σου. Δεν μπορεις να εχεις και χαρακτηριστικα και επιδοσεις και παλια συσκευη! Καπου πρεπει να συμβιβαστεις.
Θες να κρατας την παλια συσκευη και επιδοσεις; Μενεις στις αναβαθμισεις της πρωτης 3ετιας!
Θελεις να κρατας την παλια συσκευη και να εχεις νεα χαρακτηριστικα; Παίρνεις ολες τις αναβαθμισεις με θυσια των επιδοσεων!
Θελεις επιδοσεις και τα νεα χαρακτηριστικα; Παίρνεις νεα συσκευη!
Ολα μαζι δεν γινονται…
Στο χωριο μου λεγανε ή η πιτα θα ειναι ολοκληρη ή ο σκύλος χορτάτος…

chris_g

@Agnostos13 το πρόβλημα είναι ότι η apple σε αναγκάζει να αναβαθμίσεις. Είτε δημιουργεί θέμα ασυμβατότητας με εφαρμογές σε παλιά ios, είτε σαν ενός φίλου μου το 4s του σκάλωσε και το έβαλε να το κάνει επαναφορά στο pc και με το ζόρι σε πάει σε ios 9( αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Agnostos13

@Chris_G
Δίκιο έχεις…αν θέλεις να κάνεις restore πρέπει αναγκαστικά να αναβαθμίσεις. Βέβαια αν δεν έχεις κάνει jailbreak δεν χρειάζεται να πας σε restore από υπολογιστή. Μπορείς να κάνεις απλά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
Θέμα συμβατότητας με εφαρμογές δεν υπάρχει παρά μόνο σε αυτές που χρησιμοποιούν APIs με τα νέα χαρακτηριστικά των νεότερων εκδόσεων λογισμικού. Σε αυτήν την περίπτωση-όπως έγραψα και παραπάνω-σταθμίζεις τι θα προτιμήσεις.

ΥΓ. Προσπερνώντας το iPhone 4S…υπάρχει και το iPhone 5 που έχει πάρει 4 χρόνια αναβαθμίσεις (iOS6-9.2) χωρίς πρόβλημα ενώ στον αντίποδα ο καλύτερος ανταγωνιστής (Nexus 4) έχει πάρει αναβαθμίσεις μέχρι 3 χρόνια (Android 4.2-5.1) καθώς Marshmallow δεν πήρε (επίσημα) ποτέ…

Βασιλης παπ

Έχω το iPhone 4s εμένα μου το αχρηστεψε η αναβάθμιση του iOS 9.0… Πως; Πάει η μπαταρία κρατάει χωρίς χρήση 7ωρες περίπου… Προχωρηςα Λοιπόν σε αντικατάσταση της (γνήσια ε!), νόμιζα ότι η παλιά τα είχε παίξει… Τελικά αδειάζει με 1 ώρα καθυστέρηση! Αυτο κατάφερα!!! Μην σας ζαλίζω ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα μου αλλά ποιος τα βάζει με την Apple και την πολιτική της… Άλλωστε ειναι γνωστή!!!

dimitris

δεν εχω iphone εχω wp αλλα εχω μια απορια για τα iphone που διαβασα πιο πανω..αληθεια πρεπει να αναβαθμισεις αναγκαστικα το κινητο σε 9.0 αλλιως δεν γινεται να κατεβασεις εφαρμογεσ κτλπ????

Θοδωρής

Λοιπόν εγώ είμαι κάτοχος iPod touch 5 που από ότι γνωρίζω αν δεν κάνω λάθος έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το iPhone 4S λοιπόν δεν έχω αντιμετώπιση κάποιο σοβαρό πρόβλημα δεν λέω είναι λίγο πιο αργή η συσκευή αλλά όχι σε αυτό το σημείο που διάβασα εγώ δεν έχω παράπονο με το ios 9 τρέχει αξιοπρεπές την συσκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.