Apple, Πατέντα για μαγνητικό SΙΜ tray εξοικονομεί χώρο στο κινητό

Στην ιστορία των iPhone είχαμε 2 αλλαγές σχετικά με τη κάρτα SΙΜ. Απο την κανονική (mini) SIM σε micro SIM, και έπειτα σε nano SIM. Αυτή τη φορά η Apple εξετάζει μια πατέντα πάνω στο άνοιγμα και κλείσιμο του SΙΜ tray μαγνητικά, καταργώντας το εργαλείο εξαγωγής του SIM tray. Επιπλέον, σκοπός της πατέντας αυτής είναι η εξοικονόμηση επιπλέον χώρου μέσα στο σώμα του κινητού και την ελαχιστοποίηση εισχώρησης σκόνης μέσα στο κινητό μέσα από την εγκοπή του SΙΜ tray.

Με τη χρησιμοποίηση μαγνητών, ισχυρίζεται η Apple, αντί για μηχανικά μέρη ή της τεχνολογίας “push-push” που χρησιμοποιείται στα card readers, ο μηχανισμός του SΙΜ tray μπορεί να γίνει ακόμα μικρότερος και ελαφρύτερος από τον ήδη υπάρχων στην τελευταία γενιά των συσκευών της Apple. Εξάλλου, δεν είναι πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιεί μαγνήτες μιας και τα smart cover των iPad χρησιμοποιούν εξ’ολοκλήρου μαγνήτες για την εφαρμογή τους επάνω στα iPad καθώς επίσης και οι iMac των προηγούμενων ετών χρησιμοποιούσαν μαγνήτες για την εφαρμογή του γυαλιού της οθόνης επάνω στο σώμα των iMac.

iPhone μαγνητικό SΙΜ tray, Apple, Πατέντα για μαγνητικό SΙΜ tray εξοικονομεί χώρο στο κινητό

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Για να δούμε…..

Nio

Α εγω πιστευα το αλλο. Οτι θα το πηγαινεις στον παροχο σου κινητης τηλεφωνιας κ μαγνητικα θα σου περναει τα στοιχεια της sim χωρις καν να υπαρχει sim slot.
Πολυ καλυτερο αυτο που σκεφτηκα εγω.
Απλα πρεπει να εφοδιαστουν με μαγνητικες συσκευες.

Gvirginia

@Nio Ναι…Σκέψου όμως να έχεις 1-2-5 διαφορετικές SIM, τι θα κάνεις αν θες να αλλάξεις στις 3 το βράδυ? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάτι σαν “σκληρός δίσκος” που θα πηγαίνεις σε κάθε πάροχο, θα σου περνάει τα στοιχεία και μετά όποτε θες εσύ σπίτι “αλλάζεις” SIM….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.