Η Apple μοιράζεται 10 χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το iPhone

apple iphone tips, Η Apple μοιράζεται 10 χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το iPhone

Η Apple μοιράστηκε πρόσφατα δέκα χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για χρήστες iPhone, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συσκευή τους και μαθαίνοντας στους νέους χρήστες του iPhone ορισμένες λειτουργίες που μπορεί να μην ήξεραν.

Το σχετικό βίντεο, διάρκειας κάτω των έξι λεπτών, δημοσιεύτηκε την ημέρα των Χριστουγέννων στο κανάλι Apple Support.

  1. Εάν πατήσετε παρατεταμένα ένα αντικείμενο μέσα σε μια φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 16, μπορείτε να το πάρετε από τη φωτογραφία και να το τοποθετήσετε σε άλλη εφαρμογή.
  2. Η νέα οθόνη κλειδώματος στο iOS 16 επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν διαφορετικά στοιχεία, όπως το χρώμα και το στυλ της ώρας και της ημερομηνίας, να προσθέτουν widgets και πολλά άλλα.
  3. Στις Ρυθμίσεις -> Wi-Fi, μπορείτε να επιλέξετε ένα αποθηκευμένο σημείο πρόσβασης Wi-Fi για να ανακαλύψετε και να κάνετε copy-paste τον κωδικό πρόσβασής του.
  4. Εάν γράφετε συχνά το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, όπως το email ή τη διεύθυνσή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αντικατάσταση κειμένου στις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Πληκτρολόγιο -> Αντικατάσταση κειμένου.
  5. Εάν η μπαταρία σας εξαντλείται ή θέλετε να εξοικονομήσετε λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν δεν θα έχετε πρόσβαση σε φορτιστή, μπορείτε να προσθέσετε την εναλλαγή Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στο Κέντρο ελέγχου για εύκολη πρόσβαση. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Κέντρο ελέγχου και προσθέστε το στη λίστα με τα Συμπεριλαμβανόμενα Στοιχεία ελέγχου.
  6. Εάν θέλετε να μοιραστείτε ή να μετακινήσετε πολλές φωτογραφίες σε μια άλλη εφαρμογή, απλώς πατήστε παρατεταμένα σε μια φωτογραφία, απομακρύνετέ την και προχωρήστε με το πάτημα στις άλλες φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε όλες τις φωτογραφίες σε άλλες εφαρμογές ή μέρη στο iOS.
  7. Εάν θέλετε να ανοίξετε γρήγορα την κάμερα, πατήστε παρατεταμένα τη συντόμευση Κάμερα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας.
  8. Με το iOS 15 και νεότερες εκδόσεις, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Ζωντανό κείμενο για αυτόματη μετάφραση κειμένου στην εφαρμογή της κάμερας ή στο εσωτερικό μιας φωτογραφίας. Στην εφαρμογή κάμερας, στρέψτε την κάμερα σε κάποιο κείμενο και πατήστε το Ζωντανό κείμενο που εμφανίζεται στη δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε μετάφραση στις επιλογές που εμφανίζονται. Αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει για φωτογραφίες που έχουν ήδη τραβηχτεί στην εφαρμογή Photos.
  9. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes, μπορείτε εύκολα να σαρώσετε ένα κομμάτι χαρτί και να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό αντίγραφό του. Η εφαρμογή Σημειώσεις θα περικόψει και θα επεξεργαστεί αυτόματα την εικόνα σωστά, ώστε το έγγραφο να φαίνεται ευανάγνωστο χωρίς λάμψη.
  10. Αν είστε περίεργοι για το ποια είναι η πρώτη σας φωτογραφία στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας, μπορείτε εύκολα να την ανακαλύψετε με ένα πάτημα. Στην εφαρμογή Φωτογραφίες, απλώς πατήστε στην επάνω άκρη του iPhone σας για να μεταβείτε στην πρώτη φωτογραφία σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη, άλμπουμ ή αποτέλεσμα αναζήτησης.
Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.