Apple: Παραμένει ο ηγέτης στην αγορά των high-end smartphones

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης στην αγορά των high-end smartphones

Η τελευταία έκθεση της γνωστής εταιρείας αναλύσεων Counterpoint δείχνει ότι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Apple διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά των high-end smartphones.

Η Apple πρώτη με ελάχιστο ανταγωνισμό

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino κατέχει το 52% της αγοράς, με τις Samsung και Huawei να ακολουθούν με μερίδιο 25% και 12%, αντίστοιχα.

Η αναφορά της Counterpoint επισημαίνει ότι η Apple παρουσίασε αύξηση του μεριδίου της από το 48% στο 52% και μάλιστα φαίνεται να δρα χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό.

Το iPhone XR είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις στον κόσμο high-end smartphone, κυρίως χάρη στην καλή σχέση απόδοσης τιμής. Από την άλλη, οι σειρές Mate 30 και P30 της Huawei παρουσιάζουν αρκετά καλές πωλήσεις στην κινεζική αγορά. Άλλωστε η κατασκευάστρια κατέχει πάνω από το 80% του μεριδίου αγοράς των high-end smartphones στην Κίνα.

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης στην αγορά των high-end smartphones

Αξίζει να σημειωθεί ότι η OnePlus παραμένει μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες high-end smartphones στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 2%. Μαζί με την LG μοιράζονται την τέταρτη θέση.

Άνοδο στην αγορά των high-end smartphones

Σε γενικές γραμμές, η αγορά των high-end smartphones γνωρίζει άνοδο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξεως του 145%. Η συγκεκριμένη αγορά λαμβάνει μεγάλη ώθηση από το iPhone XR στο εύρος τιμών των 600-799 δολαρίων Αμερικής, και τα Samsung Galaxy S10 και Note 10 στο εύρος τιμών των 800-999 δολαρίων Αμερικής.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η τιμή των high-end smartphone εξακολούθησε να αυξάνεται, ενώ τα 5G κινητά τηλέφωνα έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην κατά περίπου 5% άνοδο των τιμών.

Apple, Apple: Παραμένει ο ηγέτης στην αγορά των high-end smartphones

Σήμερα, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα των 5G smartphones κατέχει η Samsung με 74%, με δεύτερη την LG που διαθέτει το 11% και τρίτη τη Vivo με 5%.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaskor

Όλοι θα ήθελαν ένα iPhone.
Έλα όμως που είναι πανάκριβα…..

Billeclipse

Η αλήθεια ειναι ότι η προτιμήσει για apple smarphone έχει πέσει τα τελευταία χρονιά ειδικά τελευταία που δεν κάνει κανένα innovation στον χώρο των smartphones, παρόλο που φαίνεται στα διαγράμματα ότι έχουν ανεβεί τα ποσοστά στα high-end smartophone.
Γενικώς από ότι φαίνεται και από τις γενικές πωλήσεις smartphones οι περισσότεροι προτιμάνε budget και mid range smartphones στις μέρες μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει νόημα να πας για κάτι τόσο ακριβό από την στιγμή που με ένα mid range smartphone μπορεί να κάνει το 99% των δυνατοτήτων που χρειάζεται κάποιος στην καθημερινότητα του.
Source: https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-share/

Bizim

Εχμ όχι
Δεν θα ήθελα. Αλλά και τζάμπα δώσε το μου θα το πουλήσω.

JR

Είχα παλιά iphone. Το όνομα πληρώνεις και μόνο. Υπάρχουν κινητά στην μισή τιμή που ειναι καλύτερα και χωρίς περιορισμούς της apple πχ να μην μπορείς να στείλεις αρχεία σε άλλα κινητά ή να αλλάξεις εικονίδια και θεματα. Γενικά απευθύνονται σε άσχετους με την τεχνολογία με μόνο πλεονέκτημα ότι είναι εύκολα στην χρήση.

Blats

Όποιος τα έχει πολλά ας μου το κάνει δώρο να το πουλήσω να πάρω κανένα παπάκι για την δουλεια😂

Antonis3

Note 10 plus και iPhone 11 pro παίζουν μπάλα μόνοι τους στην top κατηγορία, εντύπωση μου κάνει η LG με το 2 % όσο για Sony και HTC εξαφανίστηκαν

Evan

Υπερεκτιμημένα σκουπίδια…

Νίκος

Δεν ξέρω φίλε τι λες εσύ ή οι υπόλοιποι….

αλλά το αν κάτι είναι σκουπίδι είναι άποψη σου…

εγώ προσωπικά έχω εταιρία στην Αμερική και την διαχειρίζομαι εξ ολοκλήρου με λογισμικά που κάνουν all in the box διαχείριση, λογισμικά που το ανδροιδ ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν έχει (είμαι φανατικός του ανδρόιδ, έχω ναυαρχίδες μόνο ανδρόιδ, αλλά στον επαγγελματικό τομέα, το ipad μου είναι μονόδρομος και μετά το χάος)

το ότι δεν μπορείς να στείλεις αρχείο για παράδειγμα, ή ότι π.χ έχει βγάλει την θύρα ακουστικών ή οτιδήποτε άλλο, δεν είναι τίποτα, όταν στο επαγγελματικό κομμάτι σου λύνει τα χέρια

υ.γ. πριν μου απαντήσεις, ναι ξέρω πως υπάρχει και στο ανδροιδ CRM να κάνεις την δουλειά σου, ή λογισμικό να σου κάνει τιμολόγηση, αλλά δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι ότι μπορείς να κάνεις με το ios…
δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι, η apple έχει κάνει φοβερή δουλειά εκεί

KnightRider

Μ’αρέσει που τα θεωρούν high-end τα iPhone ενώ από λειτουργίες δεν έχουν και πολλά… (Ειδικά το πιο απαράδεκτο πράγμα είναι που για την μεταφορά αρχείων εξακολουθούν να θέλουν να βάλεις υποχρεωτικά το σπαστικό iTunes στον υπολογιστή αντί να είναι Plug and Play για να κάνεις απλά copy-paste και τέλος + που τον τελευταίο καιρό σε κάθε νεότερο iOS συνεχώς υπάρχουν κάποια bugs που δεν δικαιολογείται όταν μια εταιρία βγάζει δικές της συσκευές με δικό τους λειτουργικό)

Μπορεί να φοράνε super επεξεργαστές,κάμερες,κάρτες γραφικών αλλά τι να τα κάνεις όταν έχεις ένα τόσο κλειδωμένο/περιορισμένο λειτουργικό ???

dim

μερικοι σχολιαζετε για τα iphone χωρις πιθανοτατα να ειχατε ποτε πραγματικα….δεν τα θεωρω οτι ειναι τα λαυτερα αλλα οχι και σκουπιδια,το ιοσ ειναι οτι καλυτερο σαν λειτουργικο.ναι μπορει να μην συνδεονται με καλωδιο με τα παντα,αλλα υπαρχουν εφαρμογες που το κανουν αυτο πιο γρηγορες και απο bluetooth

Agnostos13

Είναι ευρέως γνωστό χρόνια τώρα…

Tasos Spanos

Διαβάζω τα σχόλια μερικών και πολύ γελαω
Δεν είναι λογικο να είστε στο techblog και να τα γράφετε αυτά

Νόμιζα ότι διάβαζα σχόλια στο gazzeta…

JR

Στο μεταξύ κοντεύει να την περάσει και η xiaomi σε πωλήσεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεια (10% έναντι 13%).
Κατά τ αλλά είναι η πιο επιτυχημένη εκει που παίζει σχεδόν μόνη της (μόνο η Samsung ουσιαστικά βγάζει τόσο ακριβά κινητα).
ΥΓ. Hi end το XR με χαμηλής ανάλυσης οθόνη , μόνη κάμερα και σχεδιασμό 2 χρόνια πίσω. Εδώ γελάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.