Πέμπτη
20/03/2014

Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για πενάκι με εξελιγμένο multitouch

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για εξελιγμένο πενάκι με προεκτεινόμενη “μύτη”, πολλαπλές άκρες και αισθητήρα φωτός, δείχνοντας πως μέσα στα μελλοντικά σχέδιά της υπάρχει η υλοποίηση τεχνολογιών με τη χρήση κάποιου stylus.

Όλο αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον αείμνηστο Steve Jobs ο οποίος στην παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007 είχε αναφέρει “Who wants a stylus?”, αποκλείοντας τότε τη χρήση του, αλλά οι καιροί αλλάζουν μαζί με τα πλάνα των εταιρειών.

Στο συγκεκριμένο πενάκι φαίνεται πως η “μύτη” του θα είναι εύκαμπτη και θα μπορεί να λειτουργεί όταν βρίσκεται ολόκληρη μέσα στο σώμα του stylus για το σχεδιασμό λεπτών γραμμών, αλλά και σε προεκτεινόμενη θέση για να αγγίζει πολλαπλές ζώνες αφής.

apple multitouch stylus 1

Όταν η “μύτη” του stylus θα είναι επεκταμένη, το περιβάλλον εργασίας στο tablet θα διαμορφώνεται ανάλογα, και μπορεί να εμφανίζει δυνατότητες ρύθμισης του χρώματος και της διαφάνειας για το σχεδιασμό γραφικών αντικειμένων.

apple multitouch stylus 2

Στο πενάκι αυτό θα υπάρχει ένας ενεργοποιητής ο οποίος θα ενεργοποιεί την προέκταση είτε της “μύτης” είτε των πολλαπλών άκρων που θα αλληλεπιδρούν με το εκάστοτε λογισμικό που θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του stylus.

apple multitouch stylus 3

Το νήμα το οποίο θα χρησιμοποιεί το εν λόγω πενάκι θα μεταφέρει τα δεδομένα στη συσκευή που θα το χρησιμοποιεί μέσω δέσμης φωτός και έτσι θα ενημερώνεται το λογισμικό για να αλλάξει, επι παραδείγματι, το χρώμα της γραμμής, το μέγεθος της βούρτσας και άλλων χρωματικών μοτίβων, ανάλογα με το τι επιθυμεί ο χρήστης που σχεδιάζει ή γράφει με το stylus.

apple multitouch stylus 4

Οι λειτουργίες με τις δέσμες φωτός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την αναγνώριση και εφαρμογή χρωμάτων από τον πραγματικό κόσμο και αυτή η πατέντα κατατέθηκε από την Apple το 2012 και έγινε δεκτή σήμερα. Μένει να διαπιστώσουμε εαν και πότε θα εφαρμοστεί αυτή η εξελιγμένη χρήση stylus, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες κάποιας συσκευής που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

8 Σχόλια

 1. Ο/Η jonjon λέει:

  Θα είναι μάλλον για το καινούργιο iPad-iPhone note , το οποίο το είχε σχεδιάσει πρίν 10 χρονια αλλά τούς αντέγραψε η Samsung

 2. Ο/Η kwstascifi λέει:

  Ένα από τα καλά της σειράς Note είναι το S-Pen
  Χαίρομαι που και άλλα tablets θα αποκτήσουν σχετικές λειτουργίες. Ίσως να θελα και άλλους κατασκευαστές να ασχοληθούν με Stylus!

 3. Ο/Η giwrgos λέει:

  Τι έγινε ρε Apple στερεψες απο ιδέες και κάνεις πατέντες αλλά samsung. Και σίγουρα θα βγάλουν κινητό 5 ίντσες. Έτσι είναι μετά κορόιδευαν τα πρόβατα της Apple την samsung για την σειρά note. ..

 4. Ο/Η Enzo λέει:

  Έτσι έτσι! Η apple αντιγράφει την samsung! To ειδαμε κι αυτό!

 5. Ο/Η Panos7GR λέει:

  iPhone με 5+ ίντσες μυρίζομαι με εξελιγμένες λειτουργίες λόγω του iStylus και θα προορίζεται για business φάση κι έτσι. Ωραία πράματα! ;)
  Καιρός είναι να επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Η αγορά άλλαξε… Όσο και να κλείνει τα μάτια η αγορά εξελίσσεται και ζητάει άλλες ανάγκες. Όσο και να την τσούζει που σε αυτή την κατηγορία δεν είναι η πρώτη, πρέπει να την χτυπήσει έστω καθυστερημένα.

 6. Ο/Η azriel84 λέει:

  Μάλλον προς iPad Pro ή όπως αλλιώς λέγεται για επαγγελματίες το κόβω το συγκεκριμένο stylus παρά για καθημερινή χρήση από απλούς χρήστες. Τι να το κάνεις το stylus στο facebook, shazam, rss readers κτλ έτσι και αλλιώς;

 7. Ο/Η Sol λέει:

  Πενάκι σε Apple συσκευή? Α ρε Steve, θα στην καταντησουνε Apple των 90s αυτοι που άφησες πίσω να κάνουν κουμάντο.
  200 διαφορετικα προϊόντα χωρίς καθαρό διαχωρισμό μεταξύ τους. Αχρείαστα πενάκια και αλλα αξεσουάρ σε μια εταιρεία που αλλοτε υποστηριζε ότι το τελειότερο pointing device είναι το ανθρώπινο δάχτυλο. Τι να πεις

 8. Ο/Η Sot λέει:

  Ε εντάξει ρε παιδιά.. Χαλαρώστε. Πιστεύω πως η Apple κινείται παραδοσιακά. Το πενάκι το ετοιμάζει για γραφίστες κτλ. Όπως έκανε πάντα που έβγαζε εργαλεία για επαγγελματιες. Δε νομίζω να μπει σε smartphone.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.