Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις

Τελικά η πολυσυζητημένη επικάλυψη από ζαφείρι δεν μπήκε στα iPhone 6 για να κάνει την οθόνη τους πιο ανθεκτική, όμως η Apple ετοιμάζει κάτι άλλο για να προστατέψει την οθόνη του iPhone από πτώσεις. Συνήθως, όταν σου πέσει το κινητό από τα χέρια το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να εύχεσαι να μην πέσει με την οθόνη και να σπάσει.

Αυτό θέλει να αποφύγει η Apple στα μελλοντικά iPhones πατεντάροντας έναν μηχανισμό που μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων που έχει το κινητό, θα αντιλαμβάνεται πότε πέφτει. Όταν αντιληφθεί ότι πέφτει, θα υπάρχουν κάποια αναδιπλούμενα tabs γύρω από την οθόνη, τα οποία στην περίπτωση που η οθόνη πέσει προς το έδαφος, θα απορροφούν τους κραδασμούς. Επομένως το γυαλί θα επιβιώσει.

Το θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη πατέντα ίσως να μην χρειαστεί νέα τεχνολογία, καθώς στα περισσότερα κινητά υπάρχουν αισθητήρες ικανοί να αντιληφθούν την πτώση, όπως επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Υποθέτουμε ότι είναι απλά θέμα βαθμονόμισης για να εντοπίσει το κινητό πότε πέφτει.

Ωστόσο, να πούμε ότι πρόκειται απλά για πατέντα που δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί ποτέ από την Apple. H πατέντα θα ήταν πράγματι χρήσιμη, αλλά τα tabs περιμετρικά της οθόνης, δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις, Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις

Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις, Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις

Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις, Apple: Πατέντα για οθόνη που δεν σπάει σε πτώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xristos

Χαχαχαχχαχαχαχαχαχχ
Το λιγοτερο αστειο

Papajohn

Εδώ η Samsung βγάζει κοσμήματα σαν το s6 edge, και οι άλλοι βγάζουν κινητά με βεντουζες σαν χταπόδια , πόσο πιο κάτω θα πάει το iPhone μετά τον θάνατο του Steve jobes

Bloodmaster

Κατι ελεγε η Apple πιο παλια για τον μηχανισμο δονησης ο οποιος θα γυρνουσε το κινητο ετσι ωστε να πεσει με την πλατη χαρη στο γυροσκοπιο. Που ειναι αυτα

Gvirginia

Αν θυμάμαι καλά είχε κάνει παρόμοια πατέντα. Νομίζω εκείνη είχε “μοτεράκια” και όταν αντιλαμβανόταν ότι έπεφτε η συσκευή, με την βοήθειά τους γύρναγε ώστε να πέσει με την πλάτη.

Πάντως αν υπάρξει συσκευή με τα παραπάνω tabs, το service θα είναι θέμα. Μιας και αν πέσει με ανοιχτά τα tabs και αυτά στραβώσουν τότε θα πρέπει να το πας να στα αλλάξουν ή κάτι τέτοιο. Ίσως αν είναι από λάστιχο και κρύβονται σε κάποιες θύρες ώστε να μη φαίνονται….

Xristos

Δεν εχετε κτλβει τι κανει αππλε τοσα χρονια με τισ πατεντεσ?
Απλα τισ κατοχυρωνει κ επειδη ειναι ανικανη να τισ υλοποιησει οταν οι αλλοι καταφερνουν να τισ υλοποιησουν κ να τισ εφαρμοσουν να κανει καμια μυνηση να μπει στο παιχνιδι κ αυτη κ παρει κανα φραγκο
Οτι να ναι αυτη η ποταπη αππλε

Themazerunner

Οπως ειπε και ενας φιλος μονο πατεντες βγαζει και οταν της δωσουν αλλοι την τεχνολογια ως συνηθως θα καινοτομισει για αλλη μια φορα…και με το γυροσκοπιο πατεντα εβγαλε αλλα ακομη…στην πατεντα…ας υλοποιησει μια φορα δικη της πατεντα διχως την τεχνολογια αλλων και μετα τα ξαναλεμε…απο τετοιες πατεντες αν εχει αναγκη μπορω να της σκιτσαρω πολυ καλυτερες και τσαμπα αν θελει.

giannisma

Όταν θα βρούν ”πατέντα” να παταει καλά η οθόνη με το σασί τότε ας βγάλουν και αυτό..

Έχω γ@μηθεί να ακούω την οθόνη του iPhone 6 μου να κανει κλικ κλακ και παράξενους θορύβους λόγο της μη καλής επαφής με το σασί…

Χειρότερη ποιότητα δεν έχω ξανα δεί..

Mary

Καλά μιλάμε οτι το σημερινό προγραμμα δεν υπαρχει, απο πάνω θα δείτε την αση μπιλιου και την Βίκυ Παγιατάκη που προέβλεψαν τι θα κανει η Apple, μετα θα μιλήσουν και για τους τοξότες και ακριβώς απο κάτω τους παρακολουθήσουμε τον Πινόκιο σε ζώνη κωμωδίας ο οποίος μας ενημερώνει οτι η οθόνη του iPhone 6 δεν εφάπτεται καλά στο σασί! Που έτυχε να συμβαίνει μονο στο δικό σου και να μην έχει συμβεί ποτε σε κανεναν αλλο εκτός αν συμβαίνει σε όλους μας και το καλύπτουμε… Συνωμοσία, illuminati και τα λοιπά… Να δω τι αλλο θα σκεφτείτε…

shadgr

Πολλή αρνητική κριτική πάντως.. Μετά από τόσο καιρό τα πάντα τα βλέπουομε το ίδιο αρνητικά..
Μα αν δεν πατεντάρει η apple την κάθε βλακεία θα την προλάβει η κάθε samsung.
Για του λόγου το αληθές δείτε αυτό:

https://techblog.gr/b2b/samsung-ibm-the-most-innovative-companies-6543/

Spyros

Ρε γιατί κάθε φορά που βγάζουν άρθρο με την απλ όλοι βγαζετε χολή?
Δεν μπορω να το καταλάβω αυτό…

@Mary Έκλαψα με το σχόλιο! Χαχαχαχαχαχα

DIREFEAR

Όχι ρε παιδια,υπάρχει άλλη μηλοπατέντα με ενσωματωμένο idrone που θα ενεργοποιειται όταν αντιληφθεί μηλοπτώση για να μην γίνει το μηλαρακι σας…μηλόπιτα!;)

anonymous

Επειδή διάβασα σχόλια για το ότι η Apple παλιότερα είχε πει ότι θα προσπαθησει να κάνει τη συσκευή όταν πέφτει αυτό να γίνεται με την πλάτη, να σημειώσω ότι για τους χρήστες iPhone ή πλάτη έχει & ότι φέρει αυτή επάνω είναι πιο σημαντική από το μπροστινό τμήμα.

Το λογικό λοιπόν είναι να ορίσει τη συσκευή όταν πέφτει, να προσγειώνεται με την οθόνη, για να προστατευτεί η πολύτιμη πλάτη.

Κωνσταντίνος

Να δω ποτε θα γυρίσει ο κόσμος την πλάτη σε αυτές. Τεχνολογία που την πληρώνεις κάθε χρόνο 800-1000 € δεν έχει λόγο να έχει πατέντες. Όλες οι εταιρίες ανταγωνίζονται πατέντες, κατασκευάζουν η μια της άλλης, παρακολουθούν τους χρήστες και μας έχουν κάνει να περνούμε περισσότερη ηδονή από ένα gadget παρά μια γκόμενα. Φυσικά εισπράττουν υπερκέρδη για να φτιάξουν το νέο wow effect και να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Λατρεύω την τεχνολογία αλλά έχουμε φτάσει να δωριζουμε δις σε ρευστό στα ταμεια τους και όλα αυτά δεν εχουν καμια σχέση με τις ρομαντικές εποχές των πρωτεργατών της πληροφορικής. Μικροί ηρωες-εφευρέτες και όχι επενδυτές και μέτοχοι.

Dapitium

Τα CAT τι γυαλί έχουν στην οθόνη και δεν παίρνουν χαμπάρι?

Δεν χρειάζονται πατέντες με ουρές γάτας για ισορροπία στο πέσιμο ή αυτόματες βεντούζες για προστασία.

Ποιότητα στα υλικά χρειάζεται άλλα κοστίζει.

STG

Ισως το καλυτερο comment που εχω διαβασει εδω και καιρο, μιας κ ειμαι προγραμματιστης…
Πληρωνουμε τη καθε πατεντα (δυναμη πιεσης στη touchscreen κλπ) τοσα λεφτα και μετα νομιζουμε οτι ειμαστε ικανοποιημενοι.

giannisma

Η απάντηση για τη Mary..διάβασε και κανενα φορουμ δεν βλάπτει..μη βλέπεις μονο τον εαυτούλη σου…Έχω κάνει μέχρι στιγμής 2 αντικαταστάσεις και 2 αποστολές στο σερβις…iPhone 6 έχω και ειμαι απογοητευμένος..

DINOS

Η APPLE θα έχει γενικά εκπλήξεις για όλα και για ότι μας προσφέρει πάντα με τον πιο όμορφό της εαυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.