Apple: Πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στο Power button

apple touch id power button, Apple: Πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στο Power button

Στο iPhone 8 οι διαρροές επιμένουν ότι η Apple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μπροστινής πλευράς. Σήμερα είδαμε εικόνα από το μπροστινό panel χωρίς εγκοπή για το κουμπί. Το ερώτημα είναι που θα πάει ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων;

Πολλοί λένε ότι η Apple θα ενσωματώσει το Touch ID μέσα στην οθόνη, αλλά ένα νέο leak από πατέντες τις οποίες κατοχύρωσε, μας δίνει μια διαφορετική οπτική για τις επιλογές που έχει η Apple.
apple touch id power button, Apple: Πατέντα για αισθητήρα αποτυπωμάτων στο Power button

Το νέο σύστημα Touch ID της Apple υπόσχεται να είναι μικρότερο από τον προκάτοχό του, με αποτέλεσμα να χωρά στις πλευρές ενός bezel-less iPhone. Το κουμπί είναι πιθανό να τοποθετηθεί στην επάνω πλευρά του κινητού, δεν αποκλείονται και άλλες θέσεις, ενώ μπορεί να είναι καλυμμένο από προστατευτικό γυαλί ή ακόμα και ζαφείρι.

Μένει να δούμε που θα είναι τελικά τοποθετημένος ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 8.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bitter

Μονο κακα λογια για την Sony, ακομα και αυτο για τις ΗΠΑ ειναι ακυρο. Πρέπει δηλαδή να βγαίνει η apple από πάνω, πάντα. Το θεμα είναι ότι εδω και χρόνια εχει συσκευές η Sony με αυτο το feature και προσπαθουν να βγούν και παλι από πάνω. Απλα αισχος

Agnostos13

Ελπιζω να μεινει πατεντα το ανεκδοτο…

johny

δεν πιστευω να γινει αυτο γιατι οσες θηκες εχουν βγει ειναι καλυμενες απο πανω.τι δηλαδη θα βγαζεις τη θηκη για να το ξεκλειδωνεις?νομιζω πως θα ειναι μεσα απο την οθονη το Touch ID.παντως αν υπηρχε αυτη η εκδοχη ο Benjamin θα το ειχε ποσταρει εδω και καιρο.

Panos7GR

@johny: Μιλάμε για νέο iPhone με κατά 99% πιθανότητες για την μεγαλύτερη αλλαγή εμφάνισης από το 2008, οπότε δεν σε ενδιαφέρει αν οι παλαιότερες θήκες κάλυπταν το power button.
Νέο iPhone => νέες θήκες

Εγώ θα ήθελα να μην υπάρχει εμφανές fingerprint reader, θα ήθελα να μπει κάτω από το σώμα ή την οθόνη, ώστε να ωθήσει ολόκληρη την αγορά προς τα εκεί. Η τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια με υπερήχους τύπου Qualcomm SenseID.
Αν κάνει κανένα “καμουφλάρισμα” του αισθητήρα στο power button για εμένα θα είναι fail λόγω Sony. Ειδικά αν είναι στην πάνω πλευρά του κινητού. Θα είναι η πιο άβολη θέση για fingerprint reader ακόμα και από την γελοία θέση εκείνου στης Samsung στο S8.

One

Καμιά πατέντα για την αδιαβροχοποίηση και τα stereo speakers θα καταθέσει η Apple; χαχαχα

johny

Panos7GR μιλαω γι αυτες που ηδη εχουν κυκλοφορησει για το 8ρι,αν και καμια θηκη δεν την εχουν δειξει απο πανω μερια.εννοειται και δεν θα εχει σχεση με κανενα αιφον μεχρι τωρα.το μοναδικο που θα ειναι ιδιο θα ειναι το λογισμικο του.

https://prntscr.com/fjedz1

επισης λενε οτι μαλλον θα ειναι ετοιμο μετα τον οκτωμβριο.οποτε ομως και να ερθει θα το παρουμε.

Giorgos

Το ότι το κουμπί δεν είναι καν επάνω επάνω πλέον δεν το σχολειασε κανένας? Στα πλάγια έπρεπε να είναι η πατέντα

Kostas

Θυμάμαι λίγο μετά το συμβάν στην Νέα Υόρκη 9/11 είχαν ζητήσει οι Αμερικάνοι και δακτυλικά αποτυπώματα για τα διαβατήρια…και είχαν βουίξει τα κανάλια!
Μερικά χρόνια αργότερα οι “ψαγμένοι” πάνε και τα παραχωρούν μόνοι τους παντού …και μάλιστα κράζει ο ένας τον άλλο για το ποιος είναι πιο κορόιδο!

Agnostos13

@Giorgos:
Αρχες του 2015 που κατατατεθηκε η πατεντα για εγκριση δεν ειχαμε δει power button στο πλαγια…

ΝΙΚΟΣ

Και τι σημαίνει αυτό? Η Apple έκανε κάποια κίνηση εδώ και 2 χρόνια για παραβίαση πατέντας?
Νομίζω όπως όχι. Αν ναι , ας με ενημερώστε. Για εμένα αυτή η γελοιότητα με τις δικαστικές διαμάχες πρέπει να τελειώνει να πάμε παρακάτω. Το ίδιο θα έγραφα @agnostos13 και αν ήταν ανάποδα. Ξεκίνησε μεταξύ Google-Msft το 2014 και μετά με τους κατασκευαστές android και όλα πήραν τον δρόμο τους και για τους 2. Από την στιγμή που το δακτυλικό αποτύπωμα παίζει σε όλες τις συσκευές , τι να καθόμαστε να ασχολούμαστε με το σημείο που τοποθετείτε.
Αυτό είναι το μείζον ?

Chris966

Έχω τη γνώμη, ότι πρακτικά, θα είναι πολύ άβολο αν τελικά τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της συσκευής, κυρίως για τους αριστερόχειρες όπως ο γράφων!
Όποιοι είστε αριστερόχειρες και επιχειρήσετε να πατήσετε το εν λόγω κουμπί (με τον δείκτη), θα διαπιστώσετε ότι ο αντίχειρας πατάει άθελά του τα κουμπιά έντασης!
Για τους δεξιόχειρες όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, γιατί το πατάνε άνετα με τον αντίχειρά τους.
Αν όμως, μπεί τελικά κάτω από την οθόνη όπως στα σημερινά μοντέλα, θα είναι το ίδιο εύκολο και βολικό για ΟΛΟΥΣ.

bezilys

Ωραία πατέντα!!!

Costas

Copy paste από την Sony. Κλεμμένη πατέντα!

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Δεν εκανε κινηση γιατι δεν εχει εγκριθει νομιζω ακομα… Εφοσον εγκριθει θα μπορει να ζηταει αποζημιωσεις!
Επι της ουσιας ομως αυτη ιδεα ειναι τραγικη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.