Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button

Η Apple κατέθεσε αίτηση για μια πατέντα που δείχνει πως μπορεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στα iPhone και iPad, να μετατραπεί σε panic button. Αυτό σημαίνει ότι θα κλειδώνει τη συσκευή και θα αρνείται κάθε αίτημα για πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη ή θα κάνει αμέσως reset.

Ο λόγος που θέλει η Apple να ενσωματώσει μια τέτοια λειτουργία είναι για να προστατέψει τους κατόχους iσυσκευών όταν βρεθούν σε κίνδυνο. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να βάλουν το “panic finger” πάνω στον αισθητήρα Touch ID για να ενεργοποιηθεί το panic mode.

Η Apple θα ζητά από τους χρήστες να εγγράψουν πρώτα ένα δάχτυλο στο Touch ID scanner και να καθορίσουν ότι αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν όταν βρεθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις (και να ενεργοποιήσουν το panic mode). Επομένως όταν κάποιος θέλει να σας εξαναγκάσει να ξεκλειδώσετε το κινητό με το αποτύπωμά σας, αν δεν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δάχτυλο, το κινητό θα παραμένει σε panic mode.

Επιπλέον, θα ενεργοποιηθεί η μπροστά κάμερα του κινητού για να τραβήξει μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει η πιθανότητα να εμφανίζεται το πρόσωπο του ατόμου που σας επιτέθηκε. Η συγκεκριμένη φωτογραφία θα ανέβει αμέσως στο iCloud για να μπορεί στη συνέχεια ο χρήστης να την δείξει στην αστυνομία. Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και το μικρόφωνο για να ηχογραφηθεί το περιστατικό.

Να πούμε ότι πρόκειται για πατέντα, οπότε δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα τη δούμε να εφαρμόζεται. Πως θα σας φαινόταν όμως;

Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button, Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button

Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button, Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button

Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button, Apple: Πατέντα για μετατροπή του TouchID σε panic button

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Πολύ σωστό

Car-yo-lees

Ναι όμως ζούμε σε μια κοινωνία που ακόμα και ο κλέφτης έχει δικαιώματα…

Konstantinos

Να πούμε φυσικά πως στο android ήδη το κάνουν πολλές εφαρμογές. Μάλλον η πατέντα είναι ξανά το touchid? Μάλλον η ίδια χρήση, όχι μάλλον τραβάει φωτογραφία και την ανεβάζει στο icloud. Δεν μπορεί, αυτά τα έκανε κ πριν.
-το βρήκα, πατένταρε τη σειρά κίνδυνος, touchid, φωτο-μικρόφωνο, icloud
Πρόταση πατέντας: μου λείπει η μάνα μου, touchid, επαφές /κλήσεις, μάνα, κλήση

Πέρα από την πλάκα χρήσιμη υπηρεσία, αλλά δε βαρέθηκαν στον οργανισμό πατεντών να εγκρίνουν τέτοια; what καινοτομία;

Dapitium

Σε απαγάγουν, πας να πατήσεις το «panic finger» και σου κόβουν το δάχτυλο για να το στείλουν σε κουτί ζητώντας λύτρα!
Γκαντεμιά…

Nikos

μπορει να αποθηκευεται το αποτυπωμα του κλεφτη και να το στελνει με μειλ στην αστυνομια…

Paul

Για αυτή τη δουλειά υπάρχει το companion

T.T

Οταν το δάκτυλο είναι νεκρό δεν μπορεί να διαβαστεί από το touch id

vasilist

Καλό αυτό .

Bloodmaster

Πιασαμε συζητηση. Αντε και για κανα CSI.Πολυ χρησιμη πατεντα αλλα εχω την εντύπωση πως και το 4s το εκανε αυτο αλλα δεν ειχε touch id

John Doe

Στο σύνδεσμο “πηγή” διαβάζω:
“There are multiple scenarios in which a feature like this would be very helpful, for example if someone is being forced to unlock their device they just need to put their “panic finger” on the Touch ID scanner and that will trigger the panic mode. Users will have to first register a finger with Touch ID as the one they want to use in such a situation.”

ενώ στο δικό σας άρθρο διαβάζω:
“Η Apple θα ζητά από τους χρήστες να εγγράψουν πρώτα ένα δάχτυλο στο Touch ID scanner και να καθορίσουν ότι αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν όταν βρεθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Επομένως όταν κάποιος θέλει να σας εξαναγκάσει να ξεκλειδώσετε το κινητό με το αποτύπωμά σας, αν δεν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δάχτυλο, το κινητό θα παραμένει σε panic mode.”.

Προφανώς, (κατά πάγια τακτική σας) δε περιμένω να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου κ. Σιούτη. Ωστόσο σας το στέλνω ελπίζοντας σε τυχόν διόρθωση ώστε να μην παραπληροφορούνται οι αναγνώστες σας.

John Doe

@κ. Σιούτη:
Το αρχικό άρθρο αναφέρει πως το τηλέφωνο θα ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ σε λειτουργία panic mode όταν κάποιος ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το panic finger κι όχι πως θα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ σε λειτουργία panic mode αν ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το panic finger. Αυτό που γράφετε είναι ακριβώς το αντίθετο από την πηγή σας!

υγ. έχω γράψει με κεφαλαίους χαρακτήρες τις λέξεις που δείχνουν την διαφορά με την πηγή σας

John Doe, “κατα την πάγια τακτική σας”. Σίγουρα το συγκεκριμενο θα είναι το τελευταίο σχολιο γιατι κάτι τετοιο δεν ισχύει και τη λάσπη και την ειρωνια δεν την δεχόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.