Η Apple πατεντάρει εύκαμπτη οθόνη για iPhone

iphone flexible display, Η Apple πατεντάρει εύκαμπτη οθόνη για iPhone

Μετά το bezel-less design, πολλοί θεωρούν ότι το μέλλον είναι τα εύκαμπτα smartphones με εταιρείες όπως η Samsung να ετοιμάζουν αναδιπλούμενο κινητό το 2018 και να ακολουθούν άλλες όπως, LG, Oppo κλπ.

Μεταξύ αυτών φαίνεται ότι θα είναι και η Apple, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας εύκαμπτης οθόνης για iPhone, καταθέτοντας την σχετική πατέντα με τίτλο “Electronic Devices with Flexible Displays”. Αυτό που βλέπουμε από την αίτηση που κατέθεσε η Apple στην USPTO, είναι μια οθόνη ικανή να ανοίγει και να κλείνει σαν βιβλίο , διπλώνοντας με τη βοήθεια ενός κεντρικού άξονα.

iphone flexible display, Η Apple πατεντάρει εύκαμπτη οθόνη για iPhone

Πριν από λίγο καιρό είχαν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Apple θέλει να συνεργαστεί με την LG για την παραγωγή εύκαμπτων οθονών. Ο λόγος που απευθύνεται στην LG και όχι στη Samsung είναι επειδή φοβάται τις διαρροές. Φοβάται ότι το τμήμα οθονών θα δώσει πληροφορίες στο τμήμα που έχει αναλάβει την κατασκευή του εύκαμπτου Samsung Galaxy X.

Μπορεί η Samsung και άλλες εταιρείες να βιάζονται για την κυκλοφορία αναδιπλούμενου κινητού, ωστόσο το αντίστοιχο εύκαμπτο iPhone ίσως να μην βγει στην αγορά πριν από το 2021, μετά το AR headset το 2020.

iphone flexible display, Η Apple πατεντάρει εύκαμπτη οθόνη για iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Η αληθεια ειναι πως φτανοντας καποια στιγμη το 100% screen to body ratio οι ιντσες θα τερματισουν γυρω στις 6.5.οποτε εκει πανω οι κατασκευαστες δε θα εχουν πολλα περιθωρια εξελιξης της εμφανισης αλλα κυριως θα παιζουν με το να κανουν πιο λεπτα και δυνατα τα κινητα τους, ισως και πιο διαφανα.οποτε το παιχνιδι θα παει στα αναδιπλουμενα με νεες προκλησεις σε μεγεθος και κατασκευη.θα ειναι πολυ καλη φαση να εχεις 2 σε 1 με μικρο μεγεθος

bezilys

@Αγγελος δεν πυστευω να το φτάσουν 100% γτ δεν θα μπορείς να το κρατήσεις το κινητό θα είναι ένα γυαλί που το καθιστά αδύνατο για να παίξεις παιχνίδια! Επίσης και τα αναδιπλουμενα κινητά δεν μου φαίνεται να είναι το μέλλον των κινητών όχι μόνο σκέψου πως θα είναι μόνο αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.