Apple: Πατεντάρει νέα μέθοδο για αδιάβροχο iPhone

Ενώ η Samsung με τα τελευταία Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 αποφάσισε να μην κάνει την ναυαρχίδα της πλέον αδιάβροχη, έχει ενδιαφέρον ότι η Apple αρχίζει να το σκέφτεται. Samsung και Sony μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα σε αδιάβροχες συσκευές, ενώ το καλοκαίρι μάλιστα η Samsung είχε προκαλέσει το iPhone σε Ice Bucket Challenge μιας και το Samsung Galaxy S5 έχει IP67 πιστοποίηση.

Ωστόσο, η αδιαβροχοποίηση συσκευών απαιτεί κάποιες θυσίες στο design τις οποίες η Apple δεν θέλει να κάνει. Η πατέντα της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο όπου το iPhone δεν γίνεται αδιάβροχο εξωτερικά από το κέλυφός του, αλλά εσωτερικά. Η νέα μέθοδος ενσωματώνει στεγάνωση με υδρόφοβη επίστρωση (hydrophobic coating) πάνω στα εσωτερικά κομμάτια της συσκευής.

Η νέα αυτή μέθοδος θα ήταν σαφώς καλύτερη αφού όπως είπαμε δεν χρειάζεται να γίνουν συμβιβασμοί ως προς το σχεδιασμό, αλλά μιλάμε ακόμη για μια πατέντα που δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί ποτέ. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα για το εάν και κατά πόσο χρειάζεται τελικά τα κινητά να είναι αδιάβροχα και να αντέχουν μισή ώρα κάτω από το νερό.

αδιάβροχο iphone, Apple: Πατεντάρει νέα μέθοδο για αδιάβροχο iPhone

αδιάβροχο iphone, Apple: Πατεντάρει νέα μέθοδο για αδιάβροχο iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
koukoz

Όταν επενδύεις σε μία συσκευή που κάνει 700 ευρώ το λιγότερο, το να αχρηστευτεί από ένα ποτήρι νερό που θα πέσει επάνω του τότε την θεωρώ υποχρεωτική την αδιαβροχοποίηση. Προσωπικά πιστεύω πως είναι εξίσου μεγάλης σημασίας με την ανθεκτικότητα σε πτώσεις. Τώρα όσο για το αν και πόσο χρειάζεται να είναι ανθεκτικό για μισή ώρα κάτω από το νερό είναι τελείως υποκειμενικό. Με την ευρεία εισβολή των έξυπνων κινητών στην καθημερινότητά μας, κάλλιστα θα υπάρξουν και μερικοί όπου θα ισχυριστούν πως θέλουν να έχουν το τηλέφωνό τους ακόμα και στις πιο υδάτινες στιγμές τους. Εκτός αυτού υπάρχουν χώρες όπου έχουν σχεδόν όλη την χρονιά 90% + ατμοσφαιρική υγρασία και βροχοπτώσεις (είναι σαν να ζεις μέσα σε ένα διαρκές σπρέι), εκεί πιστέψτε με χρειάζεται..

Anima mundi

Συμφωνώ με τον koukoz.Οταν δίνεις 500αρικο και βάλε για smartphone τότε επιβάλεται.
Και γενικά η αδιαβροχοποίηση σε απαλλάσει από το άγχος.Δεν το θεωρώ χαζό feature.

gkoutsos

Συμφωνω, με τους προλαλησαντες οτι ειδικα σε τετοιες τιμες ειναι σημαντικο feature.

αυτο που θελω να πω ομως, ειναι οτι η Motorola, εδω και καιρο στις περισσοτερες συσκευες της (απο το moto x) εχει ενσωματωσει στο εσωτερικο nαno coating που απωθει το νερο και τις καθιστα water resistant (οχι waterproof), πραγμα που σημαινει οτι μπορουν να μπουν χωρις κανενα προβλημα στο νερο (δεν ξερω αν αντεχουν για παρα πολλη ωρα βεβαια).
δεν ξερω αν ο τροπος της apple ειναι ιδιος με αυτον της motorola, παντως μοιαζει.

Parastas

Εγώ διαφωνώ με τους προηγούμενους.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του αγοραστικού κοινού του iPhone απευθύνεται σε άτομα που το αγοράζουν ως… Πώς να το πω… Σαν κόσμημα.. σαν αξεσουάρ… Και όχι ως μια αξιόπιστη συσκευή για να λειτουργεί πολλά χρόνια..
Τα κοσμήματα λοιπόν (με εξαίρεση τα ρολόγια) είναι και πανάκριβα και δεν είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες. Γνωρίζοντάς το αυτό η Apple θεωρώ ότι για αυτό δεν θυσιάζει το design για μεγαλύτερη αντοχή.

Jorge

Ειμαι απόλυτα σύμφωνος με τους παραπάνω. Και μην ξεχνάμε παιδιά και ανθρώπους που δουλεύουν με νερό ή σκόνη. Γιατί δηλαδή να αγοράσουν ενα κινητο που θα εχει άσχημο design μονο και μονο για να εχουν αντοχή στο νερο-σκόνη. Και πολυ καλα έκανε που το ξεκίνησε σαν trend η Sony και πρεπει να ειναι must σε ολες τις ναυαρχιδες.

Nickolas

Δε ξέρω αν είναι δύσκολο για την apple και τις υπόλοιπες εταιρείες να έχουν όμορφο design και ταυτόχρονα να είναι αδιάβροχα τα κινητά τους, η Sony πάντως μια χαρά τα καταφέρνει.
Ειδικά το Ζ3, είναι πανέμορφο, φτιαγμένο από πολύ καλά υλικά, κορυφαία χαρακτηριστικά, δυο ηχεία, μεγάλη μπαταρία και παρά τη μεγαλύτερη οθόνη είναι πολύ κοντά σε διαστάσεις με το iphone 6.
Σαν τεχνική πάντως αυτή που αναφέρεται στο άρθρο πιστεύω είναι καλύτερη, σου προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά.

Deductive Reasoning

@Parastas
Σε πληροφορώ ότι τα iPhone είναι ακριβώς αυτό που απαξιείς…μια αξιόπιστη συσκευή για να λειτουργεί πολλά χρόνια!!!
By the way, είμαι HTC fan και κάτοχος Samsung S5 και iPhone 5s μεταξύ άλλων, πριν προλάβει κανείς να πει για Apple fanboy και τα σχετικά!
Στο θέμα, πιστεύω είναι πολύ καλό να είναι μια συσκευή αδιάβροχη…Όχι ότι θα το βάλω μέσα στη πισίνα, αλλά σε ξεαγχώνει σε αρκετές περιπτώσεις, πχ όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή καθώς βρέχει ή αν συνηθίζεις να παίρνεις το κινητό μέσα στο μπάνιο για να ακούς μουσική όπως κάνω.

Parastas

Μην είστε κομπλεξικοί. Επειδή λέω την αλήθεια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν σημαίνει ότι απαξιώ.

Το σχόλιο γραμμένο από iPad air

Sot11

Καλά parastas μην εισαι τόσο απόλυτος, κρατάνε αρκετά απο ότι έχω δει απο άλλους! Εμένα ένας φίλος μου ειχε το iPhone 4 απο το 2011 και φέτος το άλλαξε χωρίς να έχει πάθει τίποτα, και μάλιστα δεν το πρόσεχε καθόλου!
Στο θεμα τωρα, και εγω πιστεύω ότι ειναι απαραίτητο να ειναι αδιάβροχα τα κινητά αν βέβαια δεν χαλάνε πολυ το design, γιατι τα πρώτα που κοιτάω σε ένα κινητο ειναι design και μπαταρια!

Deductive Reasoning

@Parastas το ότι γράφεις από iPad σε κάνει ταυτόχρονα και αντικειμενικό;
Μπορεί η Apple να έχει πολλά κακά και να μη τη πηγαίνω και πολύ, αλλά σε μερικά θέματα δεν μπορώ παρά να τη παραδεχτώ. Και ένα απ’αυτά τα θέματα, είναι η αντοχή των iPhone στο χρόνο! Έχω φίλους που έχουν την ίδια συσκευή 2-3 χρόνια και λειτουργούν απροβλημάτιστα. Πρόσφατα φίλος άλλαξε το 3Gs μόνο και μόνο επειδή του έσπασε. Το 5s που το έχω σαν δεύτερη συσκευή το πήρα γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο (+ λόγω μεγέθους μιας και το χρησιμοποιώ για δεύτερο).
Τώρα για τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησες επειδή κάποιος είχε αντίθετη άποψη από σένα, αποδεικνύει το επίπεδο σου και το ποιον πραγματικά χαρακτηρίζει.

Mike

@Parastas
“Το μεγαλύτερο ποσοστό του αγοραστικού κοινού του iPhone απευθύνεται σε άτομα που το αγοράζουν ως… Πώς να το πω… Σαν κόσμημα.. σαν αξεσουάρ… Και όχι ως μια αξιόπιστη συσκευή για να λειτουργεί πολλά χρόνια..”

Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι είναι από τα πιο άκυρα σχόλια που έχω διαβάσει!
Τα iPhone είναι οι πιο αξιόπιστες συσκευές που λειτουργούν πολλά μα πάρα πολλά χρόνια… όπως και τα Mac! Αντικειμενικά και… δοκιμασμένα!

nikmour

συμφωνώ με τον @Parastas. Μην κρίνετε από τις δικές σας εμπειρίες. Οι περισσότεροι που ξέρω τα χρησιμοποιούν σαν status αξεσουάρ. Οι περισσότεροι (και μεγαλύτεροι σε ηλικία) δεν έχουν ούτε ένα app περασμένο μέσα. Όσο λιγότερο τα χρησιμοποιείς (όλα τα smartphone) τόσο περισσότερο αντέχουν. Όταν τα σκίζεις με rom και εγκατάσταση/απεγκατάσταση app τόσο περισσότερο κολλάνε και γίνονται πιο αργά γενικά (και για τα iphone ισχύει αυτό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.