Η Apple είναι πλέον η μεγαλύτερη μάρκα smartphone στην Κίνα (και πάλι)

, Η Apple είναι πλέον η μεγαλύτερη μάρκα smartphone στην Κίνα (και πάλι)

Φαίνεται ότι η Apple κατέκτησε επιτέλους την Κίνα (ξανά). Σύμφωνα με νέα έρευνα της Counterpoint, η μάρκα Cupertino σημείωσε την υψηλότερη ανάπτυξη από όλες τις επωνυμίες smartphone στην κινεζική αγορά, σημειώνοντας αύξηση 46% από μήνα σε μήνα. Η Apple ξεπέρασε την Vivo τον Οκτώβριο του 2021 και έγινε ο μεγαλύτερος OEM smartphone στη χώρα.

«Η Apple θα μπορούσε να είχε κερδίσει περισσότερα αν δεν υπήρχαν οι ελλείψεις, ειδικά για τις εκδόσεις Pro», σχολίασε ο διευθυντής έρευνας Tarun Pathak. Ωστόσο, η Apple διαχειρίζεται την αλυσίδα εφοδιασμού της καλύτερα από άλλους κατασκευαστές OEM.

Η σειρά iPhone 13 είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την ανάπτυξη, καθώς οι πωλήσεις του iPhone 13 αυξήθηκαν κατά 46%, ενώ ολόκληρη η κινεζική αγορά smartphone σημείωσε μόνο μια μικρή αύξηση 2% από μήνα σε μήνα τον Οκτώβριο του 2021.

, Η Apple είναι πλέον η μεγαλύτερη μάρκα smartphone στην Κίνα (και πάλι)

Φυσικά, κοιτάζοντας το γράφημα είναι σαφές ότι η Huawei έχει χάσει την κυριαρχία της στην Κίνα μετά την απαγόρευση του εμπορίου των ΗΠΑ, και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για την άνοδο της Apple στη χώρα. Η Apple αναλαμβάνει την πρώτη θέση στην Κίνα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο αναλυτής της Counterpoint, Varun Mishra, δήλωσε:

Λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, ο κανονικός χρόνος αναμονής για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και πέντε εβδομάδων στην Κίνα. Ορισμένοι Κινέζοι πελάτες επιλέγουν να πληρώσουν ασφάλιστρα για να παραδοθούν αμέσως τα νέα τηλέφωνα. Συνολικά, η αγορά της Κίνας ήταν αργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η ανάπτυξη της Apple είναι ένα θετικό σημάδι. Υποδεικνύει ότι οι Κινέζοι χρήστες smartphone ωριμάζουν γρήγορα και αναζητούν να αγοράσουν περισσότερες συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, κάτι που μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για τις επωνυμίες. Η αλυσίδα εφοδιασμού δίνει επίσης προτεραιότητα σε συσκευές υψηλότερου επιπέδου και υψηλότερου περιθωρίου κέρδους εν μέσω των ελλείψεων

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Μερίδιο Παρακαλω? Το 30-20-40 % επάνω ή κάτω σε σχέση με τι ? Αυτά είναι μαθηματικά για χαζούς ,μαρκετινιες click bait. Και φυσικά ισχύει για όλους τους Κινέζους κινητοτηλεφωνάκηδες

Νίκος

Δεν ξέρεις να διαβάζεις γραφήματα;;; Apple22%, VIVO 20%, OPPO18%, Huawei 8%

Chris_BMW

Οι ελλείψεις είναι γεγονός .
Παραγγελία το 13 pro max στον Γερμανό 20 Σεπτεμβρίου και παρέλαβα μόλις σήμερα …

και έκδοση 256 … στην μικρότερη δεν υπάρχει τίποτα .

Για μα είμαι δίκαιος βέβαια θα μπορούσα να το είχα νωρίτερα αν επιθυμούσα 512 και πάνω .

Δημητρης

Απαπαπαπα. Καλά εκεί στο κουπερτινο δεν εχουν λιστα για τους παγκόσμιους υπερ loyalty πελάτες οι οποίοι ακομα και κάλτσες apple θα αγόραζαν να τους στέλνουν απευθείας τα κινητα πριν το λανσαρισμά τους? Ντροπή στην εταιρία!!!
Πέρα απο την πλάκα βεβαια, να σου ζήσει!!! Καλοτυχο να ειναι με υγεία!
ΥΓ: Η δικαιοσυνη σε μάρανε για την Apple τρομαρα σου!!! Προτεινω οταν ειδικά εσυ αναφερεσαι στην Apple να αποφευγεις τις λεξεις δικαιο, δικαιοσυνη, αντικειμενικα, αντικειμενικος κ.λπ. Οταν το κάνουν με πιάνουν τα γελια τρομαρα μου!

Χρηστάρας

Πραγμα που μπορει να σημαινει επισης οτι ανεβηκε το βιοτικο επιπεδο της Κινας?

John

Η apple για το q3 2021 ειναι με 13% πισω ακομη και απο την xiaomi που εχει 14% αρα προκειται για παραπλανητικο αρθρο που βασιζεται στις πωλησεις ενος και μονο μηνα για να δημιουργησει εντυπωσεις υπερ του μηλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.