Η Apple είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο

Apple ο μεγαλύτερος κατασκευαστής, Η Apple είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο

Η παγκόσμια αγορά τηλεφώνων ανακάμπτει επιτέλους μετά από μια περίοδο ύφεσης που διήρκεσε 9 συνεχόμενα τρίμηνα λόγω της πανδημίας. Η Apple επίσημα κατατάσσεται ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, με 232,6 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Omdia. Αντίθετα, η Samsung ακολουθεί με 225,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Είναι προφανές ότι η μέση τιμή πώλησης των iPhone της Apple είναι αισθητά υψηλότερη, καθιστώντας την Apple τον πιο κερδοφόρο κατασκευαστή τηλεφώνων στον κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεφωνίας στον κόσμο δεν είναι η Apple. Συγκεκριμένα, η σειρά iPhone 15, ειδικά η σειρά Pro με το νέο της δυναμικό ζουμ, την ανέβασε στην πρώτη θέση το 2023. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, η Apple αντιμετώπισε μια σημαντική πτώση των πωλήσεών της κατά 12,9% το τέταρτο τρίμηνο, με ένα μεγάλο μέρος αυτής της μείωσης να οφείλεται στην επιτυχία της Huawei. Η ανακοίνωση της Huawei για την κατασκευή ενός τηλεφώνου σειράς Mate με homebrew επεξεργαστή, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, αυξήσε σημαντικά τις πωλήσεις της στην Κίνα, επηρεάζοντας αρνητικά τη μερίδα της Apple στην αγορά.

Επομένως, αν και η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πωλήσει τα τηλέφωνά της στο εξωτερικό, λόγω της έλλειψης Android, η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά τηλεφώνων στον κόσμο, επιτρέποντας στην Huawei να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της κατά εντυπωσιακά 64% το 2023, το υψηλότερο στη βιομηχανία. Παρόλα αυτά, η Huawei δεν κατάφερε ακόμη να μπει στην κορυφή των 10 κορυφαίων κατασκευαστών, ενώ άλλοι κινέζικοι κατασκευαστές σημείωσαν εντυπωσιακές πωλήσεις. Η Xiaomi, για παράδειγμα, είναι τώρα ο μεγαλύτερος κινεζικός κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο και κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως με 146,7 εκατομμύρια πωλήσεις.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης

Δεν έχει ανταγωνισμό!
Εδω και πόσα χρόνια λέγαμε για τις άθλιες μόδες των ηγετών του android?
Bezzel, edge οθόνες εταιρίες με άπειρα σαπια τηλεφωνα..
Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η σαπιομηλια! παραμένει η ίδια που ήταν πριν πολλά χρόνια σε πολλά σημεία!
Καλά! δυνατά, ποιοτικά τηλέφωνα!
Το android αντιθέτως πήρε τη κάτω βόλτα!Συσκευές χωρίς καινοτομίες..
Να βγάζει αυτά τα κακασχημα smartphone η σαπιομηλια και να σκέφτονται οι άλλοι πως θα τα κάνουν τραγικά άσχημα..
Σε σημείο να φτάνεις να λες πως σε σχέση με τα άλλα το iphone αντικειμενικά είναι πλέον όμορφο!
Αποκορύφωμα φέτος από μια εταιρία που δεν δίνει και τα πιο άσχημα smartphone samsung, με τις 3 σωληνώσεις που έβαλε στη πίσω μεριά…
Και στη τελική οι πωλήσεις που εδώ μέσα κάτι τρολ μια ζωή μας αναφέρουν!
Τσαγιομι ούτε 150 εκατομμύρια μέσα στο έτος!
Ναι αυτή που ορισμένοι έλεγαν ότι πουλάει σε 1 λεπτό όσα πουλάει σε ένα χρόνο η sony.. Τρομάρα τους..
Πόσα από αυτά είναι τα ακριβά;
Τα 10?
Στη καλύτερη των περιπτώσεων..
Να πούμε για την samsung που το κορυφαίο μοντέλο ειναι ένα που κάνει 150 ευρώ..
Γελάει με την κατάντια του android όλος ο τεχνολογικός κόσμος..

Δημητρης

απόρησα για λίγο…δεν θα αναφέρει την Sony? 😛
Τελικά το έκανε στο τέλος 😉

Sonyman

Μην γίνεσαι κακός..και η Sony ψυχή έχει, έστω και αν πουλάει 10 συσκευές το εξάμηνο. Αλλά… προφανώς υποφέρει απο έλλειψη μελατονίνης και αυπνίες ο άνθρωπος και δεν ξέρει τι να κάνει τα βράδια. Τον κόβω να έχει πάντως κάνα TCL κινητό..  😉

Δημητρης

Φίλε έκλαψα!!!
Όχι, έχει κινητό Sony του 2021-2022 που το έχει πάρει Black Friday.
Και παλιά έλεγε έλεγε έλεγε και δεν είχε ναυαρχίδα.
Είναι από αυτούς που καθεσε για καφέ και σου λένε τα υπέρ της Mercedes και γιατί να μην πάρεις BMW και τους ρωτάς τι αυτοκίνητο έχουν και σου απαντούν “Fiat Panda”.
Εν τω μεταξύ προσπαθώ να βγάλω άκρη από το σεντόνι του και δεν καταλαβαίνω την άναρχη σκέψη του. Έφτασε στο σημείο να τα βάλει και με την Apple? Τα έχει βάλει και με τις συσκευές Android? Κάποια μετάφραση Αντώνη που εισαι multilingual?
Το παιδί έχει δελτίο, ξέρει σου λέω!!!

Ιωάννης

Αν δεν έχω την τελευταία ναυαρχίδα που βγάζει η sony ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα δεν μπορώ να έχω άποψη και θα πρέπει να υποστώ ειρωνείες..
Εκλαψες;
Θα μου πεις εσύ με ποιον θα τα βάλω;
Θα σε ρωτήσω για το αν θα μιλήσω για την απλ;
Πόσο χρονών είσαι;
Ακόμα σε ανέχονται απορώ!
Βγες έξω και κάνε τέτοιο διάλογο στη πραγματική ζωή να σε δω πόσο κλαμενος θα φύγεις

Δημητρης jb (jailbreak)

Αν δεν έχω την τελευταία ναυαρχίδα που βγάζει η sony ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα δεν μπορώ να έχω άποψη και θα πρέπει να υποστώ ειρωνείες..

Φυσικά και μπορείς να έχεις άποψη. Απλά εγώ δε τη λαμβάνω υπόψη διότι μιλάς για κινητά που βλέπεις τα specs μόνο στα χαρτιά. Τι εννοώ? Παλιά σου σχόλια “Η ναυαρχίδα της Sony έχει τόσα GB RAM ενώ στη Sammy πιο λίγα κ.λπ. κ.λπ.”. Πιάσε πρώτα καμιά ναυαρχίδα στα χέρια σου και απέκτησε πραγματική άποψη.

Βγες έξω και κάνε τέτοιο διάλογο στη πραγματική ζωή να σε δω πόσο κλαμενος θα φύγεις

Πάντως στον ηλεκτρονικό διάλογο δεν μπόρεσες να επιβιώσεις (εννοώ εδώ στο techblog)
Το κλάμα πήγαινε για τα λεγόμενα του Sonyman (για τα πρακτικά!)

ΥΓ: Το είχα πει και σε άλλο σχόλιο. Φαντάσου πόσο φανατικός είσαι που εκνευρίστηκες με Κώστα που έβαλε σε τίτλο κινητού της Sony (το οποίο δεν το έπιασες στα χέρια σου – παίζει μετά από 2-3 χρόνια) τη λέξη “αλλά…”.
Αφήνω και το link εδώ να το θυμηθεί ο Κώστας!!!
https://techblog.gr/techtv/sony-xperia-1-iv-review/

Ιωάννης

Κοίτα φίλε δεν σε πρόσβαλα!
Δεν θεωρώ ότι είπα κάτι λάθος για να μου πουλάς και ειρωνεία!
Το αν πουλάει η sony αυτήν το ξέρει καλύτερα και σίγουρα 10 συσκευές δε παίζει!
Μόνο την Ιαπωνία να βάλεις που έχει πληθυσμό 120 εκατομμύρια!
Εκεί εχει 10% ακόμα και σήμερα! κ ας βγάζει μόνο 2 συσκευές το χρόνο ενώ όλοι οι άλλοι μαζί βγάζουν 10 χιλιάδες συσκευές!
Οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια συσκευές που φεύγουν μόνο στην εγχώρια αγορά!

Sonyman

Ρε φίλε, σοβαρά και συγνώμη αν σε προσέβαλα, αλλά και εγώ θέλω να σε ρωτήσω… πόσο χρονών είσαι; Εγώ είμαι 49, χρησιμοποιώ υπολογιστές απο πριν τα windows και κινητά απο το 1995. Θεωρώ οτι αυτά που γράφεις είναι ασυναρτησίες και οτι επίσης δεν έχεις στοιχειώδεις ικανότητες κατανόησης κειμένου για να καταλάβεις τι ακριβώς γράφω και σε τι τόνο. Στα λέω στα ίσια, χωρίς ειρωνίες. Και το κλείνω, δεν θα σου απαντήσω ξανά σε αυτό το θέμα, σέβομαι το techblog, δεν είμαστε σε οπαδική ιστοσελίδα.

Δημητρης

Πιπινακι είσαι!!!
Φίλε έκανα αυτά που είπες στο S23U και μου βγάζει πλέον 2 ημέρες. Υποκλίνομαι!!!

Sonyman

Είναι κάτι που πολύ λίγοι reviewers έχουν ψάξει. Το πέτυχα τυχαία σε ένα μικρό κανάλι του youtube πέρισυ ..ούτε θυμάμαι πια που. Τις ήξερα τις ρυθμίσεις απο πριν αλλά δεν είχα δώσει σημασία, δεν περίμενα να κάνει τόση διαφορά. Είναι σούπερ χρήσιμο όταν χρειάζεσαι αυτονομία για δουλειά ή σε ταξίδι. Αυτά που απενεργοποιείς δεν αφαιρούν σχεδόν τίποτα απο την λειτουργικότητα,τώρα αν θέλεις και να παίζεις παιχνίδια πάρε και ένα power bank μαζί σου, τι να σου πω. 😛

Δημητρης

Εννοείται πως είναι full χρήσιμο και αν το συνηθίσεις μπορείς να το έχεις μόνιμα. Τι παιχνίδια να παίζω καλέ? Πάνε αυτά όταν ήμουν 20-25. Τώρα στα 40 είμαστε για καμιά σημείωση, φώτο τα παιδιά αντε και καμιά ταινιούλα να μας πάρει ο υπνος. Power bank πάντα στο τσαντάκι!!! Spigen θήκη και προστατευτικο οθόνης και όλα μέλι γάλα

Ιωάννης

Είμαι 37!
Το ότι είσαι 49 χρονών τι να λέει;
Επειδή ειχες πριν τα windows υπολογιστές αυτό σε κάνει εξπέρ στα κινητά;
Κατανόηση κειμένου;
Οπαδικη σελίδα δεν είναι το τεκμπλογκ αλλά με προσβάλεις και με ειρωνεύεσαι στο πρώτο σου σχόλιο!
Στο δεύτερο σχόλιο.. Αφού δεν έχω στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης κειμένου! Ουσιαστικά με λες καθυστερημένο!
Εσύ θεωρείς ασυναρτησίες πράγματα όπως αυτό που είπα για τις πωλήσεις με τρόπο που θα τον καταλάβαινε κ η κουτσή Μαρία και θα τον εστερνιζοταν αλλά εμάς λες καθυστερημενους!
Να τρελαθούμε τελείως δλδ
Προσβολές εκτοξεύεις αλλά στο τέλος μας κοπανάς και το σέβομαι την σελίδα..

Δημητρης

Μέχρι και η Κουτσή Μαρία κατάλαβε πως οι πωλήσεις που είπες ήταν μούφα.
Αλλά μας το αιτιολόγησες πλήρως με φοβερή πηγή (συνάντηση με την Sony στην Ιαπωνία)!!! Αυτό ονομάζεται πρωτογενής πηγή μάλιστα (για την επιστημονική τεκμηρίωση).
Άσχετο: με τους σαμουράι συναντήθηκες ή περιορίστηκες μόνο με ανώτερα στελέχη της Sony?
Εγώ χρειάζομαι γιατρό αλλά εσύ σίγουρα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα σε πανεπιστήμιο. Αναγράφω ορισμένα ως συμβουλές:

  1. Μέθοδοι κοινωνικών ερευνών
  2. Συγγραφή επιστημονικής εργασίας
  3. Σκέφτομαι και γράφω (αυτό είναι στο δημοτικό αλλά χρειάζεται)
  4. Και φυσικά, το σημαντικότερο όλων, Στατιστική!!!

Καλύτερη λεηλασία προπαγάνδας δεν νομίζω να έχω ρίξει τόσα χρόνια στο techblog.
Ζωγράφισα ο άτιμος!!!

Δημητρης

Η στατιστική του μπακάλη!!! Επισης, πως φτάσαμε από τα 120 εκατ πληθυσμο να πουλάει 2-3 εκατομμύρια στην Ιαπωνία είναι μοναδικό, εκπληκτικό, απίστευτο. Πάμε όμως στο άλλο φοβερό (μουφα ποσοστα). Το 2020 η Sony είχε 2,9 εκατ πωλήσεις σε μονάδες παγκοσμίως (Πηγή: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sony_Mobile). Το Φεβρουάριο του 2020 κατείχε ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς (9.1%) στην Ιαπωνία σε σχεση με επομενες περιοδους της. Πάμε στον Ιανουάριο του 2024 με μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία της τάξεως του 4.3% (Πηγή: https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/japan). ΥΓ: κατάλαβες γιατί δεν λαμβάνω υπόψη την άποψη σου? Δεν έχω καταλαβει με ψέμματα και μουφα αριθμούς τι προσπαθείς να καταφέρεις. Εδώ απλώς σε αποδομω. Σου κατεδάφιζω το παιχνίδι εντυπώσεων. Σου λεηλατω τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών. Αγαπητέ Ιωάννη με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω την καταστροφη της προπαγάνδας σου. ΥΓ2: έχω σκάσει στα γελια καθώς ψάχνω όλους αυτούς τους αριθμούς με τη φράση σου “Δεν θεωρώ ότι είπα κάτι λάθος για να μου πουλάς και ειρωνεία!”. Παιζει το μονο σωστο που ειπες να ειναι οι 2 συσκευες που βγαζει η Sony ετησιως (τις ανακοινωνει Μαρτιο και τις κυκλοφορει Αυγουστο 😂🤣😂). Ακομα και οι 10.000 διαφορετικες συσκευες που αναφερεις για τους αλλους ειναι μουφα. Κώστα δημοσίευσε το! Είναι κριμα πραγματικά να γράφει αριθμούς που… Συνέχεια »

Ιωάννης

Κατεδαφισες;
Παιδάκι μου είσαι για γιατρό!
Πως μιλάς έτσι; τη βλακειες λες;
Δλδ πούλησε 1μιση εκατομμύριο συσκευές στην Ιαπωνία αντί για 2 και;
Βρήκες πηγή που λέει 4 αντί για 10% κ εγώ που πήγα εκεί και οι ίδιοι μου είπαν για 10%?
Ποιος έχει δίκιο; να τα βρούμε κάπου στη μέση;
Μουφα οι 10 χιλιάδες άλλων;
Αντε δώσε πηγή για να μη λέμε λόγια του αέρα!
Πόσες ειναι? 7397?
Πόσο μεγάλο κόμπλεξ έχεις μαζί μου;
Πόσο σε έχουν πονέσει αυτά που έχω γράψει;
Τόσο ανάγκη δλδ να με γελοιοποιείς;
Πήγαινε πουθενά να κοιταχτεις!

Δημητρης

Δλδ πούλησε 1μιση εκατομμύριο συσκευές στην Ιαπωνία αντί για 2 και;Πόσες ειναι? 7397? Ιδέα δεν έχεις έτσι? Στραγάλια ή σταφύλια τα πέρασες, πες την αλήθεια Περίμενα να δώσεις μία τεκμηριωμένη απάντηση και βλέπω κείμενο που δε λες απολύτως τπτ…τπτ σε λέωωω και κλαίω (από τα γέλια) Βρήκες πηγή που λέει 4 αντί για 10% κ εγώ που πήγα εκεί και οι ίδιοι μου είπαν για 10%? Όσο πήγες εκεί και σου είπαν άλλο τόσο γνωρίζεις να τεκμηριώνεις τα λεγόμενά σου. Βρε εδώ θα στα μάθω εγώ όλα. Λοιπόν, Βήμα 1: θέλω να πω κάτι “π.χ. η Sony έχει μερίδιο αγοράς 10% ακόμα και σήμερα”. Βήμα 2: ψάχνω πηγούλες, αναφορές και τις καταγράφω Βήμα 3: Επαληθεύω αυτό που θέλω να πω με τις πηγές που έχω βρει Βήμα 4: Πατάω δημοσίευση!!! Πάμε τώρα στην πράξη. Απλή αναζήτηση στο google “Mobile phones by year of introduction”. Δε θα το πιστέψεις τι μου έβγαλε. Δε θα το πιστέψεις όσο και να γυρίσεις τον κόσμο και να πας στα χεντκουορτεζ της Σονάρας και να ρωτήσεις το κολλητάρι σου ΣΙΙΟ Γιουνγκ Τσεκ Φλαμένγκο αφού πρώτα κάνετε ιππασία και παίξετε γκολφ (ντριιιιιιινννν το ξυπνητήρι). Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Mobile_phones_by_year_of_introduction 2019: 89 κινητά 2020: 85 κινητούλια 2021: 66 κινητάρες 2022:… Συνέχεια »

Δημητρης

Ιωάννη πριν λίγες μέρες πήγα επίσκεψη στο Κουπερτίνο. Μπαίνω μέσα και τσουπ ο Τιμ. Τιμ: που είσαι ρε Μητσάρα? Δημ: Τιμ άσε. Σου έχω νέα. Πήγε φιλαράκι Σονάκιας στους γιαπωνέζους και του είπαν πως η Sony στην Japan έχει μερίδιο αγοράς 10%. Ισχύει ρε μπρο? Τιμ: “Γέλια”…χαζός είσαι? Δημ: Εκνευρίζομαι που με είπε χαζό, του πετάω το καφέ και ένα 50ευρω στην μάπα και παίρνω το αυτοκίνητο, βάζω τετάρτη και πετάγομαι όπως είμαι Νότια Κορέα (2 ώρες μετρημένες-με καθυστέρησε καρχαρίνι). Που να στα λέω. Μπαίνω μέσα στη Samsung και βλέπω τον Χαν να τρώει με ξυλάκια. Δημ: Ρε Χαν, τι έγινε? Κατουράς καθιστός? Τι είναι αυτά τα ξυλάκια? Πάρε ένα πιρούνι να βρεις την υγεία σου. Χαν: Άσε Μητσάρα. Έτσι είναι η πολιτική της εταιρίας. Δημ: Να σου πω βρε Χαν μου. Έχω έναν στο techblog (το ήξερε) που πήγε στα κεντρικά της Sony και του είπαν μερίδιο αγοράς 10% στην Ιαπωνία. Ισχύει? Χαν: Μπρο αν θες να ξαναμιλήσουμε άσε τις μπούρδες. Επίσης, βγάζει ακόμα η Sony κινητά? Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Λέω δεν μπορεί. Ο Ιωάννης πάντα δίνει έγκυρες πληροφορίες, τεκμηριωμένες (έχει δελτίο!!!). Παίρνω βάρκα και μέσα σε 10 λεπτά είμαι Ιαπωνία. Μπαίνω μέσα στο τμήμα mobile της… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Software Samsung One UI

One UI 6.1: Διαθέσιμο στις σειρές Galaxy S22 και S21 & στα Fold 4, Fold 3, Flip 4 και Flip3

Μαζικές ενημερώσεις One UI 6.1 εξαπέλυσε σήμερα η Samsung, με το skin να είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες συσκευές.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.