Apple: Πρόστιμο 19 εκ. δολ. επειδή δεν αποστέλλει φορτιστές στη Βραζιλία

apple, Apple: Πρόστιμο 19 εκ. δολ. επειδή δεν αποστέλλει φορτιστές στη Βραζιλία

Τον Σεπτέμβριο, δόθηκε εντολή στην Apple από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας να σταματήσει να πουλά iPhone στη χώρα, εάν το κουτί λιανικής δεν περιλαμβάνει φορτιστή και παράλληλα της επιβλήθηκε πρόστιμο 12,275 εκατομμυρίων BRL – που ισοδυναμεί με 2,34 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, το Κουπερτίνο κατηγορείται ξανά για το ίδιο πράγμα, αυτή τη φορά από το πολιτικό δικαστήριο του Σάο Πάολο. Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκε μήνυση από την Οργάνωση Καταναλωτών της Βραζιλίας, η οποία υποστήριζε ότι για να λειτουργήσει το προϊόν, πρέπει ο πελάτης να προχωρήσει σε μια δεύτερη αγορά και η Apple πρέπει να πληρώσει 100 εκατομμύρια BRL (περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον δικαστή Caramuru Afonso Francisco, η Apple πρέπει να παρέχει φορτιστές σε όλους τους καταναλωτές στη Βραζιλία που αγόρασαν συσκευές iPhone 12 ή iPhone 13 τα τελευταία δύο χρόνια και πρέπει να συμπεριλάβει τους φορτιστές και σε μελλοντικές αγορές. Να πούμε, ωστόσο, ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Η Apple επικαλείται περιβαλλοντικούς λόγους για την αποστολή μόνο του Lighting to USB-C καλωδίου και όχι του φορτιστή στα iPhone από το 2020. Έκτοτε, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές ακολούθησαν το παράδειγμά της, ιδιαίτερα στην κατηγορία των premium smartphone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.