Apple: Πτώση πωλήσεων 48% στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού

Apple, Apple: Πτώση πωλήσεων 48% στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Counterpoint Research, η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της Apple, οι οποίες παρουσιάζουν τεράστια πτώση.

Με βάση όσα αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων, η Apple πούλησε μεταξύ 23 και 29 Φεβρουαρίου σχεδόν 3 εκατομμύρια iPhone. Ωστόσο, την εβδομάδα από τις 22 έως και τις 28 Μαρτίου, ο τεχνολογικός κολοσσός πούλησε λιγότερο από 1,5 εκατομμύριο smartphones.

Αυτή είναι μόνο η αρχή

Η παραπάνω πτώση μεταφράζεται σε μείωση στις πωλήσεις της τάξεως του 48%, και η Counterpoint Research αναφέρει ότι η πτώση στις πωλήσεις των iPhone θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Στην αναφορά της, η εταιρεία αναλύσεων, δηλώνει πως παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναλύσει ακόμα τα δεδομένα των πωλήσεων μεταξύ 5 και 11 Απριλίου, φαίνεται ότι οι πωλήσεις της Apple ήταν ακόμη πιο χαμηλές.

Η Apple είναι η κορυφαία εταιρεία smartphones στις ΗΠΑ, με τις Samsung και LG να ακολουθούν. Εκτός από τον τεχνολογικό κολοσσό με έδρα το Cupertino επηρεάστηκαν και οι δύο κορεάτικες κατασκευάστριες, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αν και η Samsung αναφέρει ότι είδε αύξηση στις πωλήσεις χάρη στα Galaxy S20.

Επίσης, η έρευνα της Counterpoint Research αποκαλύπτει ότι το 60% των καταστημάτων διανομής στις ΗΠΑ έχουν κλείσε. Ομοίως, το 75% των καταστημάτων της T-Mobile και της Sprint έχουν διακόψει τη λειτουργία τους τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα της Apple. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι πωλήσεις των smartphones έχουν δει τόσο μεγάλη πτώση τον τελευταίο μήνα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Αναμενομενες οι μειωσεις των πωλησεων σε ολες τις εταιρειες.Ευκαιρια ειναι να βγαλουν ακομα καλυτερες προσφορες αν τυχον δεν θελουν να περιμενουν ν πουλησουν με τ νεα μοντελα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.