Apple, Κατοχύρωσε την… “Mother of all Software Patents” και απειλεί ευθέως τον ανταγωνισμό

Αυτή είναι μία είδηση που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά, μιας και αφορά τις μελλοντικές μάχες μεταξύ της Apple και όλων των εκπροσώπων του Android οικοσυστήματος μαζί, αφού η εταιρεία στο Cupertino διασφάλισε την πατέντα για μια σειρά από λειτουργίες όπως είναι το περιβάλλον χρήσης για email, τηλέφωνο, camera, video player, browser, widgets, search, notes, maps και το multitouch interface της.

Η πατέντα με τίτλο “Portable electronic device, method, and graphical user interface for displaying electronic lists and documents”, αναμένεται να μετατραπεί στο ισχυρότερο όπλο της Apple ενάντια στον ανταγωνισμό, καθώς αγγίζει πολλά από τα στοιχεία του interface των Android συσκευών, αλλά και των Windows Phone.

Είναι σίγουρο πως οι άλλοι κατασκευαστές δεν θέλουν να έχουν την Apple να τους χτυπά κάθε φορά που θα παρουσιάζουν ένα χαρακτηριστικό των λειτουργικών τους συστημάτων που θα μοιάζει ή θα θυμίζει το interface των κινητών και των ταμπλετών της Apple. H πατέντα με τον αριθμό 8.223.134 θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για τα καλά στον πόλεμο των smartphones και των tablets…

, Apple, Κατοχύρωσε την… “Mother of all Software Patents” και απειλεί ευθέως τον ανταγωνισμό

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

103 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis.

Mια εμετικη “εταιρια” με εμετικους fan boys

alex argyropoulos

σιχαμενη apple!!!!! ευχομαι να πατωσεις κ ολες οι συσκευες σου να βγαινουν σκαρτες. η χειροτερη εταιρια ever……………..

Άγγελος Χυτήρογλου

Όσο σκέφτομαι ότι κάποτε μου άρεσε αυτή η εταιρεία τόσο μετανιωνω που έδωσα λεφτά για πάρτη της!και τα notifications αντιγράφει του android είναι αλλά εκεί δεν μιλάει

Jason Matsoukas

Θα γίνει σφαγή…

Christos

Mother of gods….
Εκατομμύρια μύγες τρώνε σκατά λέει, δε μπορεί να κάνουν λάθος.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοώ ότι αυτό προσπαθεί να επιτυγχάνει η Apple και η κάθε Bapple εταιρία!

Nik0s

καλα κανει…

nikmour

Είναι σιχαμένη!!! Έτσι απλά. Η MS φταίει που την έσωσε πριν 15 χρόνια.

azriel84

Haters gonna hate, /sigh

diem

Εγώ αναρωτιέμαι ποιος τους επιτρέπει να κατοχυρώνουν τόσο γενικές πατέντες…. Εγώ λέω να πατεντάρω την τελεία αύριο, και να μηνύω όποιον βάζει τελείες… —>>> ” . ” <—–

kakadi

Αντε επιτελους!! Αντιγραφες τελος!! Για να θυμομαστε ποιος που και ποτε εφτιαξε το πρωτο πραγματικο smartphone.. Ας εφευρουν και οι αλλοι κατι..

azriel84

Για την MS που παίρνει 5$ για κάθε συσκευή HTC με Android που πωλείται όμως λόγω πατεντών κανένας hater δεν μιλάει…μάθατε όλοι παπαγαλία “Η Apple το ένα, η Apple το άλλο”…

alex argyropoulos

υπαρχει ενα βασικο στοιχειο. η google δινει το android στις αλλες συνεργαζομενες εταιριες με τη συγκαταθεση τησ.οποτε αυτο που λες ειναι απλα δν υφισταται.κ οπως λες παραπανω τα παιρνει λογω πατεντων….

Pi

έτσι ντε επιτέλους να ξεσκαρτάρουμε από τη σαβούρα σιγά-σιγά…. μπας και σταματήσουμε να βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο συσκευές τύπου Galaxy Neo V 3S/GHW-752 στις 4″, 7″, 8″, 9″, 10″, 10.7″, 10.8″ και δε συμμαζεύεται… και μ’αρέσει που μερικοί πιάνουν το θέμα “αντιγραφή” στον τομέα smartphone…

Michael

@azriel84 Η Microsoft έχει ακούσει τα χειρότερα από όλους σε σχέση με την Apple, αρά αυτό που λες δεν στέκει. Επίσης η Micrososft δεν έχει πατεντάρει το κουμπί, και σίγουρα δεν θα φοβηθεί την Apple, γιατί πολύ απλά έχει περισσότερες και πιο σοβαρές πατέντες.

angelos

Ρε παιδιά τι τσιτώνεστε και βρίζετε ? Το έχουμε πει η apple σε κάποια πράγματα είναι το αφεντικό, νούμερο ένα πως το λέμε, άλλωστε αυτό το βλέπει ο καθένας hater και μη όσο και να προσπαθούν μερικοί να δείξουν το αντίθετο. Το γιατί ο Θεός το ξέρει… Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό. Όπως φαίνεται δεν κάθεται να επαναπαύεται. Εκεί όπως βλέπουμε δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα προσπαθούν διαρκώς να βρουν τρόπους να βγάλουν λεφτά, πολλά λεφτά, τώρα αλλά και στο μέλλον. Για αυτό και η αγορά μιας τέτοιας πατέντας. Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο και ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην πέσετε να με φάτε.

alex argyropoulos

@angelos συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι ολα γινονται για τα λεφτα. η πολιτικη που ακολουθει η apple ομως ειναι το μηλον της εριδος. καλα κανει και ζηταει λεφτα για τις πατεντες της αλλα να το κανει με υποβοσκουσα τροπο, οπως το παραδειγμα που αναφεραμε προηγουμενος. αυτο προκαλει ενταση κ μισος.το εχει καταντησει το θεμα βραζιλιανικο σιριαλ…..

αγγελος χυτηρογλου

Ποιο πρωτο smartphone?που δεν μπορουσες να τραβηξεις βιντεο?χαχαχαχα οκ το μονο καλο ηταν η τελεια αισθηση αφης και πιο μετα το AppStore!Και αν θυμαμαι καλα αν οχι διορθωστε με ειχαν βγει και αλλα κινητα αφης αλλα οχι με τοσο καλη οθονη οσο το iphone.

Ιωάννης Π.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιου είδους πατέντες. Γιατί ο ασκός του Αιόλου αν ανοίξει θα πάρει μπάλα και άλλα GUI που θεωρούμε δεδομένα, και αυτή τη στιγμή ο καθένας πατεντάρει απο ένα σχέδιο ιστοσελίδας που έφτιαξε ή ενα GUI του προγράμματος του, μέσα σε λίγο καιρό θα σταματήσουν να παράγονται νέα πράγματα γιατί θα πέφτουν στις πατέντες άλλων.
Ούτε η Apple γεννάει προϊόντα απο παρθενογένεση αν δεν το ξέρουν κάποιοι, όλοι πατάνε σε σχέδια και ιδέες άλλων για να βελτιώσουν και να ανακαλύψουν, λέγετε εξέλιξη και απορώ γιατί με μανία θέλετε να σταματήσει σε ότι πλασάρει η Apple. (μήπως για να δικαιολογήσετε τα παραπάνω $$$ για τα iproducts?)
Σαν τελικοί χρήστες δεν μας συμφέρουν τέτοιες πατέντες, σκεφτείτε λίγο πιο γενικά όχι μόνο τι θα γίνει στα κινητά.

alexandros

Προς σχόλιο #10: kakadi (όνομα και πράγμα) δε λες και smartphone ένα κινητό που έχει κλειδωμένο το bluetooth….
Προς σχόλιο #1: vasilis έχεις δίκιο… εμετικοί fanboys…

kakadi

@αγγελος χυτηρογλου
Τωρα γελας αλλα αν δεν ειχε κανει το βημα η apple τοτε δε θα ειχαμε το ιντερνετ με τη μορφη που υπαρχει στα κινητα μας, ουτε θα ακουγες τη μουσικη on the go ετσι οπως την ακους.. Ουτε εφαρμογες για τα παντα, ουτε touch screens ετσι οπως ειναι σημερα..
Ουτε, ουτε , ουτε!!
Πολλα δε θα ειχαν συμβει..
Οι αλλοι βλεπε Nokia, Ericcson, Samsung μπλα μπλα μπλα μπλα κοιμοντουσαν και πληρωναν το ξενοδοχειο τσαμπα τοτε!!

@alexandros
Και εσενα πως σε χαρακτηριζουμε που ασχολεισαι με εμετικους fanboys ειπαμε???
χαχαχαχα

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, επειδή καταλαβαίνω ότι το περιεχόμενο και μόνο της είδησης βάζει φωτιά από μόνο του θα σας παρακαλέσω να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην αρχίσετε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς. Δεν θα αφήσω τη συζήτηση να ξεφύγει και θα αναγκαστώ να σβήνω σχόλια. Ελπίζω να με καταλαβαίνετε…

alexandros

@kakadi όταν δεν έχω να ασχοληθώ με κάτι αξιόλογο, ασχολούμαι με ότι βρω…

αλήθεια… γενική ερώτηση… η capacitive οθόνη είναι μήλο-πατέντα?
αν όχι τότε απλά η apple που έβγαλε 1η capacitive θεωρήθηκε πρωτοπόρος με τεχνολογία που δεν εφηύρε η ίδια, τζάμπα μαγκιά δηλαδή!
αν είναι δική της εφεύρεση τότε πάω πάσο και μπράβο της!!!

θανασης

ναι να κατοχειρονεις καπιες πατεντες αλλα αυτην ειναι παρα πολυ γενικη, οπως και η ονομασια app store που δεν αφηνει σε αλλη εταιρια να βαλει….! η τεχνολογια θα πρεπει να εξελιζετε συνεχεια και οχι να μενει στασημη απο τετιου ιδους προσπαθιες για μερικα λεφτα παραπανω..

kakadi

@alexandros
Με καλυψες οσον αφορα τις ασχολιες σου..

Κανεις δεν ειπε οτι ολα τα εξαρτηματα στο iphone ειναι εφευρεσεις τις apple..
Ο τροπος ομως που δουλευουν και αλληλεπιδρας μαζι τους ειναι ομως..
Αυτο εννοουσα οταν ειπα πως ολοι οι υπολοιποι ανεγραψαν..
Αυτο λεει και η αρχικη ειδηση.. Δεν λεει πουθενα οτι η μηλοεταιρεια ανακαλυψε πρωτη την touchscreen οθονη ή την κανερα ας πουμε..

Kostas

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ένα user interface πατέντα?
Στο Αμερικα όλα είναι πατεντα.

Provatopoulos

Ξυπνατε ρε !!!ακομα MMS θα στέλνετε αν δεν ήταν η apple !!!
Αιντε…..

George Ipsos

Κίνηση απελπισίας που υποδηλώνει ήττα άνευ όρων!
Κρίμα, γιατί η Apple ήταν πρωτοπόρος σε πολλά
όμορφα πράγματα ως σήμερα, αλλά δείχνει ότι δεν
έχει τα “άντερα” να χτυπήσει τον ανταγωνισμό που
πλέον έχει πάρει διαστάσεις τσουνάμι….
Είμαι κάτοχος ενός υπέροχου από κάθε άποψη
SONY Xperia S και μπορώ να πω ότι είναι μια
φανταστική συσκευή!!! Όπως φανταστικές συσκευές
είναι και οι Galaxy S, Note….. κλπ κλπ κλπ…..
….Παίξε δίκαια APPLE και προσπάθησε περισσότερο.
Μην επαναπαύεσαι στις δάφνες που έχεις κερδίσει δικαιότατα.
Μη μας το χαλάς τώρα, είναι κρίμα…..

MANOS

Μην φοβάστε τίποτα, η MOTO ανήκει πλέον στην Google και δεν τους παίρνει να το παρατραβήξουν, με τόσες χιλιάδες πατέντες τους το κλείνουν το mobile σπιτάκι εάν θελήσουν, κινήσεις εντυπωσιασμού απλά…

Pi

Ούτε τον ηλεκτρισμό ανακάλυψε η Apple, ούτε το κινητό τηλέφωνο, ούτε τους υπολογιστές, ούτε τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας (Πατέντες) ούτε τη… διαφήμιση.
Κατάφερε όμως να τα συνδυάσει όλα αυτά (και άλλα πολλά) και να πετύχει πράγματα τα οποία γνώρισαν επιτυχίες (εμπορικές το λιγότερο αλλά όχι μόνο) τις οποίες άλλοι ονειρεύονται ακόμα…
Don’t blame the Player, blame the game itself (και μώκο).

syngi

H capacitive ειναι πατεντα της apple παρολα αυτα δεν ειδα να σταματουν να βγαινουν κινητα capacitive απο αλλες εταιριες! Βεβαια ισως καποια στιγμη μεσω δικαστηριου να υποχρεωθουν να πληρωνουν για την πατεντα που χρησιμοποιουν. Ετσι κανουν ολες οι εταιριες και στο τελος βγαινουν μονο αυτες κερδισμενες. Οι καταναλωτες δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τσακωνονται για κατι το οποιο δεν εχουν ουτε την γνωση για το ισχυει στην εκαστοτε διαμαχη ουτε καποιο κερδος απο την ολη υποθεση.

Vasilis_G

Ναι…σιγά τα νέα…κάνει και τίποτε άλλο η Apple? σε λίγο θα πατεντάρει την απομακρυσμένη ομιλία μέσω ηλεκτρονικής συσκευής καθώς και την λέξη πατέντα ώστε να μην ξαναχρειαστεί να παραστεί σε δίκη ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να τις έχει ήδη κερδισμένες…

Εγώ απλά μια ερώτηση να κάνω ….το άρθρο λέει ότι πατένταρε : μια σειρά από λειτουργίες όπως είναι το περιβάλλον χρήσης για email, τηλέφωνο, camera, video player, browser, widgets, search, notes, maps και το multitouch interface της …..

Αναφέρει και τα Widgets? Από ΠΟΥ και ως ΠΟΥ????

azriel84

Δυστυχώς τις γενικές με τις ειδικές πατέντες τις χωρίζει μια λεπτή γραμμή. Η παραπάνω είναι σαφώς γενική. Σαν να πατεντάρεις τον τροχό, γι’αυτό και δημιουργεί προβλήματα. Άλλες όμως πατέντες πιο ειδικές, έχουν όλες οι εταιρίες, όχι μόνο η Apple. Μια χαρά τα έσκασε και η Apple στην Nokia παλιότερα για παραβίαση πατεντών της ίδιας φύσεως αλλά τότε οι haters κουβέντα δεν έλεγαν. Κάνετε λες και η Apple έχει πατεντάρει τα πάντα και εισπράττει λεφτά απ’τους πάντες έλεος. @Michael Μπορεί η MS να έχει ακούσει χειρότερα ή όχι, δεν με νοιάζει. Βέβαια δεν έχω δει κάποιον όρο MS hater ή συναφή, τεσπα, έτσι και αλλιώς όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι τέρμα καθυστερημένοι. Εγώ με το μηλόφωνο είμαι fanboy, ενώ ο άλλος που αγοράζει μανιωδώς Galaxy S τι είναι; Δεν είναι fanboy της Samsung; Όσο για τις σοβαρές και πιο πολλές πατέντες που έχει η MS να τις δούμε και κάποια στιγμή σε κάποιο smartphone ε; Όχι μόνο να μαζεύουμε πατέντες για το χαρτοφυλάκιο… @alexandros https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch Αυτή είναι η αλήθεια για τις capacitive και multi-touch. Αρχίζουν πίσω στις δεκαετίες του 1960-1970 στην IBM και το Cern. Η Apple απλά ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε επιτυχώς και σε ευρεία κλίμακα αυτές τις τεχνολογίες… Συνέχεια »

alex argyropoulos

η apple πρωτοτυπησε σε πολλους τομεις και οφειλω να της το αναγνωρισω!! αλλα πλεον ο ανταγωνισμος εχει ξεφυγει κ η apple ακομα χαιρεται για αυτα που εκανε κ με τη καθε μικροβελτιωση (βλεπε iphone 4s, the new ipad) πιστευει οτι εξακολουθει να ειναι Νο1. ε λοιπον οχι. εχουν γινει εξαιρετικα πραγματα εκει εξω ολο αυτο το διαστημα κ επειδη δν μπορει να τους φτασει, η εταιρια προσπαθει να κρατησει το κοινο σε ενδιαφερον με τη κωμικοτραγικη πολιτικη της. εκει λοιπον οδηγειται αυτη η εταιρια με τις κινησεις της, στη τραγωδια!!!!!

stavros

Aπο μια πλευρα καλα κανει, τα κεκτημενα της προσπαθει να προστατεψει αφου βλεπουν οτι ολοι την κλεβουν απροκαλυπτα. Δειτε το android για παραδειγμα ποσο αντιγραφη του ios ειναι, αλλα και τοσα αλλα…

Χρήστος

Μου έχουν βγει τα μάτια από κάποια σχόλια… Πραγματικά η apple εφηύρε τα πάντα;;!!
Άρα με την ίδια λογική όποιος έβγαλε πρώτος κινητό τηλέφωνο είναι Θεός…
Και το 3330 είχε κινούμενα εικονομηνύματα… Άρα όλοι το αντέγραψαν…
Βγάλτε λίγο τα γυαλιά και δείτε την ουσία…

Σε ό,τι αφορά το άρθρο τώρα και την ουσία… Ένα μεγάλο κρίμα γιατί πνίγεται ο ανταγωνισμός και η εξέλιξη…
Μπορεί ο ένας να δανείζεται στοιχεία από τον άλλον (εκατέρωθεν) και να μοιάζουν πολλά πράγματα αλλά αυτό ΩΦΕΛΕΙ ΕΜΑΣ (όπως γίνεται και στα ανοιχτά λογισμικά, που δυστυχώς η apple δεν θέλει να γνωρίζει τι εστί). Τον χρήστη που βλέπει τις εταιρίες να προσπαθούν να βελτιώσουν το UI και να βελτιώνουν μία ιδέα, υλοποίηση κτλ…
Χαμένοι λοιπόν θα είναι και οι IOS χρήστες και οι υπόλοιποι…

αγγελος χυτηρογλου

@KaKadi δεν ειπα οτι δεν οφειλουμε πολλα στην Apple αλλα δεν τα ανακαλυψε μονη της!απλα τα παρουσιαζει πιο καλα απο τους αλλους!Εκει υπερτερει εναντι των αλλων..

Christos K.

Ρε παιδιά ειλικρινά τι κακό είναι αυτό με την APPLE; Και όχι δεν θα πω αυτό που θέλετε πολλοί να ακούσετε….αναφέρομαι στο γεγονός ότι τόσο hate δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου, παντού ακούω για APPLE fanboys και υπερβολές και παντού η αναλογία που βλέπω είναι 1 fanboy/10 haters…γιατί δεν λέτε να καταλάβετε το απλό, το ίδιο πράγμα κάνουν όλες οι εταιρίες, τα πάντα σήμερα είναι πατενταρισμένα από κάποιον, όλοι κάνουν σε όλους μηνύσεις απλά η APPLE πουλάει σαν όνομα και κάθε κίνηση της απλά γίνεται είδηση για τον x y λόγο…τόσο απλό, ούτε σατανικοί CEO, ούτε εμετικές εταιρίες, όλοι τα ίδια είναι…

Θα συμφωνήσω απολύτως με όσους αναφέρθηκαν σε αυτούς που εγκρίνουν τις πατέντες, για εμένα αυτοί είναι οι γελοίοι της υπόθεσης και όχι η κάθε εταιρία που απλά κοιτάει το κέρδος της, γιατί αν το σύστημα για τις πατέντες ήταν σωστό δεν θα είχαμε αυτές τις γελοιότητες…

parasense

Δεν βρίσκω λάθος σε αυτή την κίνηση, καλά κάνει και τα προστατεύει. Για ανταγωνισμό δεν έχει ανάγκη η apple..ας ανταγωνίζονται οι άλλες μεταξύ τους. Επίσης μερικοί εδώ πέρα χρήστες android έχετε κερδίσει επίσημα τον τίτλο του χειρότερου fanboy.

parasense

@αγγελος χυτηρογλου, αυτό με την apple και το marketing έχει γίνει πλέον καραμέλα..απλώς υπερτερεί ΚΑΙ εκεί. Δεν γίνεται μια συσκευή πετυχημένη με το να βάλεις πολλούς πυρήνες, mp, αναλύσεις και ένα μέτριο λογισμικό σε ένα πλαστικό κουτί, για να πουλάει η apple κάτι καλό θα έχει και αυτή.

Yannis

οι άλλες εταιρίες έχουν πατέντες και λένε πλήρωσε για να τις έχεις και εσύ..και να υπάρχει εξέλιξη της τεχνολογίας
η apple λέει έχω πατέντες για να μπλοκάρω όλους τους άλλους και την τεχνολογική εξέλιξη

Pi

@ parasense

+1

αγγελος χυτηρογλου

@parasense εαν εχεις διαβασει το βιβλιο του Στιβ θα εβλεπες ποση σημασια εδινε στην εμφανιση-διαδημιση των προιοντων της Apple.Επισης οι 2 τελευταιες εκδοσεις του Android μια χαρα ειναι.Αλλα οπως εχουν πει πολλα ατομα αυτο το θεμα με τις πατεντες δεν ωφελει κανεναν.

R_BachmaN

Καλά ξηγήθηκε η apple, όπως πάντα. Πιο πολύ marketing παρά σοβαρή πατέντα.

Καλά θα είναι τώρα να κάνει και καμιά ουσιαστική αλλαγή στις συσκευές της ,γιατι μένει πίσω.Ας πατεντάρει το μέλλον.

Btw δεν με νοιάζει μια η ιστορία, όταν πάω να αγοράσω τεχνολογία. Αν κάνει κάτι καλό ,η όποια εταιρία, με κέρδισε.

Αφήστε στις εταιρίες τα φαγώματα, που έχουν και συμφέροντα.Κάντε κανα μπάνιο.

Panos7GR

Πω! Δεν μπορώ να βλέπω τέτοια… Τα πρώτα smartphones ήταν τα Communicators της Nokia και τα Palm της HP. Αλλά πίσω στο 2002 η RIM έκανε πρώτο βήμα προς την σημερινή μορφή των smartphone παρουσιάζοντας το θρυλικό Blackberry. Η συνεχής σύνδεση δεδομένων και η πλήρης λειτουργικότητα email έθεσαν τις βάσεις για τα έξυπνα κινητά όπως τα θεωρούμε σήμερα. Επειδή το Blackberry τότε όπου το email ήταν ο κύριος τρόπος επικοινωνίας, θεωρείτο το απόλυτο επαγγελματικό εργαλείο αλλά συνάμα και το απόλυτο business status symbol και επιπλέον ήταν ακριβό τα smartphones είχαν ελάχιστο ποσοστό στην αγορά. Το μόνο που χρωστάμε στην Apple είναι που έκανε τα smartphones πιο γνωστά στο ευρύ κοινό, λόγω της επιτυχίας που είχε με τα iPod παλαιότερα και παρουσίασε το iPhone σαν ένα iPod που μπορεί να πάρει τηλέφωνο. Πέρα από αυτά για την ιστορία που είπα, θέλω να πω πως από το τίποτα δεν δημιουργείται κάτι. Τα πρώτα smartphones δημιουργήθηκαν αφού υπήρχε η απαιτούμενη τεχνολογία και εμπειρία από τα PDA (υπολογιστές παλάμης). Έτσι και η Apple έχοντας την γνώση των media player με τα iPod και την ήδη τεχνολογία των PDA, τα συνδύασε βασισμένη στο επιτυχημένο iTunes και έφτιαξε ένα smartphone με την πρωτοποριακή, τότε, οθόνη capacitive.… Συνέχεια »

lordoftheriffs

Δυστυχως τα Αμερικανακια (εφηβικης και νεανικης ηλικιας) δεν εχουν ουτε κουκουτσι μυαλο να μαθουν απο αυτα και μενουν προσκολλημενοι σα προβατα στην πιο κερδοσκοπικη εταιρεια που υπηρξε ποτε. Και νομιζα οτι η Microsoft εκανε τα αναλογα παλιοτερα, κι ειχα αδικο.

Michael

@azriel84 Από την στιγμή που παραθέτεις μια άλλη εταιρεία τότε μην λες ότι δεν σε ενδιαφέρει.
Oλες οι εταιρείες έχουν fans και haters, δεν λέει κανένας το αντίθετο. Τώρα αν σε λένε fanboy της Apple και θίγεσαι ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος.

Η Apple, κακά τα ψέματα, έχει να καινοτομήσει από τότε που έβγαλε το iPod και έπειτα το iPhone (To iPad δεν το συμπεριλαμβάνω γιατί για εμένα είναι απλά μια μεγάλη εκδοχή του iPhone). Μετά από αυτό το μόνο που έκανε είναι να δημιουργήσει ένα όνομα το οποίο είναι συνώνυμο με την καινοτομία, βάζοντας στα ταμεία λεφτά από “ξαναζεσταμένο” φαγητό όπως το iPad και το iPhone 4s.

Όσο για την Microsoft νομίζω πως δεν θα σπαταλούσε λεφτά για να αγοράσει πατέντες που δεν θα χρησιμοποιήσει, το ότι δεν τις βλέπεις όπως γίνεται με αυτές της Apple, που πατένταρε την θέση για την «ώρα αποστολής email» και το «όνομα του παραλήπτη» δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν.

Η Apple αν δεν κουνηθεί να δημιουργήσει κάτι νέο θα καταλήξει σαν την Microsoft(όσων αφορά την εικόνα της), και ίσως και χειρότερα γιατί η Microsoft έχει καταφέρει να την βρίζουμε ενώ χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της.

Tony Cool

Οτι προσεφερε αυτη η εταιρια με την κυκλοφορια του πρωτου iphone παει να το ακυρωσει με την εμετικη στρατηγικη της.Αφου ο ανταγωνισμος εχει ξεφυγει και δεν τον πιανω ουτε με λασο,ποιος ο λογος να προσπαθησω να κυκλοφορησω κατι ισαξιο;Θα προσπαθησω να υποβαθμισω τα δικα τους προιοντα που μου ειναι και πιο ευκολο ωστε να φανω και εγω οτι την ψιλοπαλευω!!!Οσο για αυτους που επικροτουν τετοιες κινησεις με μεγαλειωδεις δικαιολογιες τυπου ‘αντε να ξεσκαρταρει λιγο η αγορα’ και ‘να σταματησουν να υπαρχουν τοσα smartphone που μπερδευουν τον κοσμο’,δηλαδη ρε μαγκες καλυτερα να υπαρχουν δυο τρια smartphone ολα κι’ολα και να κοστιζουν 800-900 ευρω εκαστο (ο παραδεισος της apple) απο το να υπαρχουν smartphones για ολες τις τσεπες και τα γουστα;Τι υγιης τροπος σκεψης!!!Κατα τα αλλα εμεις ειμαστε haters και εσεις δεν ειστε προβατα;

Provatopoulos

Μεγάλη πίκρα να δίνεις 600-700 € και να είσαι μια ζωή δεύτερος!!μιλαμε είστε αμετρητοι οι apple haters εδω μέσα …….
Να σας δω γατακια οταν θα τρεχετε για το iPhone 5 στην σειρά

kostas

ναι οντως καλη μαγκια,για μια εταιρεια που εχει φορτωμενο το υλικο των προιοντων της απο toshiba ,samsung και χιλιους αλλους.που πας ρε καραμητρο.θα σε φαει η κατρακυλα και δεν εχει jobs να σε ξε….ωσει παλι.οσο για τους fan boys θα ηθελα να μου στειλει καποιος μια λιστα των ποσων πολλων παραπανω κανει καλυτερα με τα μηλοgadgetakia.οσο για το βιτσιο που μπορει να εχει καποιος να τα ακουμπαει χοντρα για να λεει οτι το καπακι της συσκευης του εχει το μηλο παω πασο.τα βιτσια ειναι βιτσια και πληρωνονται.αλλα οταν περναει ο καιρος και εξασθενει το βιτσιο καπως αλλιως το λενε.αρχιζει απο μ. φιλια σε οσους μπαινουν πιο γρηγορα στο facebook απο το iphone τους.

texnikos

Ερώτηση προς τα fan boys ποιανού ιδέα ήταν πραγματικά το iPod ο προπομπός του iPhone;

Βοήθεια του κοινού: το iPod ήταν απέλπιδα προσπάθεια για να μην κλεισει το σάπιο μήλο

Γιώργος

Ρε apple haters αφού δεν σας αρέσει το μήλο μην ασχολείστε μαζί του…πάρτε τις παντοφλες σας και σε άλλη παραλία….έλεος εδω μέσα…σε κάθε θέμα έρχονται όλοι οι haters και το κάνουν μπ@#%@

Βαγγέλης

Εγω εχω καταλάβει γιατι γουστάρουν αρκετοί γΈλληνες το μήλο. Γιατι έχει την νοοτροπία να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αφου δεν έχω δικιά μου.

Οπως σωστά είπατε αρκετοί, απο την στιγμή που δεν μπορεί να σταματήσει την τεχνολογία και βλέπει οτι μένει πίσω (πολύ πίσω), θα σταματήσει την ανάπτυξη.

manos

ΑΠΟ ΤΟ 2007 H APPLE ΕΧΕΙ ΤΟ MULTITOUCH!!!
HTAN ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!
ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ!!!
https://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2007/01/dsc_0175.jpg

texnikos

Εγώ πάλι λέω ότι οι πατέντες τέτοιου τύπου δείχνει έλλειψη ιδεών αν η Commodore η πρώτη εταιρία που είχε εφαρμόσει πραγματικό multitasking με την Amiga το είχε πατενταρει οι σημερινοι υπολογιστές και τα multicores δεν θα υπήρχανε

Vaggelis

Θα ήταν ενδιαφέρον να γράφεται και η ηλικία δίπλα στο όνομα του κάθε χρήστη… Ακούμε ότι να ‘ναι εδώ μέσα. Ο ένας νομίζει ότι το πρώτο smartphone ήταν το iphone, ο άλλος λέει ότι δεν έχει ακούσει όρο MS haters, ο τρίτος λέει ότι χωρίς ipod δεν θα ακούγαμε μουσική on the go κ.ο.κ.

Η Apple δεν είναι innovator ( με εξαίρεση το Siri ίσως ), αυτό που κάνει (επιτυχημένα) είναι να βγάζει high-end προϊόντα βασισμένα σε ιδέες άλλων. Και tablets, και smartphones, και mp3 με σκληρό υπήρχαν πριν τα βγάλει η apple. Όταν τα κυκλοφορούσε όμως αυτή γινόντουσαν φετίχ όμως (για διάφορους λόγους). Τώρα να πάει να πατεντάρει πράγματα τα οποία ΔΕΝ έχει εφεύρει είναι απαράδεκτο, όπως και απαράδεκτο είναι για όποια εταιρία κάνει αντίστοιχες ενέργειες.

Επίσης μια άσχετη ρητορική ερώτηση: εσείς που νομίζετε ότι το πιο αποτυχημένο λειτουργικό ήταν τα Vista ξέρετε τι ήταν τα Windows me?

karkavelas

Μακάρι να το έκανε και η Ελλάδα σαν χώρα αυτό για την ελληνική γλώσσα και για πολλά αλλά ακόμα.δεν θα είχαμε καν κρίση τώρα από τα λεφτα που θα περνάμε.

Χαρης

@provatopoulos megali pikra na dineis 800 euro kai na eisai 4o 5os se katalavainw exeis megali pikra mesa s 460 euro to galaxy s2 kai oute p to plisiazei to ifail opws kai o allos leei na paroume tis pantofles kai se alli paralia na dw an 8a vgalei i apple 4.3 i 4.7 inches na dw an 8a to pareis provata e provata mpeeeeeeeeeee

spyros

ρε παιδια καια αιτερια δεν μπορει να γινει apple οσο και να το θελουμε χαραζει το δρομο και οι αλλοι ακολουθουν αντιγραφοντας την,ειτε αρεσει ειτε οχι

Προβατοπουλακης

@Χάρης που πας ρε μεγάλε με το s2 ?πλακα μας κανεις;αν η apple είχε καταχωρησει της πατεντες τώρα δεν θα είχες s 2.που θέλω να καταλήξω θα μου πεις;ε;
Τώρα δεν θα έπρεπε να φορτιζεις το κινητο σου κάθε 2 ώρες 🙂
ΜπΕεεΕεεεε!!!!

Χαρης

@provatopoulos 1on exw to s3 kai to s2 milas esy gia mpataria?2on dn eixes bluetooth kai milas?3on dineis 800 euro kai pairneis ena ypodiaistero smartphone?4on peftei katw to kinito twn 800 euro kai ta klais?5on 460 euro smartphone kai vlepeis plati?6on e telika 8a parw iphne epeidi einai iphone gia na kanw lezanta…mpeeeeeeeeeeee

Προβατοπουλακης

@ Χάρης φίλε μου Χαρη 1)έχω μόνο iPhone 4 εδώ και δυο χρόνια,χωρίς θήκη και ποτέ δεν έπαθε τίποτα.δεν ένοιωσα την ανάγκη να πάρω κάτι καλύτερο ειλικρινά.
2)έχεις και S2 κ S3 και μιλάς για πρόβατα ;μήπως γιαυτο βελαζεις;;;
Για να μείνουμε Στο θέμα η apple για το καλό σας δουλεύει …. Και για την τσέπη σας

Χαρης

@provatopoulos filos m me iphone 4 tou pese kai edwse 200 euro gia na ftiaksei tin o8oni..oso gia ta kinita p exw to s2 vgike kalytero smartphone kai gia to s3 eimoun anamesa se ayto to xperia to s kai to htc one x alla me kalypse to s3..eseis oi iphonakides pairnete iphone gia na lete oti exete iphone kai m peis oxi..

Tony Cool

Ειχε δεν ειχε η κουβεντα πηγε παλι στο ποιο ειναι το καλυτερο τηλεφωνο.Ξαναδιαβαστε προσεκτικα το θεμα του αρθρου και αν καποιοι απο εσας εξακολουθουν να πιστευουν οτι αυτες οι ενεργειες της apple θα βγουν σε καλο στον απλο καταναλωτη,δηλαδη σε εμας και οχι στην τσεπη της…τοτε τι να πω…νωρις στη στανη σας για υπνο να ξελαμπικαρετε.

alexandros κ

πολυ μισος……εκτος εαν εχετε καποιοι μετοχες της apple η καποιας αλλης εταιριας.
η δικια μου ταπεινη γνωμη ειναι οτι αυτη η κινηση της apple κανει καλο στην τσεπη της και κακο στην δικια μας.εαν η καθε αλλη εταιρια πληρωνει για το οτιδηποτε πατεντες αυτο στο τελος θα το πληρωσουμε εμεις σαν τελικοι αποδεκτες.σκεψου να περνεις ενα zte με 500€ η το neo v απο 200€ σε 400€.απο κει και περα σε αλλους αρεσει το ios σε αλλους το android κλπ,κλπ.
μακαρι να μπει ενα φρενο χωρις να χασει ομως το δικιο της καμια εταιρια.ουτε η apple ουτε οι αλλες ομως.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, από εδώ και κάτω όλα τα σχόλια με greeklish θα αφαιρούνται. Σεβαστείτε τους Όρους Χρήσης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer και αποφύγετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μην τσακώνεστε. Ας πει ο καθένας την άποψή του απλά. Δεν χρειάζετε να πείσει κανένας τον άλλο να αλλάξει γνώμη για κάτι.

Δημήτρης

Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και για αυτό δεν ξέρουν τι να κάνουν οι ξεφτίλες.
Τελικά το μόνο που ανακάλυψε αυτή η εταιρία, είναι η καταχώρηση των πατεντών και τίποτα άλλο!!

minas

εμένα μου αρέσει η apple κ σε συνδυασμό με ελληνικές ετεριες προώθησης τον προϊόντων τους είναι ότι πιο καλό για κλέψιμο…σήμερα σε μεγάλη παπατσιδική ετερια είδα apple macbook pro 17ιντζο με ι5 intel 125gb ssd κ 4gb ram με ταμπελάκι ΕΥΚΕΡΙΑ στην μοναδική τιμή τον 2499 ευρώ..και για να μην παρεξηγηθώ με τους fans πιστεβω ότι η μόνη κατοχιρωση που πρέπει να γίνη είναι για την παντεντα που αγοράζει ο ΜΑΛΆΚΑΣ!!αυτή είναι η παντεντα τα αλλά είναι απλά Π@π@Ρίες!!σορρυ κώστα!!αλλά δεν αντέχω:D

Νικος

Εγω πιστευω οτι με αυτο τον τροπο η Apple παει να περιορισει καπως τις εξελιξεις…δηλαδη τι θελω να πω..
Η Apple οπως ειναι γνωστο εξελισει τα εκαστοτε προιοντα της μια φορα το χρονο και δυνατα καθε δυο χρονια…
οταν ολες οι αλλες εταιριες λυσσανε και βγαζουν καθε μερα κατι διαφορετικο με αυτο τον τροπο η Apple θα τους φρεναρει ωστε ολοι να πηγαινουν με πιο αργα βηματα και αρα η Apple θα συνεχισει για καποια χρονια ακομα να εκπλησει με τα προιοντα της οταν θα βγαινουν καθε χρονο…
αυτο ειναι και καλο και κακο, απο την μια ναι να σταματησει ο χαμος που γινεται επανω στην αντιγραφη των προιοντων της (γιατι και μενα με ενοχλει που αντιγραφεται η δουλεια μου στον ‘χ’ τομεα που δουλευω) αλλα απο την αλλη ειναι λιγο ενα χτυπημα κατω απο την ”ζωνη” μια τοσο γενικη πατεντα…
και περαν ολων των αλλων μεγαλο ρολο παιζει και το μαρκετινγκ και τα εσοδα απο οσες πιθανες περισσοτερες πηγες ειναι εφικτον!

(κατοχος Απο ΟΛΑ,windows,apple,android)

Ante_Geia

Πω ρε φιλε τι λες τωρα … η αιτερια αυτη τα βγάζει σε ρυθμούς χελώνας … ΕΛΕΟΟΟΣ θα μας παει ολους πισω !!!! Σε λιγο θα κατοχυρωσει και το ”Smartphone” …. Έχει γίνει πολύ σκύλα αυτη η εταιρία … Απαράδεχτο !!! Τι να πω ρε παιδια αυτη δεν παιζει δίκαια … Όσο φαν κιαν εισαι !!! Κάτοχος Samsung Galaxy S 3 …!!!! Άντε γεια ΠΡΟΒΑΤΑ !!!

MANOS

Δεν τους χάλασε καθόλου που το Αγγλικό δικαστήριο τους αναγκάζει να προβάλουν για έξι μήνες σε εφημερίδες/περιοδικά/site ότι η Samsung τελικά δεν τους αντέγραψε.

Το τι popcorn έφαγα σήμερα δεν λέγεται!!!

JohnWave

Επειδή κατέντησε τουλάχιστον γελοίο.Να πατεντάρει τώρα η ΜΣ το ποντίκι να κλείσει το μήλο.Πάμε καλά;
Η RIM με τα e-mail.Η ΝΟΚΙΑ με μουλτιτασκ /ενσωματωμενη κάμερα (7600-πρώτο πρώτο εποχής σμαρτ) /για δε να πω για design (το 4ς πότε κυκλοφόρησε;πότε το Ν97).και μην ξαναμιλήσουμε για τα ταμπλετ.Γιατί πέφτει πολύ αδιαβασιά.
(και μην ακούσω για το NFC κουβέντα).Το μήλο να ξεκινήσει να κάνει κατι πραγματικά χρήσιμο στην εξέλιξη των σμαρτ-κινητών.
-Και να μην κλαίγεται για πατέντες με την σάμσουνγκ απέναντι,ενώ η δεύτερη έχει ντύσει το μήλο ουκ ολίγες φορές-

And please!πες μου πόσο φανατικά υποστηρίζεις μια εταίρεια μέσα από έναν υπολογιστή της ΜΣ -η απο Μακ που φοράει Windows(και λίνουξ παιδιά.Μην ξεχνάτε τι είναι ελεύθερο λογισμικό)

Christos K.

@MANOS: Αν θυμάμαι καλά κιόλας η δήλωση του δικαστή ήταν πάνω κάτω πως η Samsung δεν αντιγράφει την Apple γιατί άλλωστε το galaxytab δεν είναι τόσο “cool” όσο το ipad. Φαντάσου τώρα σκηνικό η Apple να δημοσιεύσει την ανακοίνωση πως η Samsung δεν την αντιγράφει σε φάση: “GalaxyTab is not cool enough to be an iPad copy, we admit it….”

(και ναι τους έχω ικανούς να το κάνουν, ίσως όχι στην Ευρώπη βέβαια, αλλά στην Αμερική που σηκώνει τέτοιου είδους διαφημίσεις, άνετα)

Γιώργος

Οτι να ναι….λέει ο άλλος πρόβατα αυτούς που έχουν iPhone ενω ο ίδιος εχει s1-s2-s3….οκ….

Apostolis

Εγω δεν νομίζω πως θα συμβει κάτι τραγικό… Όλα θα συνεχίσουν κανονικά.
Απλα η apple εχει καταντησει γραφική με τις μηνύσεις και τις πατέντες… που απλα δείχνουν για μένα αδυναμία να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό.
Όσο περνάει ο καιρός μένει και πιο πίσω ειδικά με το iPhone σε σχέση με high end android smartphones.
Αυτη είναι η αλήθεια και είμαι fan της apple… Αλλα οχι με παρωπίδες.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να βγάζουν κάποιοι χολή για τους apple fans.
Απλα βάλτε τους να κάνουν με τα προϊόντα τους αυτα που κάνουν τα δικα σας… Αν μπορούν 😉

Apostolis

Να συμπληρώσω… Σας γράφω απο ipad2 … 😉

kostas

ποσο χαιρομαι κατι γατακια που παιρνουν mac και φορτωνουν windows για να παιξουν παιχνιδακια.χα χα χα.

karkavelas

Οι φήμες λένε ότι υπάρχει άρθρο στο techblog και video στο youtube, όπου δεν έχουν τσακωθεί οι Έλληνες.

_thodoris_

αν κατονόμαζα μία εταιρία στην οποία θα ήθελα να είμαι μέτοχος, είναι η apple.
αν κατόνομαζα μία εταιρία την οποία αντιπαθώ σφοδρά ως καταναλωτής και δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω ούτε ένα ευρώ για κάποιο προϊόν της, είναι η apple.

GREG

Θα το γράψω αλλά αμφιβάλλω αν θα το διαβάσει κανένας. Θα χαθεί μέσα στα δεκάδες σχόλια.

Το 1979 ο Steve Jobs, επισκέφθηκε τα εργαστήρια της XEROX όπου του έγινε επίδειξη ενός project με γραφικό περιβάλλον (GUI) και με το πρώτο ποντίκι με τρία πλήκτρα που κατασκευάστηκε ποτέ από την Xerox, γνωστό ως Project ALTO. Ο Steve Jobs «έκλεψε» την ιδέα, η Apple για χρόνια εξέλιξε την ιδέα του γραφικού περιβάλλοντος προσθέτοντας παράθυρα στο GUI και σχεδίασε το ποντίκι με ένα πλήκτρο. Το ALTO οδήγησε στην κυκλοφορία του Xerox Star 8010 Document Processor το 1981, του πρώτου υπολογιστή με γραφικό περιβάλλον, αλλά εμπορικά αποτυχημένου. Το 1981 επίσης κυκλοφορεί το IBM PC με MSDOS και οι κλόνοι του με ίδιο hardware και λογισμικό της Microsoft κυριαρχούν στο 80% της αγοράς μέχρι το 1990. Το 1983 η Apple κυκλοφορεί τον υπολογιστή Lisa με GUI περιβάλλον για επιχειρήσεις αλλά αποτυγχάνει εμπορικά. Το 1984 βγαίνει ο επιτυχημένος Macintosh.
Αυτά για την ιστορία της υπόθεσης με τις πατέντες και τις αντιγραφές.

nicholas

δεν δίνω δεκάρα για την αππλε

nikos

Σε λίγο θα πηγαίνεις στο μανάβη να πάρεις μήλα και θα πληρώνεις μερίδιο στην apple γιατί δικαιωματικά έχει κατοχυρώσει το μήλο. Α! και φυσικά για να μην πληρώνεις έξτρα αν το δαγκώσεις – γιατί και αυτό πατενταρισμένο είναι – θα πρέπει να θυμάσαι να το κόβεις με μαχαίρι. Mόλις μπει και στο χορό της τηλεόρασης θα πρέπει να τις πληρώνουμε πατέντες γιατί όλες οι τηλεοράσεις είναι παραλληλόγραμμες. Εύχομαι ολόψυχα, να κλείσει και αυτή και οι πατέντες της.

looper

αυτη η καραμελα που λετε για το ανοιχτο λογισμικο ρε παιδια , αυτο δεν το καταλαβαινω, αφου δεν ξες καν τι λες γτ μας το πλασαρεις σαν πλεονεκτημα, δηλαδη αν δεν εισε developer τοτε για πες μου ποσο ελευθερος εισε με το κινητο σου, γινεσαι υποχειριο της τεχνολογικης εξελιξης , καταντας να αντιμετοπιζεις μονοπλευρα διαφορα ζητηματα και να προσβαλεις τους αλλους, ε λοιπον ειστε πολυ αγραμματοι και απολιτιστοι κυριοι μου που σχολιαζετε με τετοιο τροπο χωρις ουσιωδη επιχειρηματα, μαθετε να συζητατε, και μαρεσει πολυ οταν θυμωνετε με την αππλε και ξεφτυλιζεστε μπροστα στους αναγνωστες του μπλογκ δημοσιευοντας προσβλητικα σχολια.

GiannisWST

Ξενερωσα και εγω με το αρθρο και μετανιωνω τα λεφτα που της εδωσα στο παρελθον. Κριμα τετοιες καταστασεις δεν αφηνουν την τεχνολογια να παει μπροστα και εχει ξεφυγει πλεον το πραγμα με τις πατεντες.

ΜΙΒ

Προς GREG

Η apple δεν Έκλεψε την ιδέα της xerox για ποντίκι ούτε την ιδέα GUI , αλλά την ΑΓΟΡΑΣΕ!!!!!!!!!!
έχουν γιγάντια διαφορά οι δυο λέξεις.

Οικονόμου Βαγγέλης

Από τότε που απαγορεύτηκαν τα Greeklish, μου έχουν βγει τα μάτια με την ορθογραφία….
Για όσους δεν έμαθαν ποτέ ορθογραφία, ας βάλουν Google Chrome, έχει ορθογραφικό έλεγχο. Δε ξέρω αν το έχει πατεντάρει βέβαια……

Kostas K.

Τωρα που στο Ι phone 5 θα βαλει λεει in cell τεχνολογια οθονης ας την κατωχυρωσει κ αυτη την πατεντα..Μια τεχνολογια που η Samsung την εχει απο το 2010 στο galaxy s την βαζει τωρα και την ονομαζει ” magic good touch” !! Kαι τα προβατα μολις ακουσουν την ονομασια….θα βελαξουν!

Panos7GR

Σσσσσσς!! Παιδιά τέλος η συζήτηση! Διαβάστε το σχόλιο #58 και μετά απλά προσκυνηστε την Apple προς ένδειξη σεβασμού για το καλό που κάνει στην ανθρωπότητα! Και όντως μετά από όλα αυτά τα σχόλια που ξεκαθαρίζουν την κατάσταση περί smartphones, υπάρχει άτομο που έγραψε τέτοιο σχόλιο… Αλλά και πάλι χάνουμε την ουσία της είδησης! Με αυτές τις τόσο γενικευμένες πατέντες που κατοχύρωσε η Apple, είναι ικανή να βάλει φρένο στις τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο των smartphones. Για παράδειγμα, αν εγώ είμαι ένας πολύ ταλαντούχος Android προγραμματιστής και φτιάξω την πιο καλή πλατφόρμα, πχ e-mail, και από άγνοιά μου ή επειδή θέλω να την κάνω πιο οικεία στον χρήστη και πιο εργονομικη, που θα μοιάζει έστω στο ελάχιστο με το UI που έχει η Apple στην δικιά της εφαρμογή πχ θέση ένδειξης του ονόματος του παραλήπτη, η Apple θα έχει κάθε δικαίωμα να με μηνύσει, να πληρώσω χρηματικό πρόστιμο και η πολλά υποσχόμενη και καλύτερη e-mail πλατφόρμα που υπάρχει να πεταχτεί στον κάδο των αχρήστων, μαζί με την σκληρή δουλειά μηνών μου. Έτσι θα πάω πίσω σαν προγραμματιστής και θα πάει πίσω και η εξέλιξη των e-mail εφαρμογών. ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!!! Και γι αυτό θεωρούμε πως δεν πρέπει καν να το υποστηρίζεται… Συνέχεια »

Χαρης

@Γιωργος ναι φιλε μου τους αποκαλω προβατα γιατι παιρνουν iphone για να κανουν λεζαντα εχω το s2 και to s3 γιατι το s2 βγηκε καλυτερο smartphone και ειπα για το s3 οτι ειμουν αναμεσα σε 3 κινητα και το διαλεξα ενω εσεις κοιτατε μονο εκει και σκατε του κοσμου τα λεφτα για να το δειξετε σε καμια γκομενα και να κανεις λεζαντα..αν ηθελα παιχνιδομηχανη θα επαιρνα ps vita οχι iphone

Pi

@Panos7GR
Αυτός ο προγραμματιστής του παραδείγματός σου φίλε μου, γιατί να φτιάξει ένα mail client (ή οποιοδήποτε app) το οποίο να έχει ομοιότητες με το native της (οποιασδήποτε) apple, και να μην στρώσει τον κώλο του κάτω να φτιάξει κάτι πραγματικά έξυπνο και πρωτότυπο, το οποίο και δεν θα υπάρχει? μην ξεχνάς ότι ο αριθμός των devs, λόγω της ευκολίας που προσφέρουν οι σύγχρονες πλατφόρμες αλλά και του πανεύκολου τρόπου διάθεσης των apps, αυξάνει πλέον με τρελούς ρυθμούς και κάπως πρέπει να γίνει και ένα ξεσκαρτάρισμα…

Panos7GR

@Pi: Δεν μίλησα για ίδιο UI, μίλησα για κάποιες λεπτομέριες που παραπέμπουν στο native app της Apple, στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτως η άλλως, αφού το παράδειγμα μας είναι το e-mail, στην εφαρμογή του e-mail, λοιπόν, απ ότι είδα κάποιες λεπτομέριες του UI πατενταρισε, εκτός κι αν το διάβασα λάθος. Αυτές τις λεπτομέριες μπορεί να μην τις αλλάξει ο καθένας προγραμματιστής είτε γιατί θεωρείται αυτονόητο πια αφού οι περισσότεροι χρήστες έχουν συνηθίσει, είτε γιατί οι τρόποι που μπορεί να βρήκε να “καλύψει το κενό” να είναι πιο δυσνόητοι… (λέω εγώ τώρα κάτι πρόχειρο). Αξιόλογες εφαρμογές και πρωτοποριακές υπάρχουν αμέτρητες στο Android (που χρησιμοποιώ εγώ), φτάνει να είσαι ψαχτιρι και να σου αρέσουν οι πειραματισμοί γιατί όταν μπεις στο XDA χάνεσαι!! Η κοινότητα του Android δεν επιρρεαζεται τόσο εύκολα, αφού σαν open source που είναι το Android οι devs κάνουν παπάδες, οι μικρες εταιρίες που φτιάχνουν smartphones θα επιρρεαστουν και οι μεγάλες εταιρίες που θα θέλουν να φτιάξουν οικονομικά μοντέλα. Ή αν αρχίσει μηνύσεις (το καλύτερό της) η Apple θα ακριβαίνουν τα νεα μοντέλα αφού θα πρέπει να πληρώνουν πατέντες όπως το multi-touch.

NoN-7

Δεν καθισα να διαβασω ολα τα σχολεια αλλα η Apple ειναι μια πισωδρομικη εταιρεια και γι’αυτο χανει εδαφος. Αντι να καθισουν στα αβγα τους και να κανουν κατι καινουργιο καθονται και βγαζουν πατεντες γιατι τους συμφαιρει οικονομικα. Το ξερω οτι οι περισσοτεροι ειστε Bieber fans και δεν ξερετε τι ειναι το Android η το Linux και δεν θα συμφωνησετε μαζι μου επειδη η Apple σας εχει μαθει να μην κουραζετε το μυαλο σας φτιαχνοντας οσο πιο ευκολες στον χειρισμο συσκευες…αλλα η Apple παιρνει ενα σκατο του βαζει ενα ωραιο περιτιλιγμα και σας το βαζει στο πιατο. Το iPhone αξιζει μονο με JailBreak αν θελεις SMARTphone, αν θελεις ενα απλο κινητο παρε ενα Nokia 3xxx και κανε τη δουλεια σου, αν θες να δειξεις οτι εχεις και εσυ iPhone και εισαι και ο πρωτος τοτε κανε οτι σου κατεβει. Με το Android μπορεις να κανεις οτι θελεις, με το iPhone κανεις οτι μπορεις. Οταν θα μαθεται pentesting και θα ξερετε τι ειναι και πως τρωγετε το Linux θα καταλαβεται αλλα το 85% απο εδω εχει pentium 2 αν νομιζει οτι το iPhone ειναι το Καλυτερο smartphone.

NoN-7

Σχολιο #81:
+1 …

parasense

@NoN-7 Ενώ εκεί στην google, την samsung κτλ ξεκωλώθηκαν να βγάζουν κάθε μέρα καινοτομίες! Γνωρίζουμε μια χαρά το Linux και πως μόνο οι έξυπνοι και αυτοί που σκέφτονται το χρησιμοποιούν, όλοι οι άλλοι που χρησιμοποιούν windows-mac είναι βλάκες, είναι γνωστό το Linux Logic level: Genius.
Τουλάχιστον η apple έχει το σκατό σε ωραίο περιτύλιγμα, οι άλλες όμως ούτε αυτό δεν έχουν, είσαι ένα πρόβατο πιθανόν της samsung -γνωστή για τους ταλιμπάν fanboys της- που νομίζει ότι είναι έξυπνος και οι άλλοι βλάκες, δεν θα αλλάξει όμως η ζωή σου με το android, δεν στο είπαν αυτό; Πόσοι από android users εκμεταλλεύονται αυτή την ελευθερία που λες; ή το ό,τι είναι ελεύθερο; όλοι γύρω μου τουλάχιστον -φίλοι κτλ- είναι δυσαρεστημένοι από android και τις συσκευές τους, όσοι μπορούν να δώσουν λεφτά παίρνουν iphone και όχι ένα άλλο ακριβό android, οι υπόλοιποι παίρνουν wp και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Καλά έκανε η apple, ας κάνουν οι άλλοι κάτι καινούριο τότε για να αποδείξουν ότι η apple μένει στάσιμη και με παλιά τεχνολογία, καλό θα της κάνουν και στον ανταγωνισμό και στις αντιγραφές που λέτε.

kostas

έλα parasense πες την αλήθεια. παίρνεις ποσοστά από την apple?xa xa xa .και να σκεφτείς ότι τσακώνεσαι για ένα χαζοκινητο. όντως λοιπόν οι fanboys της apple έχουν επίπεδο.χα χα χα χα .κολλημένος με τη μπάλα

NoN-7

@parasense Εισαι αστειος, δεν ηθελα να σε προσβαλω οταν μιλαγα για τους Bieber fans αλλα αφου εσυ το πηρες προσωπικα..δικο σου το προβλημα. Και δεν ειμαι προβατο καμιας εταιρειας, δεν ειμαι κολημενος σαν και εσας που κοιτατε τι μαρκα ειναι το κινητο, εγω κοιταω τα χαρακτηριστικα, το os και αναλογα με τις αναγκες που εχω το αγοραζω. Εγω προσωπικα εχω ενα μεταλαγμενο One X με BackTrack που εχει direct port USB για να τον συνδεσω κατευθειαν σε ενα δισκο SSD. Οπως ειπα και πιο πανω δεν ηθελα να σε προσβαλω αλλα για να το πηρες τοσο προσωπικα τοτε πρεπει να εισαι λιγο κολλημενος με την Apple. Οντως η Apple “ηταν” μια επαναστατικη εταιρεια και ο Steve Jobs εφερε μια επανασταση αλλα ηταν κολλημενος και με το δικαιο του με το δικο του προιον. Οταν δεν μπορεις να παραδεχτεις που κανεις λαθος δεν μπορεις να το διορθωσεις, τουλαχιστον ο Bill Gates παραδεχτηκε οτι το Linux ειναι το καλυτερο os…
Ενταξει το αναπτηξαμε λιγο παραπανω και το γενικευσαμε πολυ…στο κατω κατω δεν εχω μετοχες σε καμια εταιρεια…

looper

Συμπερασμα απο τα σχολια στο παραπανω αρθρο, το 75% των ανθρωπων ειναι θυμα εκμεταλλευσης της κακιας αππλε, αυτο βασει μελετων που εχουν γινει οφειλεται στο χαμηλο δεικτη νοημοσυνης των ατομων που αγοραζουν ενα προιον της συγκεκριμενης εταιριας, επισης δεν ειναι σε θεση να κατανοησουν ποσο τους κοροιδευει η κακια αππλε και αν ηταν εξυπνοι οπως οι ταλιμπαν φανμποις της σαμσουνγκ…κτλ… σαφως τα χρησιμοποιουσαν ανδροιδ και στον υπολογιστη τους λινουξ, γτ ο κοσμος πρεπει να ειναι ελευθερος και μεσω του κινητου του να ξεπερναει καθε περιορισμο…. δεν ξερετε τι λετε, οι περισσοτεροι εχετε μαθει κτ πραγματα χαρη στην εκαιρετικη δουλεια του Κωστα στο μπλογκ αλλα ουτε να εκφραστειτε δεν μπορειτε. και δεν το συζηταω που εχεις παρει σαμσουνγκ γκαλαξυ σ 1,2,3 ενω εμεις ειμαστε φανμποις.

Dami

looper +1 και στα 2 σου σχολια.Το οτι πατεντάρει η κάθε εταιρία δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει και το clopy -paste από τις υπόλοιπες…μην τρελένεστε οτι θα σταματήσει η τεχνολογική εξέλιξη,δεν πρόκειται να γίνει είτε αν πατεντάρει ολόκληρο το λογισμικό όπως ειναι! Ισα ισα θα κάτσουν οι υπόλοιποι να σκεφτούν κάτι πιο πρωτότυπο να φέρουν στην επιφάνεια.Επειτα ο Κώστας παλιότερα είχε ανεβάσει διάγραμμα με τις μηνύσεις πατεντών απο την κάθε εταιρία…το γιατί ακούγεται περισσότερο της Apple είναι προφανες.Οσο για τα πρόβατα που διαβάζω πρόβατα φίλοι μου ειναι αυτοί που τους πλασάρουν τους 4 πυρήνες ως κάτι αναγκαίο και χωρίς ξέρουν καν τι παραπάνω τους προσφέρει τρέχουν να τους αγοράσουν(και φυσικά μιλάω για όλες τις εταιρίες).Παλιότερα πουλάγανε με βάση τις οθόνες…τώρα το γυρίσανε στους πυρήνες.

Tony Cool

Να συμπληρωσω dami πως τουλαχιστον οι οθονες ειναι οντως κατι σημαντικο.Την βλεπεις τη διαφορα στο μεγεθος και στην ποιοτητα βρε παιδι μου,ειναι κατι χειροπιαστο.Ενω οι πυρηνες ειτε σου βαλουν 1 ειτε 16 στην πραξη δεν προκειται να αναβαθμιστει η εμπειρια χρησης παρα ελαχιστο.Και συμφωνω 100% πως οσο προβατο ειναι αυτος που θα παρει iphone επειδη ειναι…iphone αλλο τοσο ειναι και αυτος που θα παρει το τελευταιο τερας της samsung η της htc για να λεει οτι ειναι 4πυρηνο.

Dami

Tony Cool συμφωνούμε φίλε μου,επειδή έχω Google Nexus και πέρνω τις αναβαθμίσεις με το που βγαίνουν…αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι απο ICS σε Jelly Bean η εμπειρία χρήσης είναι πολύ καλύτερη και πιο smooth και αυτό κυρίως του triple buffering.Αυτο που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζονται οι πολλαπλοί πυρήνες για να δουλεύει αβίαστα ένα κινητό,οπότε ας αφήσουν το hardware και ας πιάσουν το software.To ίδιο γινόταν και στο iphone που είχα,σε κάθε αναβάθμιση δούλευε και πιο ομαλά…αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος,ότι τους πλασάρουν προϊόντα που ουσιαστικά δεν τα έχουν ανάγκη(εκτός απο λίγους).Οσο για την οθόνες,έχουν φτάσει να προσθέτουν pixels που είναι αχρείαστα μιας και το ανθρώπινο μάτι δεν εντοπίζει τόσο μικρες λεπτομέριες προσθέτοντας στο όνομα της οθόνης ένα SUPER-WOW-MONSTER-SEGA MASTER SYSTEM μπροστά για να δημιουργούν ανάγκες.Οπως είπε και ο Looper,δεν υπάρχουν καλές και κακές εταιριες…υπάρχουν στενόμυαλοι άνθρωποι που δν καταλαβαίνουν πως με το να μαλώνουν υποστηρίζοντας μια εταιρία δεν κερδίζουν τπτ.Σορρυ για το μακροσκελές και offtopic κείμενο.

azriel84

Κάθισε κανείς να διαβάσει την πατέντα; Το 2007, στην παρουσίαση του 1ου μηλόφωνου, ο Jobs το είπε καθαρά. Έχουμε αναπτύξει μια multitouch τεχνολογία “and boy, we have patented it”. Ουσιαστικά, αυτό επικυρώθηκε τώρα και είναι, είναι λίγο πολύ, το πως πέρασε η Apple σε ένα εύχρηστο UI και mobile OS αυτές τις τεχνολογίες που προϋπήρχαν. Προσοχή: MULTI-TOUCH όχι σκέτο TOUCH. Ούτε ανακάλυψε η Apple την Αμερική, ούτε εφηύρε αυτές τις τεχνολογίες. Απλά τις πήρε, και σε σχέση με άλλα κινητά της εποχής, δεν έκανε ένα βήμα μπροστά, αλλά ένα άλμα. Και όσο η Nokia έπαιζε με τα Ε65 και τα κουμπάκια, κάποιοι είχαν multitouch. Και τώρα κάποιοι άλλοι έχουν smartphones με 5″ που μόνο καφέ δεν ψήνουν ασύρματα κτλ κτλ…

Στην τελική, αν δεν σας αρέσει το πατεντάρισμα, και θεωρείται πως είναι τραγικό να πατεντάρει κάποιος το UI του και πχ το slide to unlock, ζητήστε από την Google τον κώδικα του Search ή απ’την Microsoft τον πηγαίο κώδικα των Windows, να δούμε τι θα γίνει. Έλεος με το hating πια, οι εταιρίες είναι καπιταλιστικά προϊόντα και πατεντάρουν, δεν είναι κομμουνιστικές κολεκτίβες να τα μοιράζονται όλα μεταξύ τους.

azriel84

Εγώ έχω να πω το εξής. Αφου το ρίξατε όλοι στον κομμουνισμό και στην κοινοκτημοσύνη ή απαλειφή πατεντών, ζητήστε από την Google τον κώδικα του search ή από την MS τον κώδικα των Windows. Όταν γίνει αυτό κάντε hate άφοβα και εγώ μαζί σας!

Pi

@azriel84
+1.000

MinosChr

Η ζώνη που χρησιμοποιούμε καθημερινά όσοι κινούμαστε με αυτοκίνητο ειναι εφευρεση της Volvo..Την οποία δεν πατένταρε ποτέ.. Από εκει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του..Αν κάποιος(Bill Gates) δεν έβαζε τους υπολογιστές στα σπίτια μας ,κάποιος άλλος δε θα τους έβαζε στη τσέπη μας(Steve Jobs). Δεν εχει νόημα ολη αυτη η συζήτηση.Σα φοιτητής πληροφορικής θεωρώ απαράδεκτο να πατεντάρεται κάτι τόσο γενίκο. Στην επομενη εργασία μου πρέπει να προσέχω μην παραβιάσω την πατέντα της Apple ή της κάθε Apple?…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.