Apple ResearchKit: Νέες μελέτες για τον Αυτισμό, την Επιληψία και το Μελάνωμα

Η Apple ανακοίνωσε ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ και από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον, ετοιμάζουν νέες μελέτες για τον Αυτισμό, την Επιληψία και το Μελάνωμα μέσω του ResearchKit σε συνεργασία με την εφαρμογή Health που βρίσκεται στο iOS.

Η πρώτη εφαρμογή, Autism & Beyond, της οποίας η μελέτη προκύπτει από τη συνεργασία του Πανεπιστήμιου του Ντιουκ και το Ιατρικό τμήμα με το Πανεπιστήμιο Πέκινγκ στην Κίνα αλλά και με άλλα διεθνή ινστιτούτα, θα ερευνήσει κατά πόσο η μπροστινή κάμερα των iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει σημάδια ανάπτυξης αυτισμού σε νεαρή ηλικία. Η μελέτη θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους που θα καταγράφουν τις εκφράσεις συναισθημάτων των παιδιών μέσω video που θα προβάλλονται στα iPhone.

Η εφαρμογή EpiWatch, θα δοκιμάσει κατά πόσο οι αισθητήρες του Apple Watch μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταγράψουν την εμφάνιση και τη διάρκεια της επιληψίας στον ασθενή, μέσω του επιταχυνσιόμετρου και του καρδιακού αισθητήρα που βρίσκεται στο Apple Watch. Επιπλέον, θα καταγράφει ιστορικό των επιληπτικών κρίσεων καθώς και τη φαρμεκευτική αγωγή του ασθενούς.

Με την εφαρμογή Melanoma, το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον, θα μελετήσει κατά πόσο οι φωτογραφίες του μελανώματος που θα λαμβάνονται από την κάμερα του iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή και αποτροπή της περαιτέρω αύξησης του μελανώματος στον ασθενή. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες με τις μεταβολές του μελανώματος στους ειδικούς γιατρούς ενώ θα αναπτυχθούν αλγόριθμοι οι οποίοι θα προσπαθούν να ανιχνεύσουν την εξέλιξη του μελανώματος βάσει των φωτογραφιών που θα λαμβάνονται.

Το ResearchKit είναι ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε to 2014 και επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές για ερευνητικούς σκοπούς, με τις μέχρι τώρα μελέτες να έχουν να κάνουν με πολλά θέματα υγείας όπως άσθμα, καρκίνος του στήθους, καρδιοαγγειολογικές παθήσεις, διαβήτης, νόσος του πάρκινσον και άλλα.

Για να λειτουργήσουν αυτές οι εφαρμογές αποκτούν πρόσβαση στο Health App του iOS με την έγκριση του χρήστη και χρησιμοποιούν τους αισθητήρες της συσκευής όπως το επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, μικρόφωνο και GPS για να καταγράψουν τις ενέργειες του χρήστη.

Apple ResearchKit: Νέες μελέτες για τον Αυτισμό, την Επιληψία και το Μελάνωμα, Apple ResearchKit: Νέες μελέτες για τον Αυτισμό, την Επιληψία και το Μελάνωμα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Κάθε τέτοια ιστορία, είναι για μπράβο.

Don mitso mou

“Η εφαρμογή EpiWatch, δημιουργία του John Hopkins, ερευνητή από το Πανεπιστήμιο του Ντιουκ”

Εννοείς του νοσοκομείου και ερευνητικού κέντρου φυσικά, μιας και ο καημένος ο John Hopkins πέρα του ότι δεν ήταν γιατρός ή ερευνητής, πέθανε καμία 130 χρόνια πριν.

Καλό το google translate, αλλα υπάρχει και το Google search για να μαθαίνουμε κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Gaming iOS

Οι gamers της Apple μπορούν να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια

Οι κάτοχοι συσκευών iOS και οι συνδρομητές του Apple Arcade, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια καθώς το 8BitDo έχει ενημερώσει τους ελεγκτές τρίτων κατασκευαστών.

Smartphones Apple iPhone 15

iPhone 15: Μεγαλύτερες ταχύτητες για τους φορτιστές USB-C με πιστοποίηση MFi

Η επερχόμενη σειρά iPhone 15 της Apple θα περιλαμβάνει υποστήριξη για μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης όταν χρησιμοποιείται με φορτιστές USB-C με πιστοποίηση MFi.

Smartphones Apple iPhone 14

Το iPhone 14 Plus πουλάει πολύ καλύτερα από το iPhone 13 mini

Η Apple πήρε την απόφαση να κυκλοφορήσει το iPhone 14 Plus ως αντικαταστάτη του iPhone 13 mini και, σύμφωνα με έκθεση, έκανε πολύ καλά.

Smartphones Apple featured iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro: Δείτε το ενιαίο κουμπί έντασης ήχου και το κουμπί σίγασης

Οι φήμες θέλουν τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max να διαθέτουν ένα ενοποιημένο κουμπί έντασης ήχου και ένα κουμπί σίγασης.