Η Apple κοντά στην κατασκευή οθονών από κρύσταλλο ζαφείρι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, η Apple σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ζαφείρι στις οθόνες των επόμενων iPhone. Ο αναλυτής Matt Margolis αναφέρθηκε σε μία μεγάλη παραγγελία της Apple για φούρνους και θαλάμους που χρησιμοποιούνται στην κατασκευής οθονών από ζαφείρι, αυξάνοντας έτσι τις φήμες ότι η Apple θα αντικαταστήσει την προστασία Gorilla Glass με οθόνη από κρύσταλλο ζαφείρι στο iPhone 6.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Apple είχε υπογράψει συμβόλαιο με την GT Advanced για παραγωγή υλικών βασισμένα στο ζαφείρι στις εγκαταστάσεις της στην Αριζόνα. Χάρη αυτής της συνεργασίας συναντήσαμε για πρώτη φορά το νέο κρύσταλλο στην κάμερα και στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5s.

Το ζαφείρι μπορεί να προσφέρει οθόνες πολύ πιο ανθεκτικές σε γρατσουνιές, καθιστώντας τις σχεδόν άθραυστες.

iPhone 6 concept, Η Apple κοντά στην κατασκευή οθονών από κρύσταλλο ζαφείρι
Στην εικόνα απεικονίζεται ένα concept του iPhone6.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Ωραία τώρα θα σπάσει και το φράγμα των 1.000 ευρώ για ένα κινητό τηλέφωνο!

keysmith

Τόσο που κάνει, έπρεπε καιρό τώρα να έχει οθόνη από ζαφείρι..

Το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι εξαιρετικά διαυγές με μικρές αντανακλάσεις σχεδόν σαν να μην έχει “τζάμι” η οθόνη. Όποιος το έχει δει σε ρολόγια ξέρει τι λέω.

Titribit

Δεν ακουσα κανεναν ποτε να παραπονιεται οτι οι Ferrari ειναι ακριβες,το να γινεται σε καθε αρθρο
που αφορα την Apple αναφορα στην τιμολογιακη της πολιτικη κατανταει βαρετο και γραφικο

Οποιος δεν θελει να διαθεσει το ποσο δεν το κανει,ουτε σας πιεσε κανεις να αγορασετε Apple ουτε σας παρακαλεσε

Dami

@nikos νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει προ καιρου απο τον ορο “κινητο τηλεφωνο”…κινητο τηλεφωνο ηταν το 3310,πλεον μιλαμε για υπολογιστες στην παλαμη του χεριου σου.Το θεμα ειναι ποσα εχει και θελει να διαθεσει ο καθενας.Αν ειχα τα λεφτα θα το αγοραζα,απο την στιγμη που δεν τα εχω συμβιβαζομαι και το galaxy μου 😉 Οπως και οι περισσοτεροι βασικα,απλα δεν χρειαζεται να βγαζουμε και χολη που δεν μπορουμε να το αγορασουμε

Νεκταριος

Και στο iphone 7 κεντρικο κουμπι απο διαμαντι………

Κostas

Πολύ σωστά τα λέει ο κύριος Τitribit και ο κύριος Dami παιδιά και η κάθε εταιρεία πουλάει όσο θέλει και όποιος μπορεί αγοράζει και δεν κάνουμε αρνητικούς σχολιασμούς επειδή δεν μας βγαίνουν τα (λαλά) να το αγοράσουμε και παρεμπιπτόντως εγώ ποτέ δεν είχα Iphone για το απλούστατο λόγο ότι δεν με κάλυπτε το μέγεθος της οθόνης του και προτιμούσα Samsung,Htc και Sony.

Alexis

Dami ποιο galaxy εχεις? Σιγα μη μας πεις οτι ειναι και ονειρο να αποκτησεις apple συσκευη.

Titribit
Βαρετος και γραφικος κατεντησες εσυ με το ακυρο παραδειγμα σου. Iphone μπορει να αποκτησει σχεδον ο οποιοσδηποτε ακομα και με δοσεις. Ferrari ομως κανεις. Εκτος κι αν εισαι ζαμπλουτος.

Takis

iphone 6s κουμπί από διαμάντι ,όπως είπε και ο Νεκτάριος
πλάτη από χρυσάφι 24 καρατίων
οθόνη από ζαφείρι
λογότυπο της apple από λευκόχρυσο
κάμερα και οθόνη από ζαφείρι
και με όλα αυτά θα κάνει πάνω από 1500€
για να δούμε που θα το φτάσουν

tiamat

τιποτα δε προεξοφλει οτι θα ειναι πιο καλο απο το ερχομενο girilla glass 4.
πιθανοτατα επειδη θα το παρασκευαζει και η ιδια να της ερχεται και φθηνοτερα απο το να προμηθευεται απο τη gorning ,απλα της δινει πατημα να αυξησει κιαλλο τις εξωφρενικες τιμες της

apple mafia rules!

tiamat

*gorilla

Drake

@tiamat έγραψες! Συγκρίνεις το ζαφείρι με το gorilla glass; Γελάνε και οι πέτρες!
Όσο για τη τιμή, έχετε γίνει γραφικοί μερικοί μερικοί. Όσοι θέλουν apple και μπορούν, το παίρνουν. Όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν παίρνουν κάτι άλλο. Κι εγώ δεν πολυγουστάρω το iPhone και πιστεύω ότι όλα τα High end smartphone είναι υπερτιμημένα, αλλά δεν μου έβαλε και κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να τα πάρω…Γιατί μια ζωή σ’αυτή τη μίζερη χώρα πρέπει να βγάζουμε χολή, δεν το έχω καταλάβει…Κλασικοί νεοέλληνες!

tiamat

γιατι να μη τα συγκρινω δηλαδη?
αμα εχουν τα ιδια αποτελεσματα και την ιδια ανθεκτικοτητα γιατι να μη τα συγκρινω?

να σου αναφερω οτι οι πραγματικα αθραυστες οθονες ειχαν ηδη δρομολογηθει να βγουν στην αγορα για το galaxy s4 ασχετα αν για λογους μαρκετινγκ το τρεναρουν ακομη.
η SAMSUNG και η LG διαθετουν την τεχνογνωσια ΟLED αθραυστων ευκαμπτων οθονων και περιμενουν την καταλληλη στιγμη για να “χτυπησουν”

τελος και ποιος μου λεει οτι ο τροπος επεξεργασιας του υλικου που θα ακολουθησει η apple δε θα της εξασφαλισει μεγαλυτερα κερδη απ’το να αγοραζει gorilla απο gorning??

δεν ειμαι και πολυ νεοελληναρας, αλλα απαγορευω στον εαυτο μου να ειμαι προβατινος γι’αυτο παραγω κριτικη σκεψη χωρις αξιωματα και δογματισμους που επιβαλλει συνεχως η apple και καποιοι τα τρωνε αμασητα !!

Dami

@Alexis galaxy S3 και πριν απο αυτο Nexus S,σε καλυψα? Ονειρο ζωης μπορει να μην ειναι αλλα αν μου περισσευαν,θα τα εσκαγα για να τσιμπησω ενα iphone.

Alexis

Ρε μαν πόσο πήρες το S3? Δεν μπορούσες με τα ίδια λεφτά να πάρεις iphone 4 h 4s?

Drake

tiamat “γιατι να μη τα συγκρινω δηλαδη?
αμα εχουν τα ιδια αποτελεσματα και την ιδια ανθεκτικοτητα γιατι να μη τα συγκρινω?”
…και συνεχίζεις βλέπω! Ίσως να ξέρεις από τεχνολογία, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών και πως να rootάρης ένα κινητό αλλά μάλλον δεν ξέρεις καν τι είναι το κρύσταλλο από ζαφείρι. Απορώ πως οι μεγάλες εταιρίες ρολογιών δεν έχουν στραφεί ακόμη στη Corning για Gorilla Glass που θα τους βγαίνει και φθηνότερα και θα έχει την ίδια ανθεκτικότητα! Να δίνεις 10k για ένα καλούτσικο IWC και να του βάζεις μετά screen protector για να μη το γρατζουνίσεις!!! lol

Sot11

Tiamat το ζαφείρι δεν γυαλί, ειναι πολύ σκληρό ορυκτο μάλιστα το 2ο πιο σκληρό μετά το διαμάντι, ότι επεξεργασία και να κανεις στο γυαλί δεν πρόκειται να γίνει σαν το ζαφείρι!! Δεν θα έπρεπε καν να τα συγκρίνεις!!!!!

Panos7GR

Αν το κάνει αυτό η Apple έκανε το ΜΠΑΜ της χρονιάς!!! Ίσως η πιο ουσιαστική προσθήκη σε hi-end smartphone! Το στοίχημα θα παιχτεί στην τιμή… Ίσως καταφέρει να το κρατήσει στα ίδια πάνω-κάτω.

Μου επιτρέπετε να διορθώσω; Το ζαφείρι δεν είναι απλά πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, είναι σχεδόν αχαρακτο! Μόνο διαμάντι μπορεί να το χαράξει. Επίσης “σχεδόν αθραυστο” όχι ακριβώς. Σε ρολόγια μας φαίνεται έτσι γιατί μιλάμε για ελάχιστη επιφάνεια. Στα smartphones μεγαλώνει η επιφάνεια, πράγμα που το κάνει πιο εύκολο να σπάσει. Έχω ενδοιασμούς στο ότι δεν σπάει εύκολα. Άλλωστε είναι πολύ συμπαγές σαν υλικό το ζαφείρι. Ένα κρύσταλλο για να μην σπάει εύκολα πρέπει να έχει “ελαστικότητα” και να ταλαντωνεται για να απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης. Σε αυτό το σημείο ίσως να κερδίζει ένα ειδικά επεξεργασμένο γυαλί.

Nio

Καλα λεει ο Tiamat. Τι να το κανεις αφου του χρονου θα εχουν βγει άλλα καλυτερα. Γιατι να σκασεις το χιλιαρικακι σου ετσι? Θα εχουν βγει λαστιχενια η ευκαμπτα, η με οθονες απο ακατεργαστο διαμαντι κ σασι απο μυστικο κραμα χρωμιου τιτανιου αλουμινιου κ μπαταρια γραφενιου που να αντεχει 20 μερες. Θα μεινετε μετα με αυτο??

azriel84

Ας είναι η οθόνη πάνω από τις 4.5″ και ότι θέλει ας είναι.

Antonis

Ας βάλουν και κρύσταλλο Swarovski… Καμμια ουσιαστική προσθήκη θα κάνουν επιτέλους? Θα μεγαλώσει αυτή η οθονουλα?

azriel84

Δεν ξέρω από τεχνικές προδιαγραφές αλλά λέω εγώ τώρα….όλοι ξέρουμε την εμμονή της Apple για χρήση του κινητού με ένα χέρι. Μήπως, το ζαφείρι, θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας σχεδόν άθραυστης οθόνης edge to edge κοντά στις 4.7″ με ελάχιστο ή καθόλου bezzel ώστε να μεγαλώσει την οθόνη αλλά να μην “παντοφλοποιήσει” τη συσκευή;

Temasek

Βέβαια θα έχει προστασία από κρύσταλλο σε μια οθόνη 660p όπως πάντα και θα το χρεώσει 800 ευρώ και τα προβατάκια θα πάνε και θα το αγοράσουν.

Johnny

Πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι fan ή hater κάποιας εταιρίας (έχω κάποιες προτιμήσεις αλλά δεν τις υποστηρίζω φανατικά) και επίσης iPhone δεν θα αγόραζα (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα) για δικούς μου λόγους. Είναι καλό να αρχίσουν σιγά σιγά να αναπτύσσουν την προστασία της οθόνης γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που τους τα έσκασε για να του αντικαταστήσουν το γυαλί αλλά πρέπει να κρατήσουν το κόστος στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω γιατί τα πρόβα…εεε οι καταναλωτές ήθελα να πω ίσως ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι σχεδόν όλες οι εταιρίες υπερτιμολογούν τα προϊόντα τους.Το ζαφείρι είναι πολύ σκληρό υλικό και χαράζεται πολύ δύσκολα άλλα το κόστος του είναι μεγάλο σε σχέση με άλλα (π.χ. Gorilla glass).Λόγω του κόστους πιστεύω πως το μέλλον της προστασίας της οθόνης είναι ένα ευκαμπτο υλικό (κάτι σαν λάστιχο) το οποίο είναι ανθετικο σε πτώσεις ενώ παράλληλα δεν θα αναγκάσει τον κατασκευαστή να εκτοξεύσει την τιμή στα ύψη.Το ζαφείρι όμως είναι μια καλή αρχή για την Apple Κλείνοντας θέλω να πω ότι ακόμα κι αν το iPhone 6 βγει με sapphire glass και με ψηλή τιμή είμαι σίγουρος ότι θα πουλήσει καλά.Διότι είτε μας αρέσει είτε όχι η Apple έχει ένα σταθερό κοινό το οποίο αγοράζει τα… Συνέχεια »

Nio

Καταρχας μην μπερδευουμε το κοινο Κωνσταντινε.
ΔΕΝ θα ειναι αθραυστες οι οθονες. Η σκληροτητα δεν εχει καμια σχεση με την ψαθυροτητα (χυτοσιδηρος πχ.) Ειναι σκληρος κ αντεχει τις θερμοκρασιες αλλα σπαει ευκολα.
Το ζαφειρι θα ειναι αγρατζουνιστο σιγουρα. Αλλα οταν πεφτει το κινητο κατω θα γινεται χιλια κομματια. Κρυσταλλο ειναι κ αυτο. Θα σπαει σαν γυαλακι…..
https://www.mywatch.gr/index.php?topic=12613.0

Jim

πολλά + έιναι η προσθήκη τέτοιας οθόνης σε οποιοδήποτε κινητό, και ειναι μια ουσιαστικη κίνηση για τη προστασία…αρκεί να μη ξεφύγει κι άλλο η τιμολόγηση…ενα torture test με ενα screen protector απο ζαφείρι υπαρχει στο βιντεακι παρακάτω κ ομολογω οτι ειναι αρκετα εντυπωσιακό!

https://www.youtube.com/watch?v=QRDRWoCyuQU

Δημήτρης Μ

Πριν ξεκινήσετε να τρώγεστε πάλι σα τα κοκόρια και να κάνετε επίδειξη εξυπνάδας,ενημερωθείτε πρώτα.οι γνωσεις κάνουν καλό και θα συζηταγατε κάτι ποιο ουσιαστικό γιατι διαφωνείτε σε κάτι που δε χωράει υποκειμενισμός
1) τα sapphire glass έχουν επίστρωση ζαφειριού.το κύριο σώμα είναι απο απλο ανθεκτικό γυαλι.αν περιλάμβανε όλο το σώμα υψηλά ποσοστά κράματος ζαφειριού το υπόλοιπο κινητο θα είχε απειρα μικρότερο κόστος απ το τζαμακι.
2) το gorilla glass είναι trade mark δεν είναι τύπος τζαμιού.Μπορει το gorilla glass 4 η το 5 να είναι με επίστρωση ζαφειριού,αλεξίσφαιρου πλαστικού,μερεντας ή ότι αλλο θέλει η corning.

Evans Manolis

Παιδιά εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση… Όχι για λόγους κόστους, αλλά λόγο “marketing”… Μην ξεχνάμε ότι μια απλή πιστοποιημένη θήκη για Iphone κοστίζει γύρο στα 20€. Από αυτά, σίγουρα ένα μεγάλο ποσό θα πηγαίνει στην εταιρία, οπότε δεν το θεωρώ λογικό εκ μέρους της να κάνει κάνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, θυμηθείτε ότι μια εταιρία, βγάζει λεφτά και από την συντήρηση-επισκευή των προϊόντων της. Όσοι έχετε Iphone και σας έχει σπάσει η οθόνη(το τζάμι-από πτώση), μια απλή αλλαγή θα σας κόστισε γύρο στα 200€. Μιλάμε για “τρελό” ποσό για ένα κομμάτι γυαλί(ξέρω-ξέρω, δεν είναι σκέτο γυαλί, αλλά και πάλι είναι πολλά τα λεφτά.). Σίγουρα και από αυτά τα λεφτά θα βγάζει η apple.
Μετά από αυτά, ακόμα πιστεύετε ότι θα την συνέφερε τέτοια κίνηση; Εγώ όχι. 🙂

Υ.Γ.:Αυτή είναι η άποψή μου. Παρακαλώ μην αρχίσετε να με “κράζετε” από κάτω. Ευχαριστώ. Α, και να πω ότι το δικό μου κινητό κοστίζει όσο η μισή αλλαγή μια οθόνης σε Iphone :P.

Nio

Εγω παραθετω ενα link. Τωρα το ζαφειρι ειναι κρυστραλλο κ σπαει ευκολα. Τι μου λες τωρα εσυ για εξυπναδες δεν μπορω να καταλαβω…
Ειδωμεν. Αυτο εχω μονο να πω….

Dami

@Alexis γιατι το πηρα μεταχειρισμενο 200 ευρω φιλε μου.Αλλα και παλι δεν νομιζω να χρειαζεται να σου δωσω αναφορα που θα φαω τα λεφτα μου.Αν και αφου δεν καταλαβες το “αν μου περισσευαν,θα τα εσκαγα” δεν περιμενω να καταλαβεις και αυτο που σου ειπα τωρα.

@Nio λιγο ατοπο αυτο που ειπες “Τι να το κανεις αφου του χρονου θα εχουν βγει άλλα καλυτερα”..με αυτο το σκεπτικο δεν αγοραζουμε τπτ γιατι καθε 6μηνο θα βγαινει και κατι καλυτερο.Εστω οτι με αυτο το σκεπτικο γλυτωνεις τον υπερκαταναλωτισμο,απο την αλλη ομως αν δεν αγοραζει κανεις καινουρια προιοντα,δεν θα υπαρξουν και χρηματα για εξελιξη των ηδη υπαρχοντων.

Δημήτρης Μ

@Nio δεν το είπα για σένα.δες πιο πάνω τι κακος χαμός γινεται.σωστό το link.

Γιαννης

Ψωνάρες! Μαζεύτε λεφτά από τώρα! 😛

Nio

Dami προφανως ειρωνικα το ειπα…
Εγω ανυπομονω να το δω σε πτωσεις. Εκει θα δειξει την αξια του γιατι αν ειναι να το χρυσοπληρωνεις καθε φορα που σου πεφτει η να βαζεις κ στο “αθραυστο” θηκη…………… Δεν εχει νοημα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.