Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για την Apple, η οποία θα τραβήξει όλα τα τεχνολογικά βλέμματα και όχι μόνο, με το “Hey Siri” event. Η παρουσίαση ξεκινά σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος, από το Bill Graham Civic Auditorium στο Σαν Φρανσίσκο και για πρώτη φορά η Apple θα επιτρέψει σε χρήστες Windows να παρακολουθήσουν ζωντανά.

Update: iPad Pro: Επίσημα με οθόνη 12.9 ιντσών, keyboard και πενάκι

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

iPhone 6s και iPhone 6s Plus

Αυτά που γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα παρουσιάσει η Apple είναι τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus που περιμένουμε ότι θα διατηρήσουν το ίδιο μέγεθος οθόνης στις 4.7 και 5.5 ίντσες αντίστοιχα, αλλά θα έχουν αλλαγές στο εσωτερικό.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες είναι η προσθήκη τεχνολογίας Force Touch στην οθόνη, για να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που ασκούνται. Θα έχουν ενσωματωμένο επεξεργαστή Apple A9 κατασκευασμένο από την Samsung που λέγεται ότι έχει 20% καλύτερη απόδοση από τον A8, μνήμη RAM 2GB, αναβαθμισμένη κάμερα 12 Megapixel και θα χρησιμοποιούν πιο δυνατό αλουμίνιο series 7000 για να μην λυγίζουν εύκολα.

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

iPhone 6c

Μαζί με τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, είναι πιθανό να ανακοινωθεί ένα μικρότερο iPhone 6c, διάδοχος του iPhone 5c με οθόνη στις 4 ίντσες. Οι πληροφορίες έχουν έρθει από αρκετά αξιόπιστες πηγές όπως για παράδειγμα ο @evleaks, αλλά δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του. Έχει ακουστεί ότι θα χρησιμοποιεί Apple A9 chip και ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία από τα 1500 mAh του iPhone 5c.

Δεν γνωρίζουμε όμως αν θα έχει πλαστική ή μεταλλική κατασκευή ή ίδια χαρακτηριστικά με τα μεγαλύτερα αδέρφια του όπως κάμερα, RAM, τεχνολογία Force Touch κλπ.

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

iPad Pro

Μετά από 2 χρόνια που κυκλοφορεί ως φήμη, φαίνεται πως τελικά ήρθε η ώρα να ανακοινωθεί επίσημα το iPad Pro, το νέο tablet της Apple που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αναμένεται με οθόνη 12.9 ιντσών, η οποία θα έχει τεχνολογία Force Touch όπως τα iPhones, ενώ το νέο iPad θα συνοδεύεται από Force Touch-sensitive stylus και keyboard cover, που όμως θα πωλούνται ξεχωριστά.

Οι πηγές μιλούν για επεξεργαστή Apple A9 ενώ λέγεται ότι θα γίνουν πολλές παραμετροποιήσεις στο software έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί την μεγαλύτερη οθόνη. Για παράδειγμα θα μπορεί να τρέξει 2 full-size iPad apps δίπλα το ένα στο άλλο. Ωστόσο, λόγω κάποιων προβλημάτων στην παραγωγή, η κυκλοφορία του αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι το φθινόπωρο.

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

iOS 9

H ανακοίνωση νέου hardware σημαίνει και κυκλοφορία νέου software, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το iOS 9 μαζί με το watchOS 2.

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

Apple TV

Το επόμενης γενιάς Apple TV αναμένεται με 8GB ή 16GB ενσωματωμένη μνήμη, επεξεργαστή A8 που υπάρχει στα τωρινά iPhones και πάχος πιο λεπτό. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται όμως στο silver remote το οποίο θα έχει Wii-like motion-control αισθητήρες. Επιπλέον το χειριστήριο θα έχει μικρόφωνο για να μιλάς με τη Siri. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε θα μπορείς να ρωτάς τη Siri για συγκεκριμένους τίτλους και ηθοποιούς.

Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό "big event", Apple: Τι θα δούμε στο σημερινό “big event”

One more thing….

O CEO Tim Cook μπορεί να ανακοινώσει κάτι ακόμη το οποίο δεν έχουμε φανταστεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

καλα αν ισχυει αυτο που μολις διαβασα στο Forbes περι μικροτερης μπαταριας και στο 6s και στο 6s plus θα πεσει γελιο…ΑΝ ισχυει…

Teo

Debate η Apple event η και τα δυο;

Kostas

@9gag περιμενω ανακοινωση αν εχει λιγο μεγαλύτερη μπαταρια τελος για μενα το android αν εχει μικροτερη μονόδρομος ειναι τα windows phone

dimitrinho

Η μεγαλη μερα ηρθε απομενουν 8 ωρες ακομη σημερα η apple εχει την ευκαιρια να τους πιασει ολους στον υπνο οπως ειχε κανει ο μεγαλος steve jobs σε καθε event.Παμε ρε apple μπορεις

9gag

copy/paste απο το αρθρο του Forbes

iPhone 6 – 1810 mAh, iPhone 6 Plus – 2910 mAh
iPhone 6S – 1715 mAh, iPhone 6S Plus – 2750 mAh

πραγματικα ενω ειπαν πως θα ειναι ελαχιστα πιο παχυ..και λες…αντε κανα mAh θα μπορεσουν να χωρεσουν..τωρα διαβαζεις κατι τετοιο και λες…wtf…

τεσπα..σε λιγες ωρες θα φανει.

οσο περι καλυτερης αυτονομιας δεν πιστευω πλεον καμια εταιρεια γιατι καθε χρηστης ειναι διαφορετικος.

ιδωμεν λοιπον…

tetra

@Teo. Και τα δύο. 8 με 9 βλέπουμε iPhone και 9-11 κωμωδία

@dimitrinho. Με εξαίρεση το 2007 ποτέ άλλοτε δεν τους έπιασε στον ύπνο. Μόνιμα ακολουθεί (μέγεθος οθόνης, widgets, notifications, upgraded specs, copy/paste κτλ). Προσοχή! Δεν λέω σε καμία περίπτωση πως δεν είναι καλές συσκευές. Αν δεν ήταν δεν θα πούλαγαν σαν τρελές. Απλά η Apple έχει μείνει πίσω.

Iraklis

Παίδες φενεται γέλιο αν κάνανε μικρότερη την μπαταρία αλλα προσθέσανε μια καινούργια λειτουργία στο iOS 9 που ήσουν αναπληρώνει και βγάζει παραπάνω ώρα

Kalex1999

Μπορεί να βάλει μικρότερη μπαταρία αλλά με 2GB RAM και τον Α9 θα γίνεται καλύτερη διαχείριση ενέργειας και θα διαρκεί περισσότερο η μπαταρία 😉 Αλλοστε η καινούργια οθόνη με το force touch θα είναι πιο παχιά από του 6 και για να είναι σε σύνολο η συσκευή λεπτή μείωσαν τα MAh, δεν δικαιολογω την apple απλά την αιτιολογω 😉 Κατά την γνώμη μου καλύτερα να ήταν πιο παχιά και με περισσότερη μπαταρία.

viel

@Kalex1999 συμφωνω αν δουμε μικροτερη μπαταρια θα ειναι λογο του εχτρα panel για το force touch! μικροτερη διαρκεια δεν θα δουμε ομως

Kalex1999

@viel ίσως δούμε μικρότερη διάρκεια αλλά η Apple θα παρουσιάσει την μικρότερη μπαταρία σαν καινοτομία!

viel

@Kalex1999 επιδη ειμαι με beta ios9 και γενικα εχω δει καλη την μπαταρια με τον a9 θα ειναι τα ιδια ισως και καλυτερα τα πραγματα! χειροτερα δεν νομιζω αλλα θα δουμε σημερα

Babis

Απο μικρος αναρωτιόμουν γιατι η apple δεν τηλεόραση

Ελπιζω αυτο που δεν εχουμε φανταστει να ειναι η καφετιερα Apple Icoffe που θα εχει 10’000$

Kalex1999

@viel Συμφωνώ πως θα εινια καλύτερα τα πράγματα, ιδικά με τον Α9 όπως λες αλλά και με την μεγαλύτερη RAM, επίσεις το iOS θα παίξει μεγάλο ρόλο. Σε ποια συσκευή έχεις την beta του iOS 9 ?

Paul

Ρε παιδιά εάν αρέσει σε κάποιον το iPhone είναι λόγος να μη το πάρει για …..90 ma λιγότερη μπαταρία ; Στη πράξη η διαφορά σε διάρκεια θα είναι αμελητέα

viel

@Kalex1999 σε 6αρι

Kalex1999

@Paul όντως μια τόσο μικρή διάφορα δεν θα παίξει ρόλο
@viel μια χαρά σε βρισκω 😉

Λουκας

Tetra Πες μ λίγο π έχει μείνει πίσω σε παρακαλώ … Κάτοχος ι6 κ όταν είδα το σ6 της σαμμυ ήταν ίδιο με το κινητό μ με πολύ μικρές διάφορες .. Τώρα για τα σπεκς που λες θα συμφωνήσω μαζί Σ ότι τα δίνει με το σταγονόμετρο ΑΛΛΑ προαποφασισμένα ταχύτητα δεν έχω παράπονο πραγματικά … Το μόνο που θα ήθελα ήταν λίγο καλύτερη κάμερα … Περιμένω μια απάντηση φίλε …

Πάντα φιλικά δεν θέλω να παρεξηγηθώ ..

viel

εχει μεινει πισω στο lag το iphone αυτη ειναι η αληθεια! κριμα για την αππλε τοσο μεγαλη εταιρια να μην μπορει να κανει το προιον της να lagaρει οπως το s6 με 4gb ram! και το αλλο με το multitasking του s6 που δεν κραταει τις εφαρμογες ανοιχτες στο background??? μιλαμε για τεχνολογια

Dimitris

Μιλάτε όλοι για την χωρητικότητα της μπαταρίας χωρίς να γνωρίζετε την κατανάλωση.
Δηλαδή όλοι στο Κουπερτίνο πίνουν καφέ και εμείς είμαστε οι ξύπνιοι …
Η φάμπρικα όμως κάθε χρόνο και νέο κινητό δεν είναι καλή. Δεν κοστίζει δε και 200 ευρώ.
Καλά τα κέρδη για την apple αλλά θα πρέπει να σεβαστεί λίγο και τον καταναλωτή.
Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή η αγορά θα την τιμωρήσει για αυτή της την συμπεριφορά, όπως και το ότι είσαι δέσμιος με τις αγορές από το itunes.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ από το 2003 από το ipod και έχω ξοδέψει πολλά.
Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ να μεταπηδήσω σε άλλη πλατφόρμα ακόμα και αν το ήθελα.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούν το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων μιας και το ίδιο τραγούδι ή άλμπουμ υπάρχει αγορασμένο σε πολλές διαφορετικές μορφές.
Αγοράζω το τραγούδι και όχι το μέσο.

Agnostos13

Ακομα και αν ισχυει η μικροτερη μπαταρια δεν υπαρχει περιπτωση ουτε 1 στο 1.000.000 να εχουν οι νεες συσκευες μικροτερη αυτονομια απο τις υπαρχουσες.

kalex1999

@Agnostos13 Αυτό θα εξαρτηθεί από την RAM τον επεξεργαστή, την ανάλυση της οθόνης και το iOS !! Και όπως όλα δείχνουν μάλλον μιλάμε για καλύτερη αυτονομία στα καινούργια iPhone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.