Apple: Τα υψηλότερα κέρδη στην αγορά των smartphones

Apple, Apple: Τα υψηλότερα κέρδη στην αγορά των smartphones

Η γνωστή εταιρεία έρευνας αγοράς Counterpoint δημοσίευσε μία νέα έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2019, όσον αφορά την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με την έκθεση ο συγκεκριμένος τομέας παρουσιάζει γενική πτώση, ενώ η Apple είχε τεράστια έσοδα από τις πωλήσεις των iPhone.

Τα δεδομένα της έκθεσης

Η Counterpoint αναφέρει ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 η αγορά των smartphones είχε έσοδα 12 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Αυτό το ποσό μεταφράζεται σε πτώση 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Φαίνεται ότι η αιτία της συγκεκριμένης πτώσης είναι οι μειωμένες πωλήσεις των high-end smartphones. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι το 5G κατακτά σταδιακά την αγορά και οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία πιο προσιτών συσκευών, με τις οποίες θα αντικαταστήσουν τα smartphones που διαθέτουν ήδη.

Από το σύνολο των κερδών που παρουσίασε η παγκόσμια βιομηχανία smartphones, το 66% ανήκουν στην Apple. Δεύτερη έρχεται η Samsung που κατέχει το 17% των κερδών, και σύμφωνα με την Counterpoint η άνοδος της εταιρείας οφείλεται στο πλήθος των Galaxy A που κυκλοφόρησε και τα Galaxy Note 10.

Επιπλέον, η Counterpoint επισημαίνει ότι εξαιτίας του κύκλου αντικατάστασης των smartphones, ο οποίος έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, καθώς και τη μείωση των τιμών που πραγματοποίησε η Apple, οι κινέζοι ανταγωνιστές είχαν μικρότερα περιθώρια να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphones λειτουργούσαν πάντα με μειωμένα περιθώρια κέρδους. Ωστόσο, έχουν ξεκινήσει να αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους τους, σε σύγκριση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη σταθερή αύξηση εσόδων που επιθυμεί και χρειάζεται, αρκεί να διατηρήσει την νέα στρατηγική που έχει υιοθετήσει.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JR

Γιατί μόλις 66% , είναι πολύ λίγο , πρέπει να ανέβουν οι τιμές στα iphone τουλάχιστον 100-200 ευρώ για αρχή , επίσης η βάση οθόνης της apple από 999 ευρώ να πάει στα 1999 και το Macbook pro που είναι απαράδεκτα φτηνό στα 3999 ευρώ να ανεβεί ένα χιλιάρικο ακόμη.

George

JR έχεις πλάκα 🤣🤣🤣🤣

Κυριακος

Εσύ καλά τα λες κύριε Jr αλλά πόση θα το καταλαβουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.