Apple App Store: Θα αφαιρέσει εφαρμογές που καταγράφουν την οθόνη χωρίς να ενημερώνουν

Apple, Apple App Store: Θα αφαιρέσει εφαρμογές που καταγράφουν την οθόνη χωρίς να ενημερώνουν

Μια πρόσφατη έκθεση των “TechCrunch” και “The App Analyst” αποκάλυψε ότι μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν ένα εργαλείο ανάλυσης που καταγράφει κρυφά κάθε κτύπημα και πλοήγηση μέσα στις εφαρμογές τους. Τώρα, η Apple έχει αρχίσει να λέει στους προγραμματιστές να αφαιρέσουν αυτόν τον κώδικα εγγραφής οθόνης αν δεν θέλουν οι εφαρμογές τους να αποβληθούν από το App Store.

Οι περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το εργαλείο δεν ζητούν άδεια για να καταγράψουν τις δραστηριότητές σας και να τραβήξουν screenshots από την οθόνη σας. Αυτό συμβαίνει ενάντια στη πολιτική χρήσης του App Store, στους κανόνες της οποίας (όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της TechCrunch) απαιτείται οι εφαρμογές να ζητούν την ρητή συγκατάθεση από τον χρήστη και να παρέχουν μια σαφή οπτική ένδειξη κατά την καταγραφή της δραστηριότητάς του μέσα στην εφαρμογή.

Επιπλέον, εξήγησε ότι ενώ το εργαλείο υποτίθεται ότι καλύπτει τα ευαίσθητα δεδομένα που έχουν καταγραφεί από την οθόνη ενός χρήστη, ορισμένες πληροφορίες, όπως οι αριθμοί διαβατηρίων και πιστωτικών καρτών, φαίνονται. Ο εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη προσεγγίσει τους προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές παραβιάζουν αυτήν την πολιτική και ότι η εταιρία θα “αναλάβει άμεση δράση αν χρειαστεί”. Σε μία περίπτωση, η Apple ξεκαθάρισε στον προγραμματιστή μιας εφαρμογής ότι έχουν λιγότερο από μία ημέρα για να αφαιρέσουν τον κώδικα και να υποβάλουν εκ νέου την εφαρμογή τους. Εάν δεν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, η εφαρμογή τους θα αφαιρεθεί από το App Store.

Μια εταιρεία που ονομάζεται Glassbox παρέχει την τεχνολογία καταγραφής οθόνης των εν λόγω εταιρειών, οι οποίες περιλαμβάνουν την Air Canada, Abercrombie & Fitch, Expedia και την Hotels.com. Η τεχνολογία της επιτρέπει σε αυτούς τους πελάτες να επαναλάβουν τις ενέργειες ενός χρήστη, δίνοντάς τους συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους. Σε μια δήλωση που έστειλε στην Engadget, η Glassbox αρνήθηκε ότι οι πελάτες της «κατασκοπεύουν» τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι «παρέχει στους πελάτες της τα εργαλεία για να καλύψουν κάθε στοιχείο προσωπικών δεδομένων». Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες με τρίτους και ότι τα δεδομένα που συλλέγει είναι “πολύ ασφαλή και κρυπτογραφημένα”.

 

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.