Apple: Θα προτιμήσει τη λύση Dual Screen από τη foldable οθόνη;

, Apple: Θα προτιμήσει τη λύση Dual Screen από τη foldable οθόνη;

Με τα foldable να έχουν μπει στις ζωές μας και τις εταιρείες να επενδύουν όλο και περισσότερο στη νέα τεχνολογία, πολλοί περιμένουν την πρόταση της Apple στη νέα κατηγορία. Φαίνεται όμως πως τα σχέδια της Apple προς το παρόν κοιτάζουν προς… Surface Duo πλευρά παρά Galaxy Fold.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Jon Prosser, αυτή τη στιγμή η Apple εργάζεται πάνω σε ένα prototype για νέο form factor στα iPhone, όχι όμως στα πρότυπα πως foldable. Το prototype αυτή τη στιγμή έχει δύο ξεχωριστές οθόνες, που ενώνονται με μηχανισμό hinge.

To prototype φαίνεται να βασίζεται στη σχεδιαστική γραμμή των iPhone 11, με στρογγυλές γωνίες και stainless steel. Τέλος, δεν υπάρχει notch, απλά μεγαλύτερο bezel στην εξωτερική οθόνη, όπου υπάρχουν οι αισθητήρες για το Face ID. Βέβαια, μπορεί όλα να αλλάξουν και η εταιρεία απλά να πειραματίζεται και να μη δούμε τέτοια συσκευή στην αγορά.

Βέβαια, αν όντως δούμε την Apple να πηγαίνει σε λύση Dual Screen, ίσως συγκριθεί άμεσα με το Surface Duo της Microsoft, κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν με τη σειρά Surface και τα iPad. Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα iPhone που θα έχει πραγματικό multitasking χάρη στις δύο οθόνες, παρά ένα foldable με τις ίδιες λειτουργίες του κανονικού.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kardinalios

Αν ζούσε ο αείμνηστος Steve, νιώθω ότι η Apple δεν θα κοιτούσε την πλάτη όλων όσων πραγματικά καινοτομούν τα τελευταία χρόνια.
Σίγουρα τρίζουν τα κόκκαλα του.
Είναι λυπηρός αυτός ο καθησυχασμος, τόσο σε επίπεδο καινοτομίας hardware όσο και σε software.
Βγάζω το καπέλο στο τμήμα marketing που καταφέρνει τόσα χρόνια να την κρατάει μέσα στα πράγματα την στιγμή που ο τεχνολογικός κόσμος εξελίσεται και εκείνοι είναι οριακά στάσιμοι.
Θα ήθελα ωστόσο να επενδύσουν λίγο παραπάνω στην έρευνα.
 
Αυτά από έναν φίλο της τεχνολογίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.