Apple: 60% πιο σκληρό αλουμίνιο για να αποφύγει νέο bendgate στα iPhone

Δύσκολο να ξεχάσουμε το λεγόμενο #bendgate το οποίο ξεκίνησε με το iPhone 6 Plus να λυγίζει στις τσέπες των χρηστών και κατέληξε με τις εταιρείες να παρουσιάζουν ειδικά test για να δείξουν ότι οι δικές τους συσκευές είναι πιο ανθεκτικές και δεν λυγίζουν.

Η Apple είχε υπερασπιστεί τον εαυτό της καλώντας δημοσιογράφους να καταγράψουν τα «stress tests» των συσκευών της και είχε αναφέρει ότι μόλις 9 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί με κατόχους iPhone που τους έχουν λυγίσει.

Ωστόσο, για να αποφύγει ένα bendgate 2, η Apple φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, να χρησιμοποιεί στα επόμενα iPhone 6s και iPhone 6s Plus 7000 series αλουμίνιο, ένα κράμα που χρησιμοποιήθηκε στο Apple Watch Sport. Είναι 60% πιο δυνατό από το κράμα αλουμινίου που χρησιμοποιείται συνήθως, συναντάται σε αγωνιστικά ποδήλατα και έχει το ένα τρίτο της πυκνότητας που έχει το ατσάλι.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Apple στα επερχόμενα iPhone θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία Force Touch η οποία επιτρέπει στην οθόνη να αντιλαμβάνεται και να ξεχωρίζει το απαλό άγγιγμα από την πίεση και να μετατρέπει τις κινήσεις σε ανάλογες εντολές.

Αν κρίνουμε από το πως κινείται τόσα χρόνια, λογικά τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και η Samsung φέρεται να είναι ένα από τα 2 ονόματα που θα αναλάβει την κατασκευή των A9 chip.

apple πιο ανθεκτικό αλουμίνιο, Apple: 60% πιο σκληρό αλουμίνιο για να αποφύγει νέο bendgate στα iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
prankster100

Μονη της η apple παραδεχεται οτι χρησιμοποιησε το ποιο φθηνο μεταλλο που βρηκε για οικονομια. Τελικα τα δημοσιευματα και τα youtube channels βγηκαν αληθινα σε αυτο που λεγανε οτι χρησιμοποιησε πανφθηνο υλικο. μπραβο στους καταναλωτες της που το μονο που θελει η apple ειναι να τους πουλησει τα χειροτερα σε παρα πολυ μεγαλη τιμη και αυτοι τσιμπανε. ακομα μια φορα παραδεχομαι την apple για το φανατικο της κοινο. τους προσφερει τιποτα για το 2015 μιλαμε και αυτοι τρεχουν ευγε apple. οσο για το επομενο iphone για να δουμε τι θα δουμε. Εχω και μια αποροια πως γινεται να εχει ενα πολυ χαμηλο σε ισχυ επεξεργαστη χαμηλη ραμ δλδ καταναλωνει πολυ χαμηλη ενεργεια το iphone εχει και καλα το ποιο ελαφρυ λογισμικο και παρολα αυτα εχει την χειροτερη διαρκεια μπαταριας που υπαρχει. Ναι ξερω δεν βαζει μεγαλη μπαταρια κτλ κτλ για να κρατησει design. Αλλα υπαρχουν τοσοι κατασκευαστες που εχουν ακριβως πανω κατω πλεον την ιδια μπαταρια σε mah και κραταει διπλασια. με 4 και 8 πυρηνες 2 3 ραμ και τρομαχτικη απορροφηση ενεργειας plus 2k οθονες και τα σχετικα

Gkoros

Ωραία όλα αυτά που λένε πως θα κάνουνε.Με την ακτινοβολία όμως τι προβλέπουνε;(χρήστης iPhone 6 plus).Οταν αυτή την στιγμή το Galaxy s6 έχει SAR 0.38w/kg και το iPhone 6 έχει 98 w/kg

viel

ειστε 100% σιγουροι οτι αππλε θα βαλει νεο κραμα για να αποφυγει λυγισματα? εχετε καποια πηγη απο μεσα οτι αυτος ειναι ο λογος? η μηπως μπορει να το βαλει επιδη το δουλεψε πρωτα στο ρολοι ειδε οτι δεν εχει θεματα και θελει να προχωρησει και στο iphone?

nickos

Όχι viel δεν είναι σίγουροι αυτοί που βγάλαν την πηγη ότι η apple θα βαλει δυνατότερο αλουμίνιο στο επόμενο iPhone. Το βαλανε στο smartwatch όπως λες, τους άρεσε εκεί στην apple κ λενε να το εφαρμοσουν στο επόμενο κινητό. Όχι γτ θα είναι δυνατότερο αλουμίνιο κ θέλουν να αποφύγουν ξανά τα λυγίσματα, απλά γτ είναι όμορφο. Όχι όχι λάθος. Θα το βαλουν στο iPhone επειδή το “δούλεψε” στο ρολόι και είδαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Λογικά με τα λεγόμενα σ θα είχαν προβλημα με το αλουμινιο εκει στην apple αμα λύγιζε και το ρολόι. Όχι άλλο κάρβουνο…

Manuelo

@nickos
Θα επρεπε να το ειχες καταλαβει ηδη οτι πρωτα “δουλευοντε-τσεκαροντε” τα προιοντα της apple και μετα βγαινουν στο εμποριο… Η apple δεν πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες!!! Εχει πεσει “δουλεμα” σωστο!! Σε παρακαλω τωρααααα!!!!

nickos

@manuelo φίλε δεν μπορώ να ακούω τέτοια. Θα δεχτω να ακούσω τον άλλον να λέει ‘ρε φίλε μαγκιά μου να δώσω λεφτά σε κάτι που γουστάρω, κι ας έχει κάποια μειονεκτηματα’ παρα να ακούσω να τρελενεται με ένα άρθρο κ να μην παραδέχεται την πραγματικότητα. Τα αιφον λυγίζουν. Τέλος. Εξάλλου όλα τα κινητα έχουν τα κουσούρια τους. Εγώ ειμαι φαν με το κινητό κ το λογισμικό που εχω αλλά κάποιες πατάτες τις αναγνωρίζω κ αμα είναι μεγάλες πατάτες τις κράζω. Κάτοχος Lumia 830.

viel

γελαω απλα νικο με αυτα που λες, και πολυ ομως.. τα iphone λυγιζουν χαχαχ το δικο μου γιατι δεν λυγησε? εχει προβλημα? σε ολη την ελλαδα πες μου σε ποιον λυγισε? .. γιατι χαθηκε απο το προσκηνιο το θεμα του λυγισματος αφου ειναι ακομα επικαιρο? haters gonna hate ….

AndreasLarisa

prankster100 πες τα αγορι μου….πες τα.σκαστε 800 κατοσταρικα για να παρετε Iphone 6 ..Αρε ξυπνατεεε ρεε υπαρχουν κινηταρες στην αγορα…

Mimi's

Εγώ έχω να πω το εξής,προσπάθτε σχεδόν όλοι εδώ μέσα να βγάλετε προβληματικούς τους κατόχους iPhone,ε ρε παιδάκια δεν είμαστε όλοι χαζοί και ανιδαιοι.επειδη κάποιοι δεν έχουν ιδέα από κινητά δεν πάει να πει ότι δεν έχουμε όλοι,και ούτε είμαστε πρόβατα όπως λέτε.οπως γίνεται με τα iPhone γίνεται εδώ και 2 χρόνια σχεδόν με την Samsung.παντου Galaxy.αυτοι δλδ δεν είναι πρόβατα και είναι του iPhone?σε όσα blog μπαινω(λόγω iPhone 4s πιο παλια)τέτοιο κράξιμο δεν βλέπω να ρίχνουν για αλλά λογισμικά.(νην κάτοχος lg g2 mini)

Alex

@Mimi’s

Εχεις δικαιο φίλε, και αυτό συμβαίνει επειδή η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση.. 😉

Άμα το δεις ποδοσφαιρικά το θέμα, ειναι κάπως σαν να λέμε το αϊφον ειναι ο Ολυμπιακός και το αντρόιντ είναι ο Παναθηναϊκος. Όσο και να φωναζουν οι Παναθηναϊκοι για διαιτησίες, στημένα και άλλα, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο, ο Ολυμπιακός ειναι πάλι πρωταθητής..!
(Τα γουϊντοους φον είναι η ΑΕΚ, που προσπαθεί να φτάσει) :Ρ

Το ίδιο πράγμα ειναι που λες, οπαδοί οι μεν, οπαδοί και οι δε..

Manuelo

Παιδια το προβλημα δεν ειναι με τους κατοχους iphone. Δεν τα παιρνουν απο τη τσεπη κανενος τα λεφτα! Το προβλημα δημιουργειται γτ θεωρηται το καλυτερο κινητο της αγορας χωρις να ειναι. Δεν λεω εννοειται οτι ειναι παρα πολυ καλο κινητο αλλα οχι και το κορυφαιο! Ελεος!! Ουτε καινοτομο ειναι ουτε τπτ! Δλδ για τη φημη που εχει δεν βρισκεται ουτε καν κοντα… Και γενικα προσωπικα θεωρω οτι η apple πουλαει τα προιοντα της σε πολυ υψηλοτερη τιμη απο οτι θα επρεπε…
@Αlex ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!! :-p

Γιώργος

Μπράβο στην Apple που θα πουλήσει και κινητό που δεν λυγίζει του χρόνου (θα το βαφτίσει innovation) οπότε θα μπορεί να κρατήσει την ίδια προϊστορική κάμερα και ξεπερασμένη οθόνη χωρίς να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν βελτίωσε το κινητό!
ΥΓ. Με 84% ποσοστό πωλήσεων του Android όλοι καταλαβαίνουν ποιος είναι ο πρωταθλητής των λειτουργικών για κινητά και ποιος δευτερος και καταιδρωμένος

Agnostos13

@prankster100
Περιεργα μας τα γραφεις…
Που παραδεχεται η Apple οτι χρησιμοποιησε το πιο φθηνο μεταλλο;
Απο ποτε το αλουμινιο ειναι παμφθηνο υλικο;
Αν ηθελε η Apple να κανει οικονομια γιατι δεν χρησιμοποιησε πλαστικο που χρησιμοποιει και ο ανταγωνισμος με μεγαλη επιτυχια;
Επισης οταν γραφεις οτι το iPhone εχει τη χειροτερη μπαταρια με τι το συγκρινες; Με καποιο Nokia 100 να φανταστω! Δεν βλεπω καποιον αλλο κατασκευαστη (σε αντιστοιχη συσκευη) να εχει καλυτερη αυτονομια στα 1000mah, ποσο μαλλον διπλασια που ισχυριζεσαι εσυ…

ΥΓ1: Η ειδηση ειναι οτι η Apple επιθυμει να βελτιωσει το υπαρχον υλικο για να εξαλειψει ορισμενες αδυναμιες του.
YΓ2: Μεγαλυτερο κομπλεξ απο του android-ακια δεν υπαρχει!
ΥΓ3: Ή μάλλον υπαρχει, το κομπλεξ του android-ακια που ηθελε iPhone αλλα δεν του φτασαν τα λεφτα και την εβγαλε με android ισχυριζομενος οτι ειναι καλυτερο απο το iPhone παροτι του κοστισε μολις το 1/10!

nickos

Viel σχετικά με τα άλλα κινητά λυγιζουν τα iPhone. Είναι αποδεδειγμένο. Τώρα αμα το δικό σ δεν λυγισε πάει να πει ότι το προσεχεις υπερβολικά πολύ, κ καλά κάνεις τόσα λεφτά έδωσες. Δε θα σταθώ στο ποσο κ αν πραγματικά λυγίζει γτ αυτό το ξέρω κ δεν χρειάζεται να το μεταδώσω σε σένα που προφανώς κ δεν το ξέρεις. Τώρα αν εσύ είσαι ευχαριστημένος 100% από το υλικό κ γενικά την κατασκευή του κινητού σου, με γεια σ με χαρά σ. Εγώ δε θα ήμουν ευχαριστημένος να είχα κινητό 800€ στην τσέπη του τζιν κ να το σκεφτόμουν συνεχώς μην κάνω κανα σταυροπόδι έτσι πως αράζω κ γίνει το κακό. True story…
Μακάρι να το χαρείς κ να μην γίνει κανένα κακο φίλε βιεν. Δεν θέλω να θίξω κανέναν απλώς δεν μπορώ να βλεπω γελοία σχόλια, και δυστυχώς μπαίνω στον κόπο κ απαντάω. Τώρα στο θέμα ποιο είναι κλτρ λογισμικό και ποσος κόσμος το έχει είναι καθαρά θέμα γούστου και μάρκετινγκ αντίστοιχα. Το αν έχει όλος ο κόσμος αντροιντ κ μόνο το 3% WP πραγματικά δε μου λέει κάτι. Αυτοί που πανε με το προσωπικό τους γούστο και όχι με τα ποσοστά σε καμια περίπτωση δεν είναι πρόβατα.

Τελης

@Agnostos13
Δηλαδή ο πιτσαδόρος και ο σερβιτόρος είναι λεφτάδες και έχουν iphone ή μήπως το πήραν σε Χ άτοκες και το θα το ξεχρεώνουν για 2-3 χρόνια. Προσωπικά έχω λεφτά να πάρω iphone αλλά δεν είμαι κορόιδο να δίνω 700 ευρώ για ένα κινητό που αξίζει 250-300 (max) οπότε πήρα το OnePlus One που αξίζει όσο το πλήρωσα και όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Agnostos13

@Τέλης
Πρώτον δεν χρειάζεται να είσαι λεφτάς για να μαζέψεις 700€.
Δεύτερον για μένα είναι βλακεία να βάλεις 100 δόσεις για ένα smartphone και να μην έχεις κάρτα ούτε για αναπάντητη, αλλά ο καθένας έχει την κάψα του (για άλλους είναι smartphone, για άλλους αυτοκίνητο/μηχανή κλπ).
Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει από το πως το πήρες αλλά απο τι πήρες τελικα…

kostas

Agnostos13 file etsi gia tin istoria 3 euro to kilo exei to 7005 alouminio kai sigoura i apple den ebale tetoio ebale poli xirotero. dld poso poios sou eipe oti einai akribo san iliko????? oso gia ta lefta eixa iphone 5 kai to poulisa 200 euro na figei i saboura…. otan kolisi kai den kanei oute reset na me pareis til na sou po pos na bgaleis to kapaki gia na min perimeneis na ksefortisi gia na ksana exeis kinito …….

Agnostos13

Για να βαζουμε τα πραματα στη θεση τους…η Apple εχει βαλει τοσο στο iPhone 6 (και 6 Plus) όσο και στα Macbook κραμα αλουμινιου της σειρας 6000 (γνωστο και ως αεροπορικο αλουμινιο) και συγκεκριμενα το 6003, το οποιο χρησιμοποιειται ευρεως και στην αυτοκινητοβιομηχανια.
Ποση διαφορα σε τιμη και ποιοτητα εχει απο το 7005;
Επισης σημαντικο ειναι να σημειωθει οτι οσο πιο σκληρο ειναι ενα κραμα τοσο πιο δυσκολο να επεξεργαστει και να διαμορφωθει ειναι, κατι που ανεβαζει το τελικο κοστος καθως η πρωτη υλη δεν αποτελει το μοναδικο κοστος παραγωγης. Απο την αλλη και ποσο να κοστιζει ενα κιλο πλαστικο ABS;

ΥΓ: Για την ιστορια η Samsung φοβηθηκε μην την παθει σαν την Apple και επελεξε το 6013 (σκληροτερη εκδοση του 6003 με περισσοτερο πυριτιο και λιγοτερο μαγνησιο) για τα νεα Galaxy S6/S6 Edge…

alexis touba

Καλα τηλ τα iphone αλλα ρε συ οποιον λεω δωσμου να το δω ολο μου λενε αστο γιατι δεν εχω μπαταρια..Στειλε μια φωτο:δε γηνεται!!στειλε εναν ηχο η ενα αρχειο:παλι δε γηνεται!!εχεις δωρεαν wifi??οχι δε γηνεται!!Μονο αν το κανεις jailbrake και τα σχετικα..Στο μονο που μαρεσει ενα iphone ειναι στοgaming.Αλα τωρα που βαλαν ολες οι εταιριες 64bit χανει κιαποκει.Προσωπικα ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb και τωρα εχω mate7.Πιο πολυ ευχαρηστημενος ειμαι με το τελευταιο που εχω.μπαταρια γρηγοραδα απλοτητα οθοναρα δαχτυλικο αψογο gaming απηστευτο. 0%λαγκ..Αναμενω το mate8 αν ειναι ναλαξω κηνητο.ισως αν το galaxy6 ηταν 5.5 ιντσες να τοπερνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.