Apple: Βελτιωμένη μπαταρία στο iPhone 15 χάρη στο Apple A17

Apple iPhone 15, Apple: Βελτιωμένη μπαταρία στο iPhone 15 χάρη στο Apple A17

Μία από τις βελτιώσεις που έρχονται το 2023 με το iPhone 15 θα μπορούσε να είναι η καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με τον κατασκευαστή chip της Apple της επιλογής TSMC να υπόσχεται αυξημένη απόδοση.

Η TSMC ανακοίνωσε τη μετάβαση σε τσιπ που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κατασκευής 3 νανομέτρων, η οποία είναι ένα άλμα από τη διαδικασία των 5 νανομέτρων που χρησιμοποιείται επί του παρόντος. Ουσιαστικά, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο σφιχτά θα είναι τα στοιχεία του επεξεργαστή. Το σημαντικότερο είναι ότι η TSMC αναφέρει ότι τα νέα της τσιπ θα καταναλώνουν περίπου 35% λιγότερη ισχύ, καθώς και ότι θα είναι πιο γρήγορα από άποψη απόδοσης. Αυτό θα πρέπει να σχετίζεται με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για συσκευές που κατασκευάζονται από τους συνεργάτες της TSMC, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15.

Η Apple σχεδιάζει τους επεξεργαστές Bionic που βρίσκονται μέσα στο iPhone, επομένως μπορεί να επιλέξει να σχεδιάσει τις βελτιώσεις που προσφέρουν τα 3 nm με διαφορετικό τρόπο αντί να μεγιστοποιήσει την απόδοση ισχύος. Ωστόσο, τα σημάδια δείχνουν ότι το τσιπ A17 Bionic θα προσφέρει καλύτερη απόδοση χωρίς τόση κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει αρκετός χρόνος για την TSMC να τελειοποιήσει τη διαδικασία κατασκευής της προτού αρχίσει να εργάζεται για την παραγωγή συσκευών iPhone 15.

Εάν όμως η Apple ακολουθήσει το φετινό σχέδιο, μόνο τα Pro μοντέλα του iPhone του 2023 θα λάβουν το νέο πυρίτιο. Το τυπικό iPhone 15 και η συνέχεια του iPhone 14 Plus πιθανότατα θα λάβουν το chipset A16.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Να θεωρήσετε δεδομένο στο επόμενο άρθρο σας ΡΕΚΟΡ Αυτονομίας. Γενικά το 15 ULTRA PRO MAX θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Οπότε μην αγχώνεστε!! Γράφτε τα από τώρα να στε ωραίοι !! Σιγουράκι!!
Καλή χρονιά με ΡΕΚΟΡ σελφι ανιμ κ μακριά από ιώσεις που ενδημούν σε αλλόθρησκους! Μάσκα APPLE δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε λόγω στασιάσεων/μπάχαλων σε πρότυπο φασονατζίδικο στην κοιλάδα της σενζεν

lneam

στο αρθρο διαβαζουμε ….

– Βελτιωμένη μπαταρία
αυτο σημαινει πως η προηγουμενη τεχνολογια (μπαταριας) ειχε κατωτερες τεχνικες προδιαγραφες. Δεν αναφερει ποιες ειναι αυτες ?

– καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
αυτο σημαινει πως η νεα μπαταρια εχει περοσσοτερους κυκλους φορτισης. Καμια αναφορα σε αυτο

– τα νέα της τσιπ θα καταναλώνουν περίπου 35% λιγότερη ισχύ
ο πληθυντικος δεν ισχυει, μονο ενα chip ειναι αυτο στα 3nm. Σε ολη την συσκευη αυτο μπορει να ειναι 5% η μειωση οταν λειτουργουν ολα στο full.

Chris_BMW

Ο φετινός Α16 είναι ήδη στα 4nm και όχι στα πέντε όπως λανθασμένα αναφέρετε στο άρθρο .
Εννοείτε πως θα επικεντρωθεί στην αυτονομία η δύναμη είναι ήδη επαρκής για το οτιδήποτε θέλεις να κανείς στο τηλέφωνο και ένα δυο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.