Apple VP: Η εγκοπή του iPhone X είναι το πιο εξελιγμένο κομμάτι τεχνολογίας

apple vp iphone x nothc, Apple VP: Η εγκοπή του iPhone X είναι το πιο εξελιγμένο κομμάτι τεχνολογίας

Το iPhone X είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα smartphones της Apple, ένα από τα iPhone στο οποίο η ίδια θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μοντέλα της.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Apple αποφάσισε να κάνει τη μετάβαση σε all-screen design, όπως και ο υπόλοιποι κατασκευαστές, αλλά με μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει μια εγκοπή στην επάνω πλευρά της οθόνης.

Υπάρχουν εκείνοι στους οποίους δεν αρέσει καθόλου η εγκοπή αυτή στην οθόνη του iPhone Χ, για τους developers αποτελεί πονοκέφαλο μιας και πρέπει να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους, αλλά στην Apple αρέσει και οι πληροφορίες λένε ότι η εγκοπή θα υπάρχει και στα τρία iPhones του 2018.

Ο Greg Joswiak, Apple VP of marketing σε iPod, iPhone και iOS, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την απόφαση να βάλουν την εγκοπή στην οθόνη του iPhone X. Την χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο εξελιγμένα κομμάτια τεχνολογίας που έχουν δημιουργήσει ποτέ και ειδικά σε έναν τόσο μικρό χώρο:

“With all of those components, this is one of the most densely packed technology areas I think we’ve ever done. It’s one of the most sophisticated pieces of technology we’ve ever done in such an incredibly small space”.

Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Apple επικεντρώθηκε κυρίως στις μελλοντικές ικανότητες και στον παράγοντα διαφοροποίησης με το Face ID, παρά σε στοιχεία που θα έκαναν το design πιο εύκολα αποδεκτό με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Apple VP επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι δεν σκέφτηκαν ποτέ να ενσωματώσουν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone X: “Ξεχάστε όλες αυτές τις ιστορίες που έχετε ακούσει για την προσπάθειά μας να τοποθετήσουμε αισθητήρα αποτυπωμάτων στην πλάτη. Είχαμε μια οπτική γωνία για το πώς να κάνουμε πραγματική αναγνώριση προσώπου, με έναν τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά. Θα ήταν πραγματικά δύσκολο να το κάνουμε, αλλά απλώς δεν θέλαμε να το κάνουμε με τον τρόπο που είχαν οι άλλοι, [συστήματα] που μπορούσαν κυριολεκτικά να ξεγελαστούν με μια εικόνα”.

Με λίγα λόγια, η εγκοπή ήρθε για να μείνει, και πέρα από τα iPhone, φημολογείται ότι θα έρθει και στα iPad του 2018.

“Δεν έχει σημασία αν είσαι πρώτος σε μια γενική ιδέα, το σημαντικό είναι να είσαι ο πρώτος που θα την κάνει τέλεια και αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε. Είτε πρόκειται για την ομάδα των chips που συνεργάζεται με την ομάδα του hardware, είτε η ομάδα του software- είμαστε μια ομάδα εδώ. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το φτάσει αυτό”, κατέληξε ο Greg Joswiak.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Οκ συμφωνούμε ότι έχει πολύ τεχνολογία το κομμάτι, ΑΛΛΑ το θέμα είναι ότι δεν είναι ΠΡΑΚΤΙΚΟ και είναι άσχημο ρε φίλε!! Να το βγάζατε στην ευθεία! Μας δείχνετε οτι και καλά είναι all screen και χαλάει όλη την συμμετρία!
“-Τι κάνεις Γιάννη??
-Κουκιά σπέρνω” ο Greg…..

Μανώλης

λύνεται εύκολα με ένα wallpaper με μαύρη μπάρα από πάνω… αλλά όντως άσχημο και για μένα!!!

ΝΙΚΟΣ

Δε μπορεί, δεν εξηγείται αλλιώς .Όλοι TROLL

nikos2017

Εγώ δεν το πήρα εξαιτίας αυτού του άσχημου μαύρου “σεμέν” στη μέση της οθόνης……

Pablo_Neruda

Ρε Apple ,όπως και να έχει θα πουλήσει το iPhone X….μην κάθεσαι ομως και λες μ@@λ__κιεZ …. Είναι μάλλον απ’ τις απόκρυφες τεχνολογίες που μας έλεγε ο Λιακόπουλος και μεις τον χλευαζαμε..

Πετρος

Εγω το πηρα και ειναι οτι καλυτερο εχω αγορασει ποτε … τρελη κατασκευη ενα κοσμημα ! Μανωλη αμα Χ ειναι ασχημο θα ηθελα πολυ να μαθω τι κινητο εχεις κ το θεωρεις ομορφο (γελαω να ξες)

Sint

Τεχνολογία η μαύρη τρύπα; Μα η μαύρη τρύπα;

Θοδωρής

“Δεν έχει σημασία αν είσαι πρώτος σε μια γενική ιδέα, το σημαντικό είναι να είσαι ο πρώτος που θα την κάνει τέλεια…”
Αυτή είναι η Apple στην ουσία.

giorgosgek

χαχαχ κλαιω , καλα κανει μαγκια της αν και ειναι γελοιο. Περα απο το οτι ετσι θα μπορουσε να το κανει καθε εταιρεια και το εχουν κανει για καμερα , καποιες τουλαχιστον ειχαν γουστο να ξεκινησουν πιο κατω την οθονη η να τα χωρεσουν ολα στο πανω bezel οσο μπορουν , να κανουν αυτο που εκανε apple ηταν η ευκολη λυση , η χειροτερη οπως λενε ολοι βασικα . Ηθελε να εκμεταλλευτει τον χωρο για οθονη αλλα παει αχρηστος και με αρκετα προβληματα, δεν υπαρχει κατι ξεχωριστο, ουτε ειναι καινοτομια (οπως η “αφαιρεση ακουστικων”, καινοτομια μη πω… που το ξεκινησαν αλλες και με καλυτερη ποιοτητα) ,απλα ηθελε να κανει μπαμ και να σχολιαστει , το καταφερε , με τις αποτυχιες της γινεται πιο πετυχημενη και αυτο ειναι που μετραει , εννοειται οτι εχει και καλα ετσι ειπαμε

Rizo

Να μου πει ένας που είναι πρακτικό να πετάνε 2 αυτάκια σε μια ορθογώνια οθόνη παρακαλώ!!🤔
Εντάξει πραγματικά αμα βγούνε και βίντεο που θα έχουν αυτές τις προεξοχες στα σημεία εκείνα δεν ξανά σχολιάζω 😂
Αυτό που λέει ο Μανώλης ισχύει αλλα αν τελικά ακυρώνεις αυτά τα αυτάκια ποιο είναι το νόημα; να λένε την μπαταρία στην αρχική οθόνη και μόνο;
Μου θυμίζει το τζαμακι που έχουν τα Corsa πάνω από τους καθρέφτες και πραγματικά δεν βλέπεις τίποτα από εκεί!!! Απλά υπάρχει!
Και στο X αυτό θα γίνεται. Θα βάζεις κανένα wallpaper σαν του άρθρου ή κανένα λευκό και θα το κοιτάς από μακριά για να σου δείξει την all screen αίσθηση.
Και ξανά λέω, εξαιρετική συσκευή αλλα εκεί.. φάουλ.

χρηστος

Kοιταξτε, αυτο θα ειναι το σχεδιο της Apple για 3-4 χρονια τωρα, οποτε το υπερασπιζεται οπως μπορει. Οσο φανατικος και να ειναι καποιος ομως, η μεγαλη ασυμμετρια και οι ασυμβατοτητες προβολης υλικου στα σημεια γυρω απο την εγκοπη ειναι και θα ειναι γεγονος. Προσωπικα δεν θεωρω οτι χρειαζεται να δικαιολογειται, ως γνωστον ο,τι βγαλει, το αγοραζουν…

Nickolas

Η αλήθεια είναι οτι οι αισθητήρες που έχει βάλει στο κομμάτι αυτό είναι οτι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Τώρα αν είναι όμορφο, υποκειμενικό, καθένας με τα γούστα του. προσωπικά δε μου αρέσει, είναι βέβαια και θέμα συνήθειας γι’αυτόν που θα το αγοράσει, πάντως με το μαύρο φόντο που λένε και τα παιδιά παραπάνω δε λύνεται τίποτα, καθώς αυτή η “λύση” είναι μόνο για την κεντρική οθόνη. Το θέμα είναι όταν βλέπεις φωτογραφίες και κυρίως όταν βλέπεις βίντεο ή παίζεις παιχνίδια που σου κόβει εκείνο το σημείο και είναι εκνευριστικό.

Πάντως πρακτικό δεν είναι σίγουρα, ο μόνος λόγος που το έκαναν είναι για να έχουν κάτι διαφορετικό, “iconic design” που έλεγαν και οι ίδιοι μια ζωή. Στα παλιά iphone ήταν το στρογγυλό κουμπί, σε αυτό είναι το κέρατο αυτό στην κορυφή. Και στην ουσία δεν έχουν και άδικο, αν δεν το σχεδίαζαν έτσι, το κινητό θα έμοιαζε με LG G6 ή Galaxy ή Xiaomi ή και γω δε ξέρω πόσα υπάρχουν με αυτό το σχέδιο και πόσα έρχονται.

agnostos13

Ειτε σε αρεσει καποιους ειτε οχι αυτος ειναι ο μονος τροπος να φτιαξεις πραγματικα edge-to-edge οθονη και bezeless design…
Ειναι ασυνηθιστο; Ειναι!
Ειναι παραξενο; Ειναι!
Ειναι ασχημο; Για ορισμενους ειναι!
Μεχρι να φτασουμε να μπορουμε να κρυψουμε καμερα, αισθητηρες και ηχειο κατω απο την οθονη (το οποιο επισης εχει πατενταρει η Apple) ειναι ο μοναδικος τροπος να μην εχεις bezel!

ΥΓ. Αναγνωστη δακτυλικου αποτυπωματος στην πλατη δεν ηθελαν να βαλουν…στην οθονη ομως;
.

Ιωάννης jb

Αν ήθελα να πάρω iPhone το iPhone x θα ήταν με διαφορά η τελευταία μου επιλογή..
Τεχνολογικό επίτευγμα το ολοκληρωτικό φακέλωμα;;
Επόμενο βήμα το τσιπαρισμα..

Πλάκα πλάκα και πλήρες φακέλωμα και κακάσχημο και χιλιάρικο..
Πάει πολύ..
Καλό χρυσό.. κορυφή κάμερα, υπεργρηγορο, αναβαθμισεις…. αλλά τα παραπάνω αρνητικά σε συνδυασμό με τα γνωστά μόνιμα αρνητικά όπως κλειστό λογισμικό, χωρίς κάρτα μνήμης και Bluetooth.. και χωρίς μίνι υποδοχή ακουστικών το καθιστούν τραγική επιλογή για τον σκεπτόμενο αγοραστή

petros

το πιο όμορφο ειναι το s8 plus πολυτέλεια χωρίς εγκοπές και αηδίες

Μανώλης

@Πετρος xρησιμοποιώ iPhone 4 (αυτό το design είναι αξεπέραστο) για τις κλήσεις/SMS/Μουσική [το iOS 7 το έκανε πολύ αργό στα υπολοιπα] και Note 3 για ίντερνετ/παιχνίδια/messenger.

Θεωρώ αν και πιο κουμούτσα το design του Note 3 πιο συμβατό και όμορφο στο μάτι μου παρά το σεμεδάκι και τις κάμερες στην άκρη πάνω κάτω… Αλλά όπως έγραψα είναι προσωπική μου γνώμη!!! 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.