Apple vs FBI: Η κυβέρνηση μας ζητά να χακάρουμε τους χρήστες μας

Σε πόλεμο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μπαίνει η Apple, η οποία αρνείται να αποκρυπτογραφήσει iPhone 5c όπως την διέταξε το δικαστήριο. Το κινητό ανήκει σε τρομοκράτη που συμμετείχε σε επίθεση στο San Bernardino όπου και σκοτώθηκαν 14 άτομα.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην Apple να βρει τον κωδικό να ξεκλειδώσει το iPhone 5c αλλά και να βοηθήσει την κυβέρνηση να αποκτήσει πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο περιεχόμενο. Αναφέρεται ότι “η Apple είναι η μόνη που έχει τα τεχνικά μέσα που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την έρευνα, αλλά αρνήθηκε να προσφέρει βοήθεια οικειοθελώς”.

Το γραφείο του Εισαγγελέα θέλει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για να δει ποιοι ήταν οι τρομοκράτες, με ποιους είχαν επαφή και ποιοι τους βοήθησαν.

Η Apple όμως από την δική της πλευρά δεν θέλει να σπάσει το σύστημα κρυπτογράφησής της και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατομμυρίων χρηστών. Η ίδια δεν διστάζει να απαντήσει με ανοιχτή επιστολή στο δικαστικό σύστημα μέσω του CEO, Tim Cook.

O Tim Cook εξηγεί ότι μέσα από την εντολή αυτή απαιτείται από την Apple να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα για την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση στα iPhone. Προειδοποιεί ότι αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά “ένα master key ικανό να ανοίξει εκατοντάδες εκατομμύρια κλειδαριές- από εστιατόρια, τράπεζες, σπίτια και καταστήματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά”.

Η επιστολή του Cook:
“Η κυβέρνηση ζητά από την Apple να χακάρει τους δικούς της χρήστες και να υπονομεύσει δεκαετίες προόδων που έχουν γίνει σε θέματα ασφαλείας προκειμένου να προστατευτούν οι χρήστες μας – μαζί με εκατομμύρια Αμερικανούς – από εξελιγμένους χάκερς και κυβερνο-εγκληματίες. Οι ίδιοι μηχανικοί που έχτισαν την ισχυρή κρυπτογράφηση στο iPhone για να προστατέψουν τους χρήστες, θα πρέπει να υποχρεωθούν να τις αποδυναμώσουν και να κάνουν τους χρήστες μας λιγότερο ασφαλείς”

Δεν μπορούμε να βρούμε ανάλογο προηγούμενο με αμερικανική εταιρεία που αναγκάζεται να εκθέσει τους χρήστες της σε έναν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης. Για χρόνια οι κρυπτολόγοι και οι ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφαλείας προειδοποιούν ενάντια στην αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης. Κάνοντας κάτι τέτοιο θα βλάψουμε μόνο τους νομοταγείς πολίτες, οι οποίοι βασίζονται σε εταιρείες όπως η Apple για να προστατέψουν τα δεδομένα τους”.

apple fb iphone 5c, Apple vs FBI: Η κυβέρνηση μας ζητά να χακάρουμε τους χρήστες μας
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thelight

Καμια εταιρεια δεν πρεπει να δωσει την κρυπτογραφηση του λειτουργικου της σε καμια κυβερνηση και μυστικες υπηρεσιες.Ειναι προφανες οτι ολο αυτο ειναι στημενο απο την NSA και το FBI για να αποκτησουν το Master key και να μπαινοβγαινουν μεσα στις συσκευες του κοσμου σαν να μην συμβαινει τιποτε.Ουτε η apple ουτε κανενας αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να το κανει.Οποιος θελει το κανει μονο τους,αν μπορει.Τελικα αυτη η “τρομοκρατια” βολευει καποιους.Αν γινει αυτο απο το FBI θα το κανουν σε λιγο και οι hackers ολου του κοσμου.Ανοιγουν τους ασκους του αιολου στην παγκοσμια κοινοτητα των πληροφοριων και δεδομενων.

makis

που το σκεφτήκαν αυτό τώρα το ότι τους παρακαλεί η nsa να τους δώσει στοιχειά για τρομοκράτη και αυτοί δεν τα δίνουν ποσό πρόβατο να είναι ένας άνθρωπος να πιστεύει ότι είναι ασφαλείς με το iphone την στιγμή που παρακολουθούνε σύμφωνα με των snowden όλες της κυβέρνησης χακαρουνε τους καλύτερους super-computers στον κόσμο και δεν μπορούνε να χαίρουνε ένα iphone ακουστέ τη λέει ο snowden για τα iphone https://appleinsider.com/articles/15/01/21/nsa-leaker-edward-snowden-refuses-to-use-apples-iphone-over-spying-concerns—report

Nick

Ενώ η Google εεεε; Ναι σε όλα!!!

Agnostos13

Το ξεκλειδωμα του iPhone 5C λογω τρομοκρατιας ειναι η αφορμη για τη δημιουργια backdoor στο iOS. Η αιτια ειναι πολυ βαθυτερη και εχει να κανει με την απαιτηση των μυστικων υπηρεσιων να εχουν προσβαση σε ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες ολων των εταιρειων. Μαλιστα στο Silicon Valley meeting οπου συμμετειχαν υψηλοβαθμα στελεχη εταιρειων τεχνολογιας (Apple, Microsoft, Google, Facebook κα) και αντιπροσωποι των NSA και FBI η μοναδικη που αντεδρασε ανοιχτα για την παροχη backdoor key ηταν η Apple. Ενω μαλιστα ο Cook ανεφερε οτι δεν εχει αναπτυχθει το iOS με προβλεψη για backdoor ουτε για την ιδια την Apple!
https://www.pcworld.com/article/3020322/fbi-nsa-seek-tech-firms-help-in-war-on-terror-at-silicon-valley-meeting.html
Τωρα με τη δικαιολογια της καλυψης τρομοκρατων ειναι μια καλη αφορμη για να πιεσουν το θεμα…

@makis:
δεν εισαι καλα ενημερωμενος μου φαινεται ή το hating τυφλώνει…
Το εγγραφο που παραθετει ο Snowden περι “special software” αναφερεται στο 2008
Προχωρωντας λιγα χρονια αργοτερα και συγκεκριμενα στο 2014 ο Snowden χαιρετιζει τις δικλειδες ασφαλειας του iOS 8 και την αποφαση της Apple να εμβαθυνει στο θεμα της ιδιωτικης ασφαλειας των χρηστων. Βεβαια υπογραμμιζει οτι και παλι δεν θα επελεγε ενα iPhone καθως δεν ειναι σιγουρος οτι οι δικλειδες αυτες δεν υπαρχει δυνατοτητα να παραβιαστουν στο αμεσο μελλον απο τις μυστικες υπηρεσιες…
https://appleinsider.com/articles/15/06/05/edward-snowden-hails-apple-as-pioneering-for-ios-8-security-measures

azriel84

@Makis Ο Snowden λέει χρησιμοποιεί απλό τηλέφωνο γιατί το iPhone όπως και όλα τα smartphones είναι κινητοί ρουφιάνοι. Όλα τα υπόλοιπα που λέει είναι εικασίες. Σκέψου πως αν το είχαν ήδη σπάσει δεν χρειαζόταν δικαστική εντολή. Βέβαια από την άλλη, όλα μπορεί να είναι ένα ωραίο θέατρο για το θεαθήναι της βιτρίνας και από πίσω όλοι οι μεγάλοι να τα έχουν βρει, ποιος ξέρει…..

Τώρα, αν τελικά η Apple κάνει ότι λέει το δικαστήριο, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις πολιτικές της εταιρίας. Ουσιαστικά το, θεωρητικά, μεγαλύτερο πλεονέκτημα των iPhone σε σχέση με τα Android, η ασφάλεια, θα πάει περίπατο. Είδωμεν.

giannogeorge

@azriel84 φυσικά και χρειάζονται δικαστική εντολή για την αποκρυπτογράφηση του iOS, ακριβώς όπως χρειάζονται και ένταλμα να κάνουν ντου σε σπίτι αρχιτρομοκράτη. Αν γίνει παράνομα, όλες οι κατηγορίες πέφτουν. Δεν το ζητάνε τυχαία. Τόσα CSI έχουμε δει!!

azriel84

@giannogeorge Εννοούσα πως αν κάποια υπηρεσία όπως πχ η NSA είχε φτιάξειο κάποιο trojan ή λογισμικό που έσπαγε την κρυπτογράφηση, θα το είχαν ήδη οι υπηρεσίες των ΗΠΑ και δεν θα έφταναν στο σημείο με δικαστικές εντολές κτλ, όλα θα γινόντουσαν under the table… Όπως και να έχει η επιμονή τους για επιβολή Μεγάλου Αδερφού είναι τέρμα ανησυχητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.