Apple: Προσλαμβάνει προσωπικό για καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταριών

Αρκετοί είναι οι χρήστες προϊόντων της Apple, που στο παρελθόν έχουν εκφράσει παράπονα για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως για παράδειγμα στο iPhone. Η μπαταρία του είναι αρκετά μικρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ειδικά αν την συγκρίνεις με συσκευές Android, και πρόσφατα έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για προβληματικές μπαταρίες. Επιπλέον, λίγο καιρό πριν υπήρχαν αναφορές για τα νέα MacBook Pro και την μικρή διάρκεια της μπαταρίας, πρόβλημα που τελικά επιλύθηκε με ένα software update.

Από ότι φαίνεται, αυτό είναι ένα πρόβλημα που η Apple το αναγνωρίζει και σκοπεύει να λάβει μέτρα για να το αντιμετωπίσει. Αυτή την εβδομάδα, η Apple δημοσίευσε 2 νέες θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, οι οποίες ζητάνε έναν Battery Algorithm Analysis Engineer και έναν System Power and Control Architect.

Στην περιγραφή της πρώτης θέσης αναφέρει, “Σε αυτή την θέση, αναμένεται η δοκιμή εξελιγμένων τεχνολογιών διαχείρισης των μπαταριών ιόντων λιθίου, μέσω δοκιμών της μπαταρίας και ανάλυση δεδομένων”. Όσον αφορά την δεύτερη θέση εργασίας αναφέρει τα εξής, “Ανάπτυξη, δημιουργία προτύπων και αξιολόγηση αλγορίθμων διαχείρισης ενέργειας του συστήματος. Θα αναλύεις λύσεις ελέγχου ισχύος οι οποίες βελτιώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ενεργειακή απόδοση του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε άψογη εμπειρία χρήσης”.

Στην δεύτερη θέση εργασίας σε κάποιο σημείο αναφέρει την λέξη SoC, το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι σχετίζεται με τα chipset που χρησιμοποιεί η Apple στα κινητά της. Το τι θα δούμε στο μέλλον από αυτές τις νέες θέσεις εργασίας, κανένας δεν το γνωρίζει, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Apple ψάχνει τρόπους να λύσει όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τις μπαταρίες.

Apple Battery 2 new jobs hire battery specialists improve battery algorithm consumption, Apple: Προσλαμβάνει προσωπικό για καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταριών

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Εδω και με κινητό των 3450Mah Τελειώνουν σε 150 λεπτά με βάρια χρήση Screen on time, τι να πω δεν φταίει η Apple Εκτός και αν υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα ισορροπίας μεταξύ ταχύτητας(desktop) και εξοικονόμησης μπαταρίας(low power)!
Θα μπορούσε δηλαδή το 150 να πάει 300 λεπτά βαριάς χρήσης η 5 ώρες βαριάς χρήσης με ταβάνι σε κάθε εξάρτημα για την κατανάλωση για να μπορεί να φτάσει αυτό το στόχο!! Χωρίς το κινητό να ειναι κουμουτσα!

Kostas

https://highonandroid.com/highonandroid-sot-test/
O Βασιλιάς λογικά ειναι το Galaxy S7 Edge.

Tasos Spanos

Με την πολιτική των πολύ λεπτών συσκευών δεν μπορει να ανεβάσει πολύ τα νούμερα
Πρέπει να εφευρεθούν άλλες τεχνολογίες στις μπαταρίες δεν πάει άλλο η συγκεκριμένη τεχνολογία έδωσε ότι μπορούσε

Με 1750mah όσο και καλούς επεξεργαστές και λοιπά να βάλεις και το καλύτερο λειτουργικό ποσό να κερδίσεις; Να υπερβούμε τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται

Σίγουρα μπορεί να διορθώσει κάποια θέματα με προβληματικές μπαταρίες αλλά δεν θα γίνει κανένα θαύμα

Κρητονας

Το θέλω

giorgosgek

αντι να βγαλουν στην αγορα καμια νεα τεχνολογια απο αυτες που ανακαλυπτουν καθε μερα ,καθονται και παιζουν με αλγοριθμους , ελεος πια , θες καινοτομια Αpple ; καντο

Νικόλαος Μπεκιαρης

Πάντα τέτοια!

Demis

@giorgosgek καινουργιες τεχνολογιες στης μπαταριες δεν μπορουν να βγουν (για αλλους λογους) οταν αυτοι η “λογοι” το επιτρέψουν κατι θα γινει

Godfather

Κάτοχος iPhone 6s..καινούργια συσκευή 8 μήνες στα χέρια μου.Το κινητό κλείνει στο 40%,στο 20%,σε παιχνίδια ακούγεται λες κ δουλεύει ανεμιστηράκι..απαράδεκτο για premium συσκευη 800€!
Να επισημάνω οτι δεν περιλαμβάνεται λόγω κωδικού στο προγράμμα αντικατάστασης μπαταρίας..
Η αυτοκρατορία της Apple παραπαίει..800 ευρώ για να έχω προβλήματα που πιθανότατα δεν έχουν κινεζικά πολυ πιο οικονομικά..

manolis

ακόμα να βάλουν αγγελία για νέο CEO;;;;; :p

@Tasos Spanos συμφωνώ, αυτό είναι το θέμα ουσιαστικά! αλλά ποιος θα ήθελε ένα χοντροκομμένο κινητό όταν έχουμε συνηθίσει αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.