Apple Watch: Απέτρεψε θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο

Apple Watch, Apple Watch: Απέτρεψε θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο

Πλέον έχει γίνει συνήθεια να διαβάζουμε για κάποιον χρήστη Apple Watch που εντόπισαν χάρη στο έξυπνο ρολόι ή που κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή του με τη βοήθεια των αισθητήρων της συσκευής, και τα λοιπά. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι ένας 30χρονος αναζήτησε ιατρική βοήθεια εξαιτίας των πληροφοριών που του παρείχε το έξυπνο ρολόι του.

Ο Chris Mint, όπως ονομάζεται ο κάτοχος του Apple Watch, έλαβε μια ειδοποίηση από το έξυπνο ρολόι σχετικά με τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς του. Ο Mint πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια, αλλά οι γιατροί ήταν σκεπτικοί απέναντι στα δεδομένα που έδινε η συσκευή.

Τελικά εξέτασαν τον Chris με τα δικά τους μηχανήματα και δήλωσαν ότι θα μπορούσε να έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Έτσι τον παρέπεμψαν στους ειδικούς γιατρούς, όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι έχει διαρροή σε δύο καρδιακές βαλβίδες και πρέπει να χειρουργηθεί.

Η σύζυγος του Mint, Tiffany, χαρούμενη με την έκβαση των γεγονότων αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία με τον Tim Cook. Ο CEO της Apple απάντησε στο μήνυμα της λέγοντας ότι είναι χαρούμενος που ο σύζυγος της ζήτησε βοήθεια και τώρα είναι καλά.

Το χαρακτηριστικό ECG έκανε το ντεμπούτο του με τα Apple Watch Series 4 και το διαθέτουν και τα νεότερα Series 5. Μέχρι τώρα, τόσο το ECG όσο και οι υπόλοιποι αισθητήρες των έξυπνων ρολογιών της Apple έχουν βοηθήσει πολλούς χρήστες. Όπως τον Bob Burdett που πρόσφατα εντοπίστηκε πριν είναι πολύ αργά, χάρη στον αισθητήρα πτώσης.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Για τα καρδιακά επεισόδια που προκάλεσε όταν ανακοινώθηκε η τιμή του, δεν λέτε τίποτε όμως! χαχαχαχα (πλάκα κάνω)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.