Apple Watch: Έσωσε τη ζωή κάποιου με κολπική μαρμαρυγή

Apple Watch, Apple Watch: Έσωσε τη ζωή κάποιου με κολπική μαρμαρυγή

Τα Apple Watch έχουν σώσει αμέτρητες ζωές, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Αυτή τη φορά, το έξυπνο ρολόι του Roy Robinson, ενός 74χρονου από το Lake Worth της Florida, τον προειδοποίησε ότι πιθανότατα πάσχει κολπική μαρμαρυγή, σώζοντας του τη ζωή.

Το περιστατικό

Ο Roy Robinson είχε επισκεφθεί την οικογένεια του στη Βαλτιμόρη για να περάσει μαζί τους τις γιορτές. Μία μέρα, ο ίδιος και η σύζυγος του, Dale, επισκέφτηκαν την εγγονή τους στο σχολείο.

Για να φτάσουν στην τάξη της εγγονής τους έπρεπε να ανέβουν αρκετούς ορόφους με τα πόδια. Όταν έφτασαν στον τρίτο όροφο, ο Roy αισθάνθηκε δυσκολία στην αναπνοή, κάτι που ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο γι’ αυτόν.

Την ίδια περίοδο, ο Robinson έλαβε στο Apple Watch του μια ειδοποίηση ότι το έξυπνο ρολόι εντόπισε πιθανή κολπική μαρμαρυγή. Ο Roy δεν είναι ιδέα τι ακριβώς είναι η κολπική μαρμαρυγή, αλλά ο γιος τους τον πίεσε να επισκεφθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών, διότι το ρολόι συνέχισε να εμφανίζει πολλαπλές ειδοποιήσεις.

Η διάγνωση και η συνέχεια

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ο Roy είπε στους νοσηλευτές ότι το Apple Watch του ανέφερε ότι πιθανότατα πάσχει από κολπική μαρμαρυγή. Το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε εξετάσεις στον Robinson και διαπίστωσε ότι όντως πάσχει από κολπική μαρμαρυγή.

Όπως λέει και ο ίδιος, μπορεί το Apple Watch να μην του έσωσε ουσιαστικά τη ζωή, αλλά σίγουρα βοήθησε. Αν δεν ήταν αυτό και οι ειδοποιήσεις του ίσως ήταν πολύ αργά όταν κάποιοι άλλοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Μιας που αυτή τη φορά πήγε μόνος του, όρθιος.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peat kalos

πλάκα μας κανετε τωρα , αρθρο ειναι αυτο αγαπητέ κωστα, μην τρελαθουμε

Dimitris

Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.

giannogeorge

Έχοντας φίλη που πρόσφατα έκανε επέμβαση για κολπική μαρμαρυγή και τον πατέρα ενός γνωστού που επίσης πάσχει, το ότι και μόνο το εντόπισε το Apple Watch… είναι χρόνια μπροστά από άλλες συσκευές του είδους…

Vendetta

Κάπου σε έχασα. Εννοείς ότι έχεις εμπειρία από δικούς σου ανθρώπους και γνωρίζεις ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα?

Επισκεπτης

Αυτό το έχω από προσωπική μου εμπειρία, και σας πληροφορώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις κολπικής μαρμαριγής που δεν γίνονται αντιληπτές από τον πάσχοντα. Επίσης μπορεί να εμφανίζεται στον πάσχοντα για χρονικό διάστημα 2-3 ωρών και όταν πηγαίνει στον γιατρό για να εξετασθεί να μην μπορεί να διαγνωσθεί γιατί έχει περάσει . Στην περίπτωση του Apple Watch που το φοράμε συνέχεια είναι σαν να έχεις ένα καρδιογράφο συνδεδεμένο επάνοδος σου. Το δε καρδιογράφημα που παράγεται μπορείς να το από στείλεις σε μορφή pdf στον γιατρό σου. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ και Επιβεβαιώσαμε με τον γιατρό κάτι το οποίο μέχρι τώρα θεωρούσαμε πιθανό γιατί δεν είχε διαγνωσθεί σε καμία εξέταση…..

Ορέστης

Λοιπόν κύριοι επειδή όπως και το σύμπαν,έτσι & η βλακεία δεν έχει όρια…..
Καμμία ζωή δεν του έσωσε γιατί απλά η κολπική μαρμαρυγή καμμία σχέση δεν έχει με την κοιλιακή μαρμαρυγή.
Ok?
Αρρυθμία είναι με μόνη επιπλοκή σε ηλικιωμένα άτομα τον κίνδυνο εμβολής λόγω του ότι το αίμα λυμναζει στους κόλπους με συνέπεια την δημιουργία θρόμβων,εξ ου και η λήψη αντιπηκτικών.
Στην χρόνια φυσικά! Η παροξυσμικη(λιγοστά επεισόδια)επιδέχεται με την καταλυση των πνευμονικών φλεβων(ablation)πλέον με ραδιοσυχνότητες ίαση με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας(επί το πλείστον απαιτούνται 2)
Μην πιστεύετε ο,τι βλακείες σας προωθεί το marketing!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.