Apple Watch: Κυριαρχούν στην αγορά smartwatch με 5,7 εκ. αποστολές

Apple Watch, Apple Watch: Κυριαρχούν στην αγορά smartwatch με 5,7 εκ. αποστολές

Τα Apple Watch είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο δημοφιλείς συσκευές της Apple και ένα από τα καλύτερα smartwatches που μπορούμε να βρούμε στην αγορά. Σύμφωνα με μία νέα ανάλυση της Strategy Analytics, η Apple το δεύτερο τρίμηνο του 2019 απέστειλε 5,7 εκατομμύρια Apple Watches παγκοσμίως.

Αν όντως αυτός ο αριθμός ισχύει τότε αναφερόμαστε σε αύξηση πάνω από 50% σε ετήσια βάση. Συγκριτικά, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2018 η Apple είχε σημειώσει 3,8 εκατομμύρια αποστολές.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Strategy Analytics, Neil Mawston, η αγορά των smartwatch κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου αυξήθηκε στο 46% σε σύγκριση με το 44% που ήταν πέρυσι. Η Apple είναι η κυρίαρχος αυτής της αγοράς με άλλες εταιρείες όπως οι Samsung, Fitbit, Huawei και Fossil να μένουν αρκετά πίσω.

Apple Watch, Apple Watch: Κυριαρχούν στην αγορά smartwatch με 5,7 εκ. αποστολές

Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την Strategy Analytics, βρέθηκε η Samsung η οποία απέστειλε κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου μόλις 2 εκατομμύρια συσκευές, ενώ η Fitbit κατέκτησε την τρίτη θέση με 1,2 εκατομμύρια αποστολές. Συνολικά, η Strategy Analytics υπολογίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 απεστάλησαν συνολικά 12,3 εκατομμύρια συσκευές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Fitbit δημοσίευσε τα έσοδα της για το δεύτερο τρίμηνο του έτος. Στον τομέα των smartwatches είχε πτώση εσόδων κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, ενώ είδε 51% αύξηση στα fitness tracker.

Από την άλλη, η Apple δεν δημοσιεύει τις συνολικές πωλήσεις της για κανένα από τα προϊόντα της. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τρίτης οικονομικής περιόδου του 2019 ο τομέας “Wearables, Home και Accessories” είχε κέρδη $5,53 δις. Στον τομέα αυτό ανήκουν τα AirPods, Beats, HomePod και Apple Watch.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.