Apple Watch Series 9: Αποκαλύφθηκε πιο ισχυρό με τσιπ S9

Apple Watch Series 9, Apple Watch Series 9: Αποκαλύφθηκε πιο ισχυρό με τσιπ S9

Η Apple παρουσίασε μόλις το Apple Watch Series 9 στην εκδήλωση Wonderlust, το οποίο διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση χάρη στο τσιπ S9.

Το wearable έχει επανασχεδιαστεί εσωτερικά, συμπεριλαμβανομένου ενός εντελώς νέου τσιπ πυριτίου της Apple. Έχει 60% περισσότερα τρανζίστορ και είναι 30% πιο γρήγορο από το τσιπ S8. Διαθέτει επίσης νευρωνικό κινητήρα τεσσάρων πυρήνων για 2 φορές ταχύτερες εργασίες. Βασίζεται στο Α15 Bionic που χρησιμοποιείται στα iPhone 14 και 14 Plus, στη σειρά iPhone 13, στο iPhone SE 3ης (τελευταία) γενιάς, ακόμη και στην 6η γενιά (πιο πρόσφατη) ipad mini.

Για να τονίσουμε πόσο μεγάλο άλμα στην επεξεργαστική ισχύ είναι αυτή η αναβάθμιση για το Apple Watch, λάβετε υπόψη ότι οι τρεις τελευταίες γενιές — οι Series 6, Series 7 και Series 8 — είχαν όλες τσιπ βασισμένα στο chipset A13 Bionic της Apple. το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με τη σειρά iPhone 11 μέχρι το 2019. Πριν από 4 χρόνια!

Εξωτερικά, ωστόσο, μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με το περυσινό Serie 8.

Τα αιτήματα Siri επεξεργάζονται τώρα στο Apple Watch, καθιστώντας τα πιο γρήγορα και ασφαλή, ενώ ο φωνητικός βοηθός μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε δεδομένα υγείας για πρώτη φορά. Η υπαγόρευση στo Series 9 είναι επίσης έως και 25% πιο ακριβής από τη Series 8 χάρη στην ασφαλή επεξεργασία στη συσκευή. Διατηρεί την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας 18 ωρών όλη την ημέρα.

Με υποστήριξη Ultra Wideband, το Apple Watch Series 9 μπορεί να χρησιμοποιήσει το Precision Finding για iPhone για πρώτη φορά, ακριβώς όπως το iPhone με AirTag.

Η νέα σειρά διαθέτει επίσης μια φωτεινότερη οθόνη Retina που είναι πάντα ανοιχτή που μπορεί τώρα να φτάσει έως και 2000 nits, διπλάσια φωτεινότητα από το Apple Watch Series 8. Μπορεί επίσης να μειώσει σε μόλις ένα nit φωτεινότητας για χρήση σε κινηματογράφο ή τη νύχτα .

Το Apple Watch Series 9 μπορεί να ελεγχθεί με μια νέα χειρονομία που ονομάζεται “Double Tap”, όπου ο χρήστης χτυπά τον αντίχειρα και τον δείκτη μαζί όπως συμβαίνει στο headset Vision Pro. Χρησιμοποιώντας αυτήν την κίνηση, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη συσκευή χωρίς να αγγίξουν την οθόνη για εργασίες όπως απάντηση ή τερματισμός κλήσης, διακοπή ενός χρονοδιακόπτη, αναβολή αφύπνισης, παύση της αναπαραγωγής μουσικής, εμφάνιση της Smart Stack και πολλά άλλα. Αυτό το κάνει αναζητώντας μικροσκοπικές αλλαγές στην κίνηση και τη ροή του αίματος χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο και τον αισθητήρα οξυγόνου του αίματος.

Το Apple Watch Series 9 διατίθεται σε μια νέα ροζ απόχρωση, μαζί με το Starlight, το Silver, το Midnight και το PRODUCT(RED). Η έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα είναι διαθέσιμη σε ασημί, χρυσό και γραφίτη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.