Apple: Σκοπεύει να εγκαταλείψει το Touch ID σύντομα

apple touch id, Apple: Σκοπεύει να εγκαταλείψει το Touch ID σύντομα

Φέτος η Apple παρουσίασε τα συμβατικά iPhone 8 / iPhone 8 Plus και το φουτουριστικό iPhone X. Στις πρώτες δυο συσκευές δεν υπήρξαν μεγάλες διάφορες σε σχέση με τα προηγούμενα smartphones της εταιρείας, ενώ στο επετειακό μοντέλο οι αλλαγές ήταν πολλές, περιλαμβανομένης και της αφαίρεσης ενός βιομετρικού τρόπου ασφαλείας, του Touch ID. Την θέση του πήρε η αναγνώριση προσώπου, γνωστή ως Face ID.

Μπορεί η Apple να έμεινε και φέτος με την τεχνολογία ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος σε δυο κινητά της, όμως βάσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν το τέρμα του Touch ID από το νέο έτος.

Συγκεκριμένα, ο εξαιρετικά δημοφιλής αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities σημειώνει πως τόσο τα επερχόμενα iPad Pro του 2018, όσο και τα iPhones επόμενης γενιάς θα ενσωματώνουν όλα αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου, με την Apple να αφαιρεί το Touch ID, βάζοντας το για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το Cupertino ήταν στην ουσία ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσίασε ένα smartphone με αξιόπιστο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, πίσω το 2013 με το iPhone 5S, αλλά φαίνεται πως πλέον ο συγκεκριμένος βιομετρικός τρόπος ασφαλείας δεν βρίσκεται στα πλάνα για μελλοντικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες, το 70% των Android smartphones που θα κυκλοφορήσουν το ερχόμενο έτος θα ενσωματώνουν αναγνώστη αποτυπωμάτων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει πως η Apple εγκαταλείπει πολύ νωρίς την τεχνολογία, αισθητήρες της οποίας προσπάθησε να τοποθετήσει κάτω από την οθόνη των νέων τηλεφώνων της, αλλά τελικά η… καινοτομία δεν στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Ο Ming-Chi Kuo δήλωσε πριν από λίγες μέρες πως αρκετοί κατασκευαστές ακολουθούν ήδη το παράδειγμα της Apple, παγώνοντας τις δοκιμές για οθόνη με ενσωματωμένο fingerprint scanner και προχωρώντας στην κατασκευή ενός αισθητήρα παρόμοιου του Face ID.

Ο Αμερικανός κολοσσός φαίνεται αρκετά βέβαιος για την επιτυχία και αξιοπιστία του Face ID, ενώ ακόμα μένει να δοκιμαστεί από το ευρύ κοινό. Φήμες κάνουν λόγο για μεγάλη αναβολή στην μαζική διάθεση του iPhone X (στις 3 Νοεμβρίου θα το πάρουν όσοι το έχουν προ-παραγγείλει), οπότε ίσως πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα για να δούμε αν το Cupertino βρήκε όντως την μαγική συνταγή για την τέλεια μεταφορά του… Xbox Kinect σε φορητές συσκευές ή απέτυχε παταγωδώς. Ο μεγαλύτερος κριτής είναι ο καταναλωτής και αυτό ισχύει ακόμα και για την Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
χρηστος

Καλα, η Apple το εχει χασει προ πολλου: αφαιρεσε πρωτη την θυρα ακουστικων, τωρα καταργει και τους αισθητηρες δακτυλικων αποτυποματων, αυριο τι;
Το κακο ειναι οτι το ηλιθιο παραδειγμα της Apple το ακολουθουν επειτα και πολλοι αλλοι.

NikosAr

Το θέμα είναι ότι τα νέα MacBook Pro 2017 είναι με Touch ID … τόσο γρήγορα, δηλ μόνο σε ένα μοντέλο θα έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ( πέραν του iPhone – iPad ) ;

nikos2017

Μεγάλη βλακεία και θα φανεί στην πορεία, μόλις βγει το Χ.

Υπάρχουν ένα σωρό χρησιμότητες του touch-ID που δεν καλύπτονται με ισάξια αξιοπιστία από το face-ID.

Εγώ συνεχίζω να δίνω μόνο ένα παράδειγμα…. το snooze του alarm που σε θέλει οπωσδήποτε να πετάγεσαι απ τον ύπνο να ανοίγεις μάτια για να ξεκλειδώσεις… έτσι πάει περίπατο η ευκολία του “σταδιακού” ξυπνήματος με τα δύο η τρία διαδοχικά alarms.

Tώρα που το σκέφτομαι…. οδηγείς με τη μηχανή με το κράνος, ή με τα γυαλιά ηλίου το χοντρό μποφάν, σκούφο, κασκόλ κλπ. και…. θες να πάρεις τηλ. επείγον…. ΠΩΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ ΜΕ FACE-ID ????

Mη τρελαθούμε ότι η apple έχει λύσει (και καλά) αυτό το θέμα και θέλει τώρα και να το καθιερώσει (στα σκουπίδια η χρηστικότητα…. όλα για όλα, αρκεί να γλυτώσει το κόστος των οθονών με το ενσωματωμένο fingerprint scanner) …..

Πήρα το 8 plus, αλλά ίσως θα ναι το τελευταίο από την συγκεκριμένη εταιρεία.

alekos

Ότι πει η NSA

KnightRider

Σε λίγο θα καταργήσουν και το ηχείο και θα σου ζητάνε να πληρώνεις extra για εξωτερικό ηχείο.

giannis

@nikos2017 Δεν ρειάζεται να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο για το snooze. Απλά πατάς το κεντρικό πλήκτρο το οποίο βέβαια απουσιάζει πλέον από όλες τις ναυαρχίδες. Προφανώς θα έχει αντίστοιχη επιλογή στην οθόνη.
Σοβαρά τώρα. Θα πάρεις τηλέφωνο ενώ οδηγείς μηχανή? Το γράφεις και δημόσια? Σόρρυ φίλε αλλά είσαι δημόσιος κίνδυνος. Να παρκάρεις να βγάλεις το κράνος και να πάρεις τηλεφωνο όπως επιβάλλεται.

dionisis

@nikos2017 ακόμα και το power button να πατήσεις πάει σνούζ, τωρα ή δεν εχεις αιφον οπως λες ή δεν εχεις βαλει ποτε ξυπνητήρι με αιφον. Τώρα όσο αναφορά το άλλο περι μηχανής, ασχολίαστο θα συμφωνήσω με τον giannis.

Agnostos13

@nikos2017:
Καλα μην τρελενεσαι…και τωρα επρεπε να βγαλεις γαντια!

kodis

Tώρα που το σκέφτομαι…. οδηγείς με τη μηχανή με το κράνος, ή με τα γυαλιά ηλίου το χοντρό μποφάν, σκούφο, κασκόλ κλπ. και…. θες να πάρεις τηλ. επείγον…. ΠΩΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ ΜΕ FACE-ID ???? Ανικητη η βλακεια του Ανθρωπου.!!!

Tzonaros

Και τα κοροιδα θα πανε να τα σκασουν στην απλ

Nikopoup

Το να φοραει ο ανθρωπος ενα bluetooth δεν το σκεφτηκε κανενας απο εσας τους “εξυπνους”?

One

Απλα η Apple μισει το Hardware και να πληρωνει πατεντες σε τριτους και κανει ότιδηποτε μπορει για να απεξαρτηθει από όλα αυτα, και γι’ αυτό επινοησε το touch-id. Αυτή η αλλαζονεια όμως θα της γυρισει μπούμερανγκ.

One

*το Face-id ήθελα να πω.

nikos2017

Για να μην παρεξηγούμαι… μηχανή δεν έχω και δεν είμαι στο μυαλό του μηχανόβιου, απλά σκέφτομαι αν 1 στις 100 χρειάζεται κάτι ξαφνικό και επείγον, με κάσκα ή κουκουλωμένος λόγω κρύου, πως θα μπορούσε να δουλέψει στη στιγμή το face-id ??? Εδώ και στην επίδειξη της apple κάπου σκάλωσε η αναγνώριση, με ακάλυπτα χαρακτηριστικά, για όσους θυμούνται… Όσο για το ξυπνητήρι, χωρίς μάτια ανοικτά ΔΕΝ δουλεύει το face-id, οποτε πάνε περίπατο τα διπλά ξυπνητήρια (όσοι το κάνετε, ξέρετε τι εννοώ).

Καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκούφος, κασκόλ και άλλα πολλά σίγουρα δεν θα είναι φίλος στην αναγνώριση προσώπου της apple. Γνώμη μου.

Συμφωνώ με One ότι η apple επιδεικνύει εδώ και χρόνια τρομερή αλαζονεία και επειδή της έκατσε (και θριαμβολογεί) η πρώτη “αφαίρεση” (υποδοχή ακουστικών), ετοιμάζεται και για τη δεύτερη, αγνοώντας επιδεικτικά τους καταναλωτές.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Mary

Δεν θα το πιστέψεις αλλά αν τραβήξεις προς τα πάνω την οθόνη κλειδώματος σου δίνει την επιλογή να βάλεις τον κωδικό σου… επίσης ξεπερνα την εμμονή με τα ξυπνητήρια εμφανίζεται το κουμπί snooze στην οθόνη ήδη σε όλα τα iPhone. Αλλά μονίμως πρέπει να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Petros

Κατι ακουγεται οτι θα αφαίρεση και την κάρτα Sim, θα το εχεις μονο για μούρη στην καφετέρια

Chris966

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (πάνω απ’ όλα), ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ!!!
Σε ΟΛΑ τα παραπάνω η APPLE και κυρίως το iphone X, είναι ο αδιαφιλονίκητος βασηλιάς! Και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν στη συνέχεια σαν πιστά σκυλιά,,
Όλα τα άλλα που ακούω είναι απλώς οδοντόκρεμες.

Υ.Γ. Να μη μιλήσω για απλότητα λειτουργικού και χρηστικότητα…

giannogeorge

Διαφωνώ αλλά δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις…

ΑΝΔΡΕΑΣ

Να βγεί ο κύριος Κούκ να μας πει πόση κόλλα έβαλε στο πίσω γυαλί του Χ και πόσο κοστίζει αυτή η τεχνολογία σε περίπτωση ατυχήματος. Οτιδήποτε κάτω από 500 δολάρια κρίνεται απαράδεκτο ως Non premium.
@Chris966 Εύγε ! Έχετε αετίσιο μάτι και ξέρετε να ξεχωρίζετε το γνήσιο από το imitation!
Συμπληρώνω για την ακρίβεια των λεγομένων σας :
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ -> 350 $
ΑΡΜΟΝΙΑ -> Ομοίως
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ->Ομοίως
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ -> Ομοίως
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ -> Αξία ανεκτίμητη!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.