O CEO της ARM δηλώνει, “καλούτσικοι” οι επεξεργαστές Intel Medfield

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο CEO της κατασκευάστριας εταιρείας επεξεργαστών για smartphones κ. Warren East χαρακτηρίζει “καλούτσικους” τους επεξεργαστές Intel Medfield και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι η Intel θα μπορέσει ποτέ να κατασκευάσει επεξεργαστές με χαλημή κατανάλωση.

Να θυμήσουμε ότι η Intel υπέγραψε συμφωνία με τη Motorola για την ανάπτυξη συσκευών με Medfield επεξεργαστές και η Lenovo παρουσίασε το πρωτότυπο smartphone K800 με Intel Medfield και Ice Cream Sandwich. Εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

, O CEO της ARM δηλώνει, “καλούτσικοι” οι επεξεργαστές Intel Medfield

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

εγω πιστευω στην συνεχεια να βγει κατι καλυτερο!ο πρωτος επεξεργαστης για Smartphones ειναι μην εχουμε και τρελες απαιτησεις!ο χρονος θα δειξει!

Μιχαήλ Αντώνης

Όσο οι μπαταρίες στα κινητά διαρκούν όσο διαρκούν σήμερα, ποτέ δε θα είναι ευχαριστημένος ο καταναλωτής. Ακόμα και το Note που έχει 2500mAh μπαταρία, κρατάει 5,5-6 ώρες με συνεχές browsing σε wifi.

Techfan

Μα καλά…. Παλαβοί είναι όλοι τους στην ceo που λένε ότι δεν θα ανταπεξέλθει ποτέ στις απαιτήσεις των smartphones?

Μάλλον κάποιος τους πληρώνει για να την κακοφημούν. Μην κρίνεται από τα πρώτα δείγματα. Έχει λαμπρό μέλλον και στα smartphone η ιντελ.

Στην τεχνολογία πρέπει να υπάρχει υπομονή.

Όπως για ένα μεγάλο διάστημα η amd ήταν πρωταρχική λύση έναντι της intel? Όμως εδώ και πολλά χρόνια η ιντελ έχει το πάνω χέρι…..

Μην έχετε εμπιστοσύνη στο τώρα… Όλα αλλάζουν (!).

Solon

Οι Medfield θα πάνε άπατοι και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το ερώτημα είναι αν θα επιμείνει η Intel στο συγκεκριμένο χώρο. Γιατί αν επιμείνει στο τέλος θα πετύχει. Καμιά εταιρεία στον κόσμο εκτός της IBM δεν έχει την πείρα της Intel στις CPU αλλά και στην τεχνολογία εκτύπωσης κυκλωμάτων. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα επιμείνει. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Tegra 1 πήγε άπατος αλλά η Nvidia επέμεινε και τα κατάφερε με τον Tegra 2. Το θέμα είναι ότι τώρα οι Nvidia, Samsung και Texas Instruments έχουν πάρει για τα καλά το κεφάλι στη συγκεκριμένη αγορά και έχουν αφήσει παρασάγγες πίσω την Intel από πολλές απόψεις. Οι Medfiled θα πετύχουν μόνο από θαύμα και η συμφωνία με την Moto δεν μου λέει και πολλά. Αλλά η Intel είναι Intel και όχι κάποιο μικρομάγαζο. Αν παρατήσει το απολιθωμένο χ86 και ξαναθυμηθεί πως είναι να δημιουργείς κάτι καινούριο είναι σε θέση να μας εκπλήξει.

skace13

Ρε Βλαχακη κανε κατι με αυτον τον Γιαννη διαβαζα πριν τα σχολια για το Sony να οι τρολιες για το μηλο μπαινω εδω νασου παλι τρολιες για το μηλο,τι θα γινει?

mak

Ο άλλος έχει 4s και τα φρύδια μας κουνιούνται. Μπορεί επίσης να ψαχτεί για καμια γκόμενα ή για chip Τσακίρης. Σαν τα chip του Τσακίρη ΤΙΠΟΤΑ

yannis11

Μάλλον θα τα καταφέρει η intel,είναι μεγάλη η αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.

Karma

Η ARM είναι η queen, αλλά η Intel έχει πολλά να δώσει όταν δει τι ψωμί έχει η συγκεκριμένη βιομηχανία … Ελπίζω μόνο να το παρατηρήσει σύντομα για να ευνοηθεί η τσέπη μου ..

Ο κακομοίρης ο Γιαννάκης είναι Samsung fanboy και δεν το ξέρει αν του αρέσουν τα chip του iPhone : Ρ

Haduuken!

Η Ιντελ μονο για Χ86 κανει, οποτε λοξοκοιταξε εφαγε τα μουτρα της .

John

Πληροφοριακά, τα chip του iPhone τα φτιάχνει η Samsung, και αρχιτεκτονικά δεν έχουν διαφορά με άλλα ARM9 SoCs…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alibaba ARM Chip

Η ARM αρνείται να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική Alibaba

Στα “μαχαίρια” φέρεται να βρίσκεται η σχέση ανάμεσα στην ARM και στην Alibaba, με την πρώτη να αρνείται καταφατικά να πουλήσει προηγμένα μικροτσίπ στην κινεζική εταιρεία.

Business ARM NVIDIA

H ARM προχωρά σε απολύσεις μετά την αποτυχία της εξαγορά

Η ARM εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε γενναίες περικοπές του προσωπικού της που θα αγγίξουν σε ποσοστό έως και το 15%.

Business NVIDIA ARM

NVIDIA: Δηλώνει επίσημα ότι δεν προχωρά στην αγορά της ARM

To deal των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβεβαιώνεται ότι δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της NVIDIA.

Business NVIDIA ARM

H εξαγορά της ARM από την NVIDIA μάλλον πέφτει στο κενό

Η NVIDIA είχε δηλώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει την ARM, αλλά αυτό το deal φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει τελικά.