Asus ROG Phone 2: Επίσημα με Snapdragon 855+ και 120Hz display

ROG Phone 2, Asus ROG Phone 2: Επίσημα με Snapdragon 855+ και 120Hz display

Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν φήμες για το επόμενο μεγάλο gaming smartphone της Asus, το οποίο αποκαλύφθηκε σήμερα. Το smartphone απευθύνεται κυρίως για τους mobile gamers αλλά και για τους απλούς Android χρήστες.

Ας ξεκινήσουμε από την οθόνη η οποία είναι και το ατού του smartphone. Το ROG Phone 2 τροφοδοτείται από AMOLED οθόνη των 6.59 ιντσών και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz με 1ms latency. Ο touch αισθητήρας έχει sampling rate 240Hz και σύμφωνα με την Asus το δεύτερο gaming smartphone έχει χαμηλότερο touch latency από το iPhone XS Max. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1.080 x 2.340 pixels με asprect ratio 19.5:9 και υποστήριξη 10-bit HDR. Επίσης ενσωματώνει in-display fingerprint scanner.

Στο μπροστινό μέρος συναντάμε και τα δύο front-facing stereo speakers τα οποία υποστηρίζουν DTS:X Ultra και παράγουν 2.5x πιο δυνατό ήχο από το πρώτης γενιάς gaming smartphone. Τα AirTriggers αναβαθμίστηκαν και αναγνωρίζουν ένα νέο swiping gesture.

Επίσης, το τηλέφωνο διαθέτει δύο vibration motors, έναν στο αριστερό και έναν στο δεξί μέρος οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τα παιχνίδια για να παράγουν directional haptic feedback. Οι δύο κινητήρες βελτιώθηκαν για να μειώσουν το latency των triggers κατά 20ms.

Όπως και το πρώτο ROG Phone έτσι και αυτό διαθέτει το Armoury Crate game launcher μέσω του οποίου επιτρέπεται η ρύθμιση όλων των παιχνιδιών ξεχωριστά.

ROG Phone 2, Asus ROG Phone 2: Επίσημα με Snapdragon 855+ και 120Hz display

Το σύστημα ψύξης έχει βελτιωθεί και στο πακέτο αγοράς υπάρχει ο AeroActive Cooler II, ο οποίος διαθέτει ανεμιστήρα για την ενεργεί ψύξη του hardware. Με την χρήση του η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί έως 4-5°C. Το AeroActive Cooler II μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως stand ώστε ο χρήστης να αλληλεπιδρά με το smartphone με wireless controller.

Το Gamepad ROG Kunai είναι εμπνευσμένο από το controller του Nintendo Switch και προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με το controller της Nintendo. Μπορεί να τοποθετηθεί στις δύο πλευρές του smartphone ή σε ένα ασύρματο gamepad. Η δεύτερη χρήση ενεργοποιεί την χρήση των dock, wiGig wireless display dock, Pro Dock ή Moile Desktop Dock το οποίο παρέχει έξοδο της εικόνας σε μία τηλεόραση.

Το Kunai μπορεί να συνδυαστεί και με το TwinView Dock II. Το οποίο διαθέτει δεύτερη οθόνη 120Hz με 1ms χρόνο απόκρισης, ανεμιστήρα ψύξης και μπαταρία 5.000mAh.

Το ROG Phone 2 έχει μπαταρία χωρητικότητας 6.000mAh προσφέροντας 7 ώρες συνεχόμενου gaming. Υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 30W ROG HyperCharge.

Η front-facing κάμερα είναι 24MP ενώ η πίσω αποτελείται από δύο κάμερες μία 48MP και μία 13MP 125° ultra wide-angle.

Το ROG Phone 2 τροφοδοτείται από τον πανίσχυρο Snpadragon 855+ ο οποίος ενσωματώνει την Adreno 640 υπεύθυνη για τα γραφικά και 12GB LPDDR4X μνήμη RAM. Ο χώρος αποθήκευσης φτάνει έως τα 512GB. Φυσικά υπάρχει 3.5mm audio jack θύρα αφού μιλάμε για gaming smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Τέρας αλλά αδιάφορο για μενα.. Δεν μου γεμίζει το ματι

Μανώλης

Επιτέλους βγήκαν τέρατα gaming κινητά γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να παίξουμε παιχνίδια σε κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.