Asus Zenfone 2: Με επεξεργαστές από διαφορετικούς κατασκευαστές

Το Asus Zenfone 2 ήταν η μεγαλύτερη ανακοίνωση της Ταϊβανέζικης εταιρείας στην έκθεση CES τον περασμένο μήνα, καθώς προσφέρει δυνατό hardware σε παράλληλα οικονομική τιμή. Με στόχο να τα έχει καλά με όλους συνεργάτες της, η Asus αναμένεται να ανακοινώσει πολλαπλές εκδόσεις του εν λόγω μοντέλου, αντικαθιστώντας τον επεξεργαστή της Intel, με κάποιον της Qualcomm και της Mediatek.

Το αρχικό Zenfone 2 θα εξοπλίζεται είτε με τον Intel Atom Z3580, είτε με τον Intel Atom Ζ3560 και η μνήμη RAM θα είναι είτε 2GB, είτε 4GB.

Στις διαφοροποιήσεις των επεξεργαστών θα συναντήσουμε το μοντέλο με τον επεξεργαστή της Qualcomm, με την διαφορά ότι θα κοστολογηθεί λιγότερο από αυτό της Intel, και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο δεύτερο τρίμηνο του 2015. Από την άλλη το μοντέλο με τον επεξεργαστή της Mediatek θα απευθύνεται σε αγορές όπως της Ινδίας, όπου η κάλυψη 4G δεν είναι απαραίτητη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, η οθόνη θα είναι IPS LCD 5.5″ Full HD 1920 X 1080 και πυκνότητα pixel 403ppi, με ποικιλία επιλογής στους χώρους αποθήκευσης που ξεκινάνε από τα 16GB και καταλήγουν στα 64GB, η μπαταρία της συσκευής θα είναι χωρητικότητας 3000mAh, ενώ οι κάμερες θα μετρούν ανάλυση 13MP για την πίσω, και 5MP για την μπροστινή.

Η συσκευή όπως αποκαλύφθηκε θα κυκλοφορήσει σύντομα ξεκινώντας από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Γαλλία για τον μήνα Μάρτιο. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει σε Ινδονησία, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ιταλία και ΗΠΑ, ενώ τον Μάιο θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία. Για την επίσημη εισαγωγή του μοντέλου στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αναφερθεί τίποτα προς το παρόν, οπότε αναμένουμε σε νεότερα για το εάν θα το δούμε κι εμείς οι Έλληνες στο κατάστημα της γειτονιάς μας.

Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 2: Με επεξεργαστές από διαφορετικούς κατασκευαστές

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
djfapples

Πρέπει να έρθει κ εδώ

mpampis13

κινηταρα και σχεδιαστικα και σε specs

Νικόλας

Λέγανε πως θα κάνει 200 $, παίζει;

johnannis

Λογικά η τιμή θα ναι χώμα όπως και στον προκάτοχό του. Μιας και έχω έναν να πω οτι για 135€ τα σπάει τρομερό vfm με 2G ram τέλεια οθόνη (720ρ) και intel z2580 πολύ δυνατό. Αλλά είναι ελεηνα άσχημο κινητό :p και παντοφλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.