Αξιόπιστος tipster αποκαλύπτει πως τα Android τηλέφωνα στην Ινδία θα διαφέρουν από του υπόλοιπου κόσμου

android τηλέφωνα, Αξιόπιστος tipster αποκαλύπτει πως τα Android τηλέφωνα στην Ινδία θα διαφέρουν από του υπόλοιπου κόσμου

Η Google πρόσφατα συμφώνησε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο Google Store της Ινδίας προκειμένου να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της χώρας. Τώρα, ο γνωστός προγραμματιστής Kuba Wojciechowski εντόπισε ένα εσωτερικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς όλες τις αλλαγές που θα ισχύουν για τηλέφωνα Android στην Ινδία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που εντόπισε ο leakster, η Ινδία θα λάβει μια έκδοση των Υπηρεσιών Google Mobile (GMS) με προαιρετικές Εφαρμογές Google. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα μπορούν επιλέξουν μια έκδοση είτε των συμφωνιών διανομής εφαρμογών ινδικών φορητών συσκευών (IMADA) είτε της κανονικής MADA που βρίσκεται σε άλλες αγορές.

Eφόσον επιλέξουν το IMADA, θα μπορούν να πουλήσουν τις συσκευές μόνο στην Ινδία. Ωστόσο, η επιλογή φαίνεται να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική όπως συμβαίνει σε άλλες MADA (π.χ. το EMADA, που είναι για την Ευρώπη, ή το TMADA, για την Τουρκία).

Στην ινδική έκδοση θα απαιτούνται λιγότερες προφορτωμένες εφαρμογές. Οι άλλες συμφωνίες περιλαμβάνουν 11 προεγκατεστημένες εφαρμογές Google, αλλά για την ινδική αγορά απαιτείται μόνο το Google Play Store. Φυσικά, οι OEM θα επιτρέπεται να προεγκαταστήσουν άλλες εφαρμογές εάν το επιθυμούν.

Η Google θα ορίσει ένα μπόνους ανά εφαρμογή για συσκευές που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε από τις 11 βασικές εφαρμογές αλλά περισσότερες πληροφορίες δε δόθηκαν από τον leakster. Πιθανώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το μπόνους αυτό θα καθοριστεί μετά από συμφωνία με την κάθε κατασκευάστρια εταιρεία.

Επίσης, το IMADA δεν απαιτεί η Google να περιλαμβάνει μια γραμμή αναζήτησης Google, έναν φάκελο Google ή το εικονίδιο του Play Store στην κύρια οθόνη ενός τηλεφώνου. Και οι Ινδοί χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής τους κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όλη αυτή η διαφοροποίηση λαμβάνει χώρα μετά το πρόστιμο που επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας στη Google για μη ανταγωνιστικές πρακτικές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.

Smartphones Android Smartphones Apple iOS

Λιγότερο συχνή η μετάβαση από Android σε iOS το 2023 στις ΗΠΑ

Η Apple είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από μια δεκαετία, με το iPhone να κυριαρχεί.

Smartphones Android Smartphones featured Google

8 tips από τη Google για επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartphone σας

Εάν είστε κάτοχος Android τηλεφώνου, τότε υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Software Android Smartphones Apple iPhone

Beeper Mini: Επέστρεψε αλλά με περιορισμούς

Το Beeper Mini εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ως μια εφαρμογή που θα έφερνε το iMessage στις Android συσκευές.