Αξίζει να έχω 5G στο κινητό μου;

, Αξίζει να έχω 5G στο κινητό μου;

Η αξία του 5G στο κινητό σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή σας, οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και ο πάροχος σας. Ορισμένες περιοχές έχουν ήδη αναπτυχθεί δίκτυα 5G (γράψτε μας στα σχόλια σε ποια περιοχή μένετε και αν υπάρχει κάλυψη 5G) και ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν συμβατά κινητά τηλέφωνα με το 5G.

Αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας κυρίως για βασικές λειτουργίες, όπως τηλεφωνία, μηνύματα και πλοήγηση, το 5G μπορεί να μην είναι τόσο απαραίτητο για εσάς. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας για προχωρημένες εφαρμογές, όπως παιχνίδια, βίντεο, virtual reality και άλλες εφαρμογές υψηλής ταχύτητας δεδομένων, το 5G θα σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Επιπλέον, το 5G μπορεί να είναι χρήσιμο για τη σύνδεση με άλλες συσκευές στο σπίτι ή στο γραφείο σας μέσω της τεχνολογίας του Internet of Things (IoT). Συνολικά, αξίζει να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα και τα κόστη του 5G για τις ανάγκες σας και την τρέχουσα κατάσταση της περιοχής σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα του 5G. Εάν ζείτε σε περιοχή με πλήρως αναπτυγμένο δίκτυο 5G, τότε η αναβάθμιση σε ένα κινητό τηλέφωνο με υποστήριξη 5G μπορεί να αξίζει την επένδυση.

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη και το κόστος των συσκευών με υποστήριξη 5G, καθώς και το κόστος του πακέτου δεδομένων από τον πάροχο σας. Επιπλέον, εάν δεν ζείτε σε περιοχή με καλή κάλυψη 5G ή εάν δεν χρησιμοποιείτε προχωρημένες εφαρμογές, τότε μπορεί να μην αξίζει να αναβαθμίσετε σε ένα κινητό τηλέφωνο με υποστήριξη 5G αυτή τη στιγμή.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία 5G είναι ακόμα σε εξέλιξη και οι πάροχοι εξακολουθούν να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν τα δίκτυα τους. Επομένως, μπορεί να αξίζει να περιμένετε λίγο ακόμα πριν αναβαθμίσετε σε ένα κινητό τηλέφωνο με υποστήριξη 5G για να δείτε πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία και η διαθεσιμότητα του 5G στην περιοχή σας.

Επιπλέον, αξίζει να σημειώσετε ότι η υποστήριξη του 5G στο κινητό σας δεν είναι το μόνο σημαντικό χαρακτηριστικό. Υπάρχουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη, όπως η ποιότητα της οθόνης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ποιότητα της κάμερας και η απόδοση του επεξεργαστή.

Τελικά, η απόφαση είναι δική σας και εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας. Εάν ζητάτε υψηλές ταχύτητες δεδομένων και ζείτε σε περιοχή με καλή κάλυψη 5G, τότε η αναβάθμιση σε ένα κινητό τηλέφωνο με υποστήριξη 5G μπορεί να αξίζει την επένδυση. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ανάγκη από τέτοια ταχύτητα ή δεν ζείτε σε περιοχή με καλή κάλυψη 5G, τότε μπορεί να είναι πιο σκόπιμο να περιμένετε να δείτε πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία και η διαθεσιμότητα του 5G στην περιοχή σας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JIMIS

Καλησπέρες σε όλους, αν δεν υπάρξουν γεναιόδωρα πακέτα δεδομένων δεν έχει καμιά αξία το 5G.
Αν έχεις 2GB πακέτο τα τρως και με 3,5G!!!!
Ένα άλλο πρόβλημα σε λίγο καιρό θα είναι ότι δεν θα βρίσκεις συσκεύη με 4G.

ntinos

Ότι να ναι….

Σταθης

Και να μη βρίσκεις συσκευή με 4g δεν έγινε και κάτι. Εάν για τους παραπάνω λόγους θες να χρησιμοποιείς 4g μπορείς να το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις

Chris_BMW

Βλαχάκη γράψε σε παρακαλώ ένα άρθρο και εξήγησε στον κόσμο ,πως η ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις δεδομένα ΔΕΝ έχει σχέση με τον όγκο δεδομένων που χρειάζονται για να ανοίξεις μια σελίδα ,εφαρμογή ή να δεις ένα βίντεο .
Δεν μπορώ να πιστέψω πως εν έτη 2023 υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν πως το 5G θα τους τρώει πιο γρήγορα τα δεδομένα !

Δημητρης

Χαχαχαχαχα. Ισχύει.
Μάλλον τα παιδιά εννοούν πως η αύξηση της ταχυτητας θα επιφέρει και αύξηση αναγκών. Πλέον θα βλέπουν σουπερ ντουπερ HD τις ταινίες τους ή μπορεί και να τις κατεβάζουν. Λέω εγώ τώρα….προσπαθώ να τους εκλογικευσω.
Αθήνα πάντως δεν έχω δει τρελές διαφορες με 5g. Απαιτείται ταξιδάκι στο εξωτερικο

NatPap

εγω που εχω απεριοριστα δεδομενα της κοσμοτε ενεργοποιω το 5G μετραω τη ταχυτητα τα βλεπω σαν 4G+
ειναι λιγες οι περιοχες που εχει 5G που μετρησα μεχρι 1200mbps και εφαγε σε λιγα δευτερολεπτα 3gb

Δημητρης

Τι έκανες σε λίγα δευτερόλεπτα και έφαγε 3gb εκτός από το να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο ή μία ταινία?
Ασχετο: Ξερεις αν υπάρχει περιορισμός των mb (καλή χρηση) όταν είσαι σε απεριόριστα?

Chris_BMW

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός Δημήτρη.
Ο μόνος περιορισμός (επειδή ανέφερες την Ευρώπη όσον αφορά το 5G και τις ταχύτητες) είναι όταν βγαίνεις από Ελλάδα σε χώρα της ΕΕ στο δικό μου πρόγραμμα (υποθέτω ισχύει για όλους τους παρόχους στην Ελλάδα ) είναι ο περιορισμός στα 50GB/μήνα

Δημητρης

Άψογα! Thank φίλε!!!

PANOS

Πριν δύο χρόνια αγόρασα τη συσκευή που χρησιμοποιώ ακόμη χωρίς NFC (αν και το ίδιο μοντέλο με NFC είχε την ίδια τιμή), γιατί άκουσα αυτούς που λέγανε ότι για να καθιερωθεί ευρέως το NFC στη χώρα μας θα περάσει καμία πενταετία τουλάχιστον και την πάτησα, αναγκάζομαι τώρα να αγοράσω άλλη μόνο και μόνο γιατί μου είναι απαραίτητο, ένα χρονο προτύτερα από ότι σχεδίαζα να αλλάξω. Επειδή νομίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και με το 5g, θεωρώ σωστό ότι όποιος σκοπεύει να αγοράσει κινητό αξίας άνω των 200 ευρώ να πάρει μοντέλο που υποστηρίζει 5g κι ας μην το χρησιμοποιήσει άμεσα.

Ioanna

Μένω στη Κέρκυρα και εξετάζω το ενδεχόμενο αγοράς νέας κινητής συσκευής με 5G.

Κώστας Βλαχάκης

Τα περισσότερα smartphone πλέον είναι 5G 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.