Αξίζει να αγοράσω ακριβό smartphone;

Ακριβά smartphone, Αξίζει να αγοράσω ακριβό smartphone;

Η απόφαση για το εάν αξίζει να αγοράσετε ένα ακριβό smartphone εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η χρήση που θέλετε να κάνετε με το κινητό, ο προϋπολογισμός σας και οι προτεραιότητές σας στις τεχνολογίες.

Αν έχετε αυξημένες απαιτήσεις χρήσης, όπως βαριά gaming, επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο ή απαιτητικές εφαρμογές, τότε ένα ακριβό smartphone με καλές τεχνικές προδιαγραφές μπορεί να αξίζει τον κόπο για εσάς.

Επιπλέον, αν το smartphone είναι κάτι που χρησιμοποιείτε καθημερινά για εργασία ή άλλους σοβαρούς σκοπούς, τότε ένα ακριβό smartphone μπορεί να σας παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και απόδοση σε σχέση με ένα φθηνότερο κινητό.

Ωστόσο, αν δεν έχετε αυξημένες απαιτήσεις χρήσης και το smartphone απλά χρησιμοποιείτε για βασικές λειτουργίες όπως κλήσεις, μηνύματα και κοινωνικά δίκτυα, τότε ένα φθηνότερο smartphone μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Συνολικά, η απόφαση για το αν αξίζει να αγοράσετε ακριβό smartphone είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας. Αναζητήστε τα χαρακτηριστικά των κινητών που σας ενδιαφέρουν και τα συγκρίνετε με τις ανάγκες σας. Αξιολογήστε εάν οι επιπλέον λειτουργίες του ακριβού smartphone αξίζουν τη διαφορά τιμής σε σχέση με ένα φθηνότερο μοντέλο. Επίσης, να εξετάσετε την ποιότητα κατασκευής, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του μοντέλου που σκοπέυετε να αγοράσετε;

Τέλος, να θυμάστε ότι το κόστος ενός smartphone δεν συνδέεται απαραιτήτως με την ποιότητα του. Υπάρχουν πολλά μοντέλα κινητών που προσφέρουν καλές τεχνικές προδιαγραφές και χρηστικότητα με μια πιο προσιτή τιμή. Οπότε, εξετάστε όλες τις επιλογές και λάβετε μια απόφαση που θα είναι η καλύτερη για εσάς και τον προϋπολογισμό σας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Ποτέ δεν έχω αγοράσει ακριβό flagship κινητό. Δεν υπάρχει πραγματικά σχεδόν κανένας λόγος. Σήμερα, ένα mid range καλό κινητό γύρω στα 300-350 ευρώ, εάν ξέρεις να επιλέγεις, βρίσκεις με: Ικανότατο επεξεργαστή, ικανότατη μνήμη Rom & Ram, εκπληκτική οθόνη, καλό ήχο, καλές κάμερες, αδιάβροχο κτλ κτλ. Τι μόνο, συνήθως, που έχει ένα flagship κινητό που δεν το έχουν τα mid range, είναι το οπτικό ΖΟΟΜ. Κατά τα άλλα, δεν αξίζουν τα διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα από ένα καλό mid range κινητό. Και λέω “καλό”, διότι υπάρχουν & mid range κινητά που δεν αξίζουν τα χρήματά τους.

Δημητρης

Δηλαδή εάν αγαπάω την ταχύτητα (+την ιδέα) και έχω τα χρήματα να μην αγοράσω Ferrari διότι υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα με μικρότερη τιμή (Opel Corsa OPC); Εάν ψάχνω ποιότητα και αξιοπιστία να μην αγοράσω Miele ή καλή-ακριβή μάρκα διότι υπάρχουν VFM συσκευές όπως Pitsos κ.λπ. που κάνουν ΣΧΕΔΟΝ την ίδια δουλειά;
Όχι, δεν προσφέρουν μόνο οπτικό Zoom οι ναυαρχίδες. Προσφέρουν την καλύτερη κάμερα, την καλύτερη οθόνη, ταχύτητα, φοβερή μπαταρία, πενάκι (εάν είσαι σε Samsung) και δεκάδες άλλα που τα κάνουν να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα mid range.
Εν ολίγοις το άρθρο μιλάει για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Εάν έχεις τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και ξέρεις να εκτιμάς τα πλεονεκτήματα τότε ναι αξίζει η αγορά. Εάν όχι, τότε δεν αξίζει.
Όπως πλήρωσα τον καλύτερο γιατρό και συνάμα πιο ακριβό για να κάνω εγχείρηση έτσι λειτουργώ και με τα προϊόντα που έχω πραγματικά ανάγκη (για μένα το κινητό είναι ένα μικρό αναγκαίο καθημερινό πολυεργαλείο).

Τακης

Άμα τα έχεις αγόραζε και μην ρωτάς κανένα οποίος τα έχει αγοράζει οποίος δεν τα έχει βρίσκει δικαιολογίες για να αισθάνεται καλυτέρα που δεν μπορεί εγώ ας πούμε που δεν μπορώ αυτό κάνω καλό είναι και το Πίτσος καλό είναι και το τσιντσαντσον τηλέφωνο που έχω παιδιά ότι μπορεί ο κάθε ένας για αυτό δεν βγαίνουνε τα πάντα μια τιμή για να ψάχνεις να βρίσκεις τι σου κάνει

Δημητρης

Νομιζω πως συμφωνω μαζι σου

Sonyman

Το καλύτερο κινητό είναι αυτό που μπορεί να είναι στο χέρι σου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολεισαι σοβαρά με το τι έχουν οι άλλοι… εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει τι μπορώ να έχω εγώ και πόσο χρόνο θα μπορεί να μου κάνει την δουλειά. Το τοπ σημερινό κινητό ” έχει” εύκολα 3 χρόνια καλής υπηρεσίας. Αν πάρεις mid-range και χρειαστεί να το αλλάξεις πολύ νωρίτερα, για αποιοδήποτε λόγο, δεν είναι συνολικά πιο “φτηνή” λύση..

Αθανάσιος

Χρησιμοποιώ το κινητό για 2 με 3 παιχνίδια, σημειώσεις , πληρωμές συχνά, διαδίκτυο, φωτογραφία και επιλέγω πάντα συσκευή flagship.
Προερχόμενος απο galaxy note 10+ το οποίο είχε ατύχημα , αναγκαστικά πήγα σε αγορά νέου κινητού αυτή τη φορά S23 ultra ,
Επιλέγω συσκευή να κρατήσει χρόνια σε αξιοπιστία , επίπεδο ενημερώσεων , επεξεργαστής να αντέχει στο,χρόνο κλπ οπότε και Επιλέγω πάντα το καλύτερο.
Η άποψη μου είναι βέβαια και δεν σημαίνει,ότι είναι σίγουρα και η σωστή!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.