Αυτά είναι τα Huawei και Honor smartphones που αναβαθμίζονται σε Android Pie

Αυτά είναι Huawei Honor smartphones αναβαθμίζονται Android Pie, Αυτά είναι τα Huawei και Honor smartphones που αναβαθμίζονται σε Android Pie

Η Huawei προχώρησε στην παγκόσμια διάθεση του EMUI 9 με Android Pie για τέσσερα δικά της smartphone αλλά και τρία της Honor, δηλώνοντας πως η πολυπόθητη αναβάθμιση είναι έτοιμη να φτάσει στις συσκευές των καταναλωτών.

Τα smartphone τα οποία αναβαθμίζονται σε Android 9 Pie είναι τα Mate 10, Mate 10 Pro, P20, P20 Pro, Honor Play, Honor View 10 και Honor 10, και θα έχουν βελτιωμένες επιδόσεις, νέα χαρακτηριστικά και μια καλύτερη εμπειρία χρήσης μέσω του EMUI 9.

Η πρώτη αλλαγή που είναι και η πιο εμφανής έχει να κάνει με τον οπτικό τομέα όπου η γραφική απεικόνιση των μενού και των εικονιδίων έχει αλλάξει μιας και χρησιμοποιούνται πιο ανοιχτά και ευχάριστα χρώματα, κάνοντας τη χρήση των συσκευών πιο ευχάριστη και ξεκούραστη. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται τις συσκευές τους μέσω gestures αντί να πατάνε κουμπιά, κάνοντας κινήσεις με τα δάχτυλα οι οποίες θα ανταποκρίνονται πιο άμεσα σε αυτα που θέλει ο χρήστης.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να βελτιώσει την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνονται οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί ο κάτοχος της κάθε συσκευής, με τα gestures να βοηθάνε στην γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των ενεργών εφαρμογών, χωρίς επιπλέον πατήματα στην οθόνη, κάτι που αναμένεται να συμβάλλει στον πιο άμεσο χειρισμό των smartphone.
Βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα της AI μιας και υπάρχει διαθέσιμη η λειτουργία HiVision, με την οποία οι χρήστες μπορούν να στρέφουν την κάμερά τους σε ένα αντικείμενο, και να το αναγνωρίζει εμφανίζοντας πληροφορίες σχετικά με αυτό, κάτι το οποίο λειτουργεί και με τα τρόφιμα, όπου θα μπορεί για παράδειγμα να κάνει μια εκτίμηση των θερμίδων που έχει κάθε φαγητό.

Εκτός της λειτουργίας HiVision, υπάρχει διαθέσιμη και η HiTouch. Σύμφωνα με αυτήν, οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε με δύο δάχτυλα πάνω σε μια φωτογραφία και θα εμφανίζονται online καταστήματα από τα οποία θα μπορεί ο χρήστης να αγοράσει τα προϊόντα που εμφανίζονται μέσα στη φωτογραφία. Η λειτουργία αυτή μπορεί να αναγνωρίσει πάνω από 120 εκ. αντικείμενα σε πάνω από 200 online καταστήματα και 100 εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα προϊόντα αυτά.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η λειτουργία Adaptive Battery, η οποία με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης “καταλαβαίνει” ποιές εφαρμογές χρησιμοποιούμε περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή εξοικονομεί ενέργεια για να τη διοχετεύει στις εφαρμογές που ο χρήστης χρησιμοποιεί πιο συχνά. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμο το “Adaptive Brightness” το οποίο προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης μέσα από το πως ο χρήστης τη χειρίζεται αλλά και ανάλογα με τις ρυθμίσεις που ορίζει.
Σε άλλες προσθήκες, έχουμε τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών με εξωτερικά monitor ασύρματα, δυνατότητα αποστολής αρχείων για εκτύπωση μέσω Bluetooth σε συμβατούς εκτυπωτές καθώς και δημιουργίας backup της συσκευής τους σε κάρτα microSD και USB stick.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mimis

για mate 10 lite ουτε λογος….

mimis

κριμα…

John Real

Αν προσεχές λίγο καλύτερα λέει ‘Mate 10 series’ που σημαινει όλα τα mate 10 άρα και το lite. Μπράβο στην Huawei για την άμεση αναβάθμιση. Επειδή είχα Samsung για πολλα χρόνια αν έδιναν μία αναβαθμιση και αυτή με το ζόρι ήταν μετά από 6 μήνες. Για δεύτερη αναβάθμιση στην νεότερη έκδοση ούτε λόγος ακόμη και στις ναυαρχίδες.

ΠΕΤΡΟΣ

Για το Honor 9 lite θα παρει την νέα ενημέρωση;

Aggelos

Εγώ δεν έχω πάρει καμία νέα αναβάθμιση έχω mate 10 pro

Esperos

Εχουμε ενημερωση απο ποτε θα ξεκινησει? Κατοχος Honor 10

antonis

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι οι εταιριες (μιλαω για ολες) δεν δινουν αναβαθμισεις και στα πιο προσιτα μοντελα τους; Εξαιρεση αποτελει η nokia που εχει δωσει κσι δινει αναβαθμισεις ακομη και στα 3αρια.ΜΠΡΑΒΟ στην ΝΟΚΙΑ.

ΑΡΠΑΤΖΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ

Έχω το Honor 10 COL-L29 . Πότε περίπου θα αναβαθμιστεί;

mimis

λεει συγκεκριμένα 4 δικα της (ματε 10,προ,p20 kai p20 pro) kai 3 honor…αυτά εννοει..και επειδή παρακολουθώ παρα πολύ καιρο σχεδόν ολοι συμφωνουν ότι το lite δεν θα την παρει..όπως σχεδόν όλα..το κινητο το πηρα πριν το πασχα και την 8 την ελαβα πριν κανα μηνα….Μακαρι να εχεις δικιο και να την παρουμε,

ΑΡΠΑΤΖΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ

Φίλε Mimi. Τό Honor 10 έχω. Ποιο lite εννοείς;
Άσχετο… Πότε επαναλαμβάνω θά έχει τό Honor 10 COL-L29 android p 9; Σύντομα καί πότε ακριβώς; Απλά ανυπομονώ!!!

Mimis

Έχω το huawei 10 mate lite

Mimis

Εμένα έχει μείνει ακόμα στην 8.0.0

nasosddd@hotmail.gr

Το mate 9 θα πάρει Android 9;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.