Ο πρώην CEO της Microsoft παραδέχεται ότι έκανε λάθος για το iPhone

Το 2007, όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το πρώτο iPhone, μια συσκευή που θα καθόριζε τόσο την αγορά των κινητών όσο και την πορεία της Apple, ο Microsoft CEO Steve Ballmer κλήθηκε να πει τη γνώμη του για τη συσκευή. Τα πρώτα του σχόλια ήταν για την τιμή που την θεώρησε πολύ ακριβή.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα έχει απήχηση στους επαγγελματίες επειδή έρχεται χωρίς πληκτρολόγιο. Ο Ballmer είχε πει πως χωρίς physical QWERTY, το iPhone δεν θα είναι καλή συσκευή για αποστολή email.

Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, ο Ballmer έρχεται να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Αναφέρει επίσης ότι θα έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα και να βάλει τη Microsoft στο hardware. O Ballmer αποκαλύπτει ότι η απόφασή του να στρέψει τη Microsoft στο hardware συνέβαλε στο να χαλάσει η σχέση του με τον Bill Gates. “There was a fundamental disagreement about how important it was to be in the hardware business. I had pushed Surface. The board had been a little reluctant in supporting it. And then things came to a climax around what to do about the phone business”.

H Microsoft μπήκε στην αγορά haedware το 2012 με το Surface RT tablet που είχε χαμηλές πωλήσεις και κόστισε στην εταιρεία 900 εκατ. δολάρια. Από τότε όμως η σειρά Microsoft Surface, έχει αποφέρει 4 δισ. δολάρια σε πωλήσεις.

Επιστρέφοντας στο iPhone να θυμίσουμε ότι το 2007 ο Ballmer έλεγε: “500 dollars? Fully subsidized? With a plan? I said that is the most expensive phone in the world. And it doesn’t appeal to business customers because it doesn’t have a keyboard. Which makes it not a very good email machine. … Right now, we’re selling millions and millions and millions of phones a year. Apple is selling zero phones a year. In six months, they’ll have the most expensive phone by far ever in the marketplace”.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg και έχοντας περάσει μια δεκαετία, ο Ballmer παραδέχεται το λάθος του. Υποτίμησε τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής και του νέου interface που έφερνε το iPhone. Τελικά, ο χρόνος έδειξε ότι εταιρείες όπως η Microsoft και η Blackberry δεν κατάφεραν να συμβαδίσουν με τους υπόλοιπους και να πάρουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς των smartphones.

“I wish I had thought of the model of subsidizing phones through the operators. People like to point to this quote where I said the iPhones will never sell. Well the price of $600 or $700 was too high and it was business model innovation by Apple to get it essentially built into the monthly cell phone bill”, λέει χαρακτηριστικά ο Ballmer.

steve ballmer iphone, Ο πρώην CEO της Microsoft παραδέχεται ότι έκανε λάθος για το iPhone

steve ballmer iphone, Ο πρώην CEO της Microsoft παραδέχεται ότι έκανε λάθος για το iPhone

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Τώρα ο κόσμος γελάει και δίκαια με την Microsoft και το λειτουργικό της Windows mobile που έχει πατώσει σε πωλήσεις (0.3% το τελευταίο τρίμηνο) και πάει για απόσυρση.

ΝΙΚΟΣ

Balmer φίλε.Εγκέφαλος. Να τον στείλεις για διαπραγμάτευση αγοράς και να έχεις πουληθεί σε άλλον χωρίς να το καταλάβεις

Manolis

καλά πάντα ήταν ένας φαφλατάς, εκεί όμως για τα στάνταρ της εποχής είχε κάποιο δίκιο να σκέφτεται έτσι… που να ήξερε όμως ότι μετά από 9 χρόνια θα πουλούσε η apple 1 δις iPhone…

Junkermann

Όπως λέει και ένας στα σχόλια, «Tim Cook is just another Steve Ballmer».

https://www.youtube.com/watch?v=-XSC_UG5_kU

_Junkermann

Alex

Έτσι είναι. Όσο και να γουστάρω τα 10άρια ο συμπαθής κατά τα άλλα Μπάλμερ εκανε χοντρή γκάφα. Επίσης το λειτουργικό μονο για απόσυρση δεν πάει. Οτι έχει Windows 10 πάνω του από κινητό μέχρι ψυγείο θα εχει υποστήριξη πάνω του.

Giannis

Εκτός από την φοβερή και τρομερή προφητεία του Balmer για το iphone, να θυμηθούμε και τα win vista που είναι δημιουργημά επί εποχής του και για τα οποία επίσης έχει απολογηθεί. Γενικά έχει κάνει δύο χοντρές πατάτες που η MS ακόμα πληρώνει.

James

“Υποτίμησε τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής και του νέου interface που έφερνε το iPhone.”

Τώρα την ίδια γκάφα την κάνει ο Κουκ

nik

νωρίς το θυμήθηκε…

Thanos

@James
Τι γκάφα κανει ο Kouk ? Το εχω διαβάσει και αλλού αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείται!

nikmour

no shit man!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.