Battery Saver Tip, Βρείτε ποιο iPhone app χρησιμοποιεί διαρκώς υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων smartphones είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και αυτό είναι κάτι που όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει και το γνωρίζουμε. Το Lifehacker έρχεται να μας δώσει ένα ενδιαφέρον tip περί του πώς να ανακαλύψουμε ποιες εφαρμογές λειτουργούν διαρκώς στο παρασκήνιο και εξαντλώντας την μπαταρία με τις υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού.

Πολλοί είναι οι κάτοχοι iPhone που έχουν εκφράσει το παράπονο ότι στη μπάρα των ειδοποιήσεων παραμένει το εικονίδιο που δείχνει ότι είναι ενεργές οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης ακόμα και αν δεν τρέχουν κάποια εφαρμογή, όπως είναι οι χάρτες. Υπάρχουν apps που κρατούν τη λειτουργία ανοιχτή, ακόμα και αν δεν τρέχουν.

Για να βρείτε ποιες εφαρμογές το κάνουν αυτό και να τις κλείσετε, ή να τους δώσετε την εντολή να το κάνουν αυτό μόνο όταν τίθενται σε λειτουργία, αρκεί να πάτε στις Ρυθμίσεις (Settings), μετά στις Υπηρεσίες Εντοπισμού (Location Services), και να δείτε ποια εφαρμογή στη λίστα έχει δίπλα της ένα μοβ βέλος. Δείτε και το κατατοπιστικό video και πείτε μας εάν έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα με το iPhone.

, Battery Saver Tip, Βρείτε ποιο iPhone app χρησιμοποιεί διαρκώς υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Αυτό είναι γνωστότατο! Δεν νομιζω να υπαρχει σοβαρός χρήστης του iOS που να μην γνωρίζει οτι υπαρχει ο συγκεκριμένος έλεγχος απ τα settings! Εκτός και αν μιλάμε για τύπους και τυπισσες που το εχουν για βιτρίνα μόνο είναι στην 4.2 χωρίς να ξέρουν καν για iOS 5 κλπ! Αλλά αυτοί δεν θα διαβάζουν και το techblog , οπότε…

SonicYouth

Καλα αυτο δεν το λες και tip.

giorgio

Το λες μια χαρά τιπ. Ακόμα και μερικοί να μην το ήξεραν, θα τους βοηθήσει. Δεν είναι όλα αυτονόητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.