Στα 230 εκατ. οι πωλήσεις των οθονών για bezel-less smartphones το 2017

bezel-less smartphones, Στα 230 εκατ. οι πωλήσεις των οθονών για bezel-less smartphones το 2017

Τα 230 εκατομμύρια έφτασαν οι πωλήσεις οθονών για bezel-less smartphones το 2017, σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία SigmaIntell. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας, η έκθεση της περιλαμβάνει τόσο τις οθόνες αναλογίας 18:9 όσο κι αυτές με αναλογία 18.5:9.

Kατασκευάστρια εταιρείες με τις περισσότερες παραγγελίες σε bezel-less οθόνες αποδείχτηκε η Samsung.

Βάσει των εκτιμήσεων, η Samsung Display το 2017 κατείχε το 60% των παγκοσμίων αποστολών με 137 εκατομμύρια bezel-less οθόνες.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τα Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus και Galaxy Note 8, η Samsung έχει και συμφωνία παροχής με την Apple.

Η τάση για υιοθέτηση συσκευών με μικρότερα bezels και ψηλότερη αναλογία ξεκίνησε το 2017 αλλά έλαβε ιδιαίτερη ώθηση στο δεύτερο μισό του έτους, όπου και πραγματοποιήθηκαν 200 εκατ. πωλήσεις, σύμφωνα με τη SigmaIntell.

Η πλειοψηφία από τα εναπομείναντα 30 εκατ. μονάδες αφορά στη σειρά του Galaxy S8 και βέβαια αρκετά εκατομμύρια εγκαταστάθηκαν στο LG G6. Καμία κατασκευάστρια δεν έφτασε κοντά στην κυριαρχία της Samsung στον τομέα. Στη λίστα της SigmaIntell μετά τη Samsung ακολουθεί η Tianma Micro-electronics, με 24 εκατ. αποστολές υψηλών bezel-less οθονών.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η AU Optronics (AUO) με 17 εκατ. αποστολές ενώ η Boe Technology είχε 12 εκατ. αποστολές.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι οθόνες με ελάχιστα περιθώρια συσχετίζονταν με συσκευές ναυαρχίδες, πλέον οι κατασκευαστές τις προσφέρουν σε mid-range ή και entry-level συσκευές.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της χρονιάς ήταν οθόνη 5,7 ιντσών με ανάλυση HD+ 1.440×720 pixels. Για τον ανώτερο τομέα των mid-range, η πιο δημοφιλής επιλογή ήταν οθόνη 5.99 ιντσών FHD+ ανάλυσης 2.160×1.080, ενώ τα full-screen smartphones έφτασαν το 1/5 των παγκοσμίων πωλήσεων. Η SigmaIntell θεωρεί ότι πιθανότατα φέτος τα full-screen smartphones θα διπλασιάσουν το μερίδιό τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρεας

Πως γινεται τα τηλεφωνα να δειχνουν διαφορετικη ωρα και θερμοκρασια στην φωτογραφια;

Gvirginia

@Ανδρεας

Η θερμοκρασία, νομίζω, είναι ανάλογη της ώρας.
Υποθέτω ή έχουν διαφορετική ζώνη ώρας και ως πόλη ένδειξης του καιρού το Σαν Φρανσίσκο ή στο ένα έχουν βάλει χειροκίνητα άλλη ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.